Packa inför en weekendresa

Du har planerat den perfekta weekendresan, men vad ska du packa? Man kan aldrig vara för förberedd och ha tillräckligt med kläder för alla väder. Packa tandborste och tandkräm eftersom du aldrig vet när de tar slut. Glöm inte heller snacks om flyget blir försenat! Här är några andra saker som du kanske vill ta med dig: solskydd, vattenflaskor, böcker eller tidskrifter och en kamera. Möjligheterna är oändliga!

När du åker på äventyr i höst eller bara tar ledigt från jobbet för att koppla av hemma med vänner eller familjemedlemmar är det viktigt att planera i förväg så att ingenting glöms bort. Om en vecka innan du åker, gå igenom din garderob och se vilka kläder du inte längre har på dig. Lägg dessa saker åt sidan eftersom det finns en god chans att de kommer att komma till nytta på framtida resor.

Packa smart

Att inte veta vad man ska ta med sig på en resa kan vara skrämmande, särskilt om det är en resa där du inte vet vad du kan förvänta dig. Packa smart genom att ta med dig kläder för alla typer av väder. Även om du inte tror att det är kallt på din plats under vintern är det stor chans att moder natur inte håller med dig. Vädret är oförutsägbart och kan förändras när som helst. Riskera inte att vara ute i kylan. Ha med dig ett ombyte av kläder som räcker hela helgen om det skulle uppstå oturliga väderförhållanden.

Om du kan, ta med några extra par skor ifall planet blir försenat och fötterna svullnar upp under långa flygningar. Se till att din ryggsäck eller resväska är tillräckligt bekväm att bära under hela resan. Kom ihåg att alltid ta med dig ditt pass och dina flygbiljetter!

Planering

Ungefär en vecka innan du åker går du igenom din garderob för att se vilka kläder du vill ha med på resan. Beroende på hur länge du ska resa, försök att begränsa dig till högst två resväskor (om inte alla dina reseplaner är gemensamma). Packa med de här tipsen i åtanke:

Ta med dig minst tre kläder (om möjligt) som du kan ha med dig under hela resan. Ta med dig en stor kappa eller en extra tröja om det kommer att bli kallt. Ta med minst två par bekväma skor som är slitstarka (t.ex. ett par sneakers och ett par läderstövlar). Om du måste bära din resväska under långa perioder, välj en med hjul. Packa eventuella träningskläder eller extra strumpor i handbagaget.

Vad ska jag packa för en weekendresa?

Det beror på vad du ska göra. Generellt sett ska du packa för resan med tre olika klädselalternativ, inklusive tröjor och jackor om det behövs, två par skor och mellanmål. Oavsett vart du åker eller vilken tid på året det är se till att välja outfits som inte behöver strykas direkt efter att de kommit ut ur resväskan. Det viktiga är att få med sig det grundläggande: kläder, skor, necessär och snacks!