Resa till Island

resa till island

Jag har länge drömt om att resa till Island och har nu äntligen planerat in min resa till Island under 2021. Jag har redan nu planerat in lite aktiviteter att göra på min resa till Island!

Besöka Reykjavik

Den här huvudstaden är överflödig i blomstrande kaféer, energiklubbar, vänliga pubar och en färgstark gammal stad med rader av trähus grupperade. Det är mer som en jätteliten stad än en storstad. Även om det är superlitet är det värt några extra dagar för att verkligen få en känsla för stadens konst- och kafékultur. Jag ser fram emot att besöka Reykjavik allt från att läsa på kaféer till att vandra längs kusten till att njuta av drinkar med mina vänner suger Reykjavik mig under någonsin besök.

Se Västfjordarna

Västfjordarna är en stor halvö i nordvästra Island med massor av berg och en kustlinje starkt indragen av fjordar. Det är en av de mest råa delarna av Island och min favoritregion. Få människor bor här och färre besök, även om isländare tar sig hit på sommarlovet. Det är ett område med små städer, fiskebyar, berg, vattenfall och sjöar.

Under sommarmånaderna kallar lunnefåglar och valar det för sitt hem. På vintern är många av vägarna stängda av is och snö i flera månader. Men du hittar små städer, djupa fjordar och vackra vandringar helt för dig själv. Det är inte lätt att ta sig runt men lokalbefolkningen låter dig enkelt åka med dem eftersom busstjänster här i princip kan vara obefintliga. Var noga med att äta på Tjöruhúsið på Ísafjörður för en allt du kan äta, fångst av dagens buffé. Utsökt!

Ta ett dopp i Blue Lagoon

De flesta människor känner till Blue Lagoon. Detta stora, mjölkblå spa matas av mineralrikt uppvärmt havsvatten från den närliggande geotermiska anläggningen. Även om det är en av de dyraste aktiviteterna så kan man inte förneka att Islands mest kända geotermiska pool är landets främsta turistattraktion. Men det finns så många andra heta pooler i landet. Reykjavik har sin lokala, i norr finns Myvatn Nature Baths, och på väg till Vik finns de berömda ”hemliga” (men inte så hemliga) fjällkällor. Du hittar massor av gratis varma källor runt hela ön.