Träning och tröjor

Posted in Vardag

Kan vi bara snacka lite om min fantastiskt fina tröja lite innan vi snackar träning? He-he. Som vanligt är jag alltid ett år efter med att väcka vill-ha-begäret, så detta är alltså Equilines höstkollektion 2016, som jag kom på när den var slut (såklart) att jag bara var tvungen att ha. Hittade ett sista x i min storlek i Texas, USA, efter ett års letande som jag klickade hem för ett tag sedan. För det första kostade tröjan 2000 spänn, vilket jag tyckte var värt men såklart dyrt. Jag kan ju liksom inte balla ur när jag väl fått tag på en. Sedan tillkom frakten på 500 kr(!?) vilket jag tyckte var ganska saftigt, men jag var ju tvungen att ha den så det fick väl gå an. Lite ont gjorde det i plånboken, men det kändes ändå bra. Ett tag senare kommer sedan en tullfaktura på ytterligare 500kr(!?) och inte nog med det slarvar FedEx också bort tröjan. Nu kom den iallafall fram och jag hoppas den ska fylla sin funktion för 3 lök. Påminn mig nästa gång att handla när kollektionen fortfarande finns på marknaden. Men visst är den FIN!!

Träningen då! För det första strulade allt som vanligt innan. Jag hade varken transport eller bil denna gång. Mammas bil, som är vår enda dragbil, har jag råkat repa när jag körde in i en grej, så den var på lackering. Transport fick jag efter viss jakt till slut låna av Linn (tack!!) och bil från Diegos föräldrar. Sedan kom jag på att eladaptern låg kvar i mammas bil och fick trassla mig in hos lackeringsfirman för att hämta den. Suck. När vi väl skulle haka på passade inte adapterj*veln så mamma fick sticka till Biltema för att köpa en ny lite hastigt. Jag vet inte vad det är som förföljer mig, och det kan ju tyckas vara bagateller, men när det är så här precis varje gång jag ska göra något, oavsett vad jag ska göra… Jag får ärligt talat ett mentalt sammanbrott inom kort…

Vi kom iallafall iväg med god marginal och Balder stod som ett ljus hela vägen. Han är så smidig att åka bort med! Själva träningen gick dock bra. Vi jobbade mestadels med att ”få bort” honom från handen. Ta tillbaka, kvicka till och lätta av. Vi är nog inne i en slags testperiod, för han vill gärna köra sitt eget race med mig när han känner att jag inte riktigt orkar med och testar gärna vart gränserna går och vad han själv kan hitta på. Han är ju ändå ganska stor och mycket häst att rida. Inga större upplopp idag, men han blir gärna lite väl på och ”möljer” (är det ett ord vi bara använder här?) iväg. Jag fick bra hjälp med hur jag ska göra och tänka, för att han ska bära sig bättre själv och inte lita på att jag bär runt honom. Han blir väldigt fin när vi väl kommer ur det! Film kommer.

12 Kommentarer

 1. Manda Stillnert säger:

  Vilken otur du har hela tiden med saker

 2. Anna säger:

  Annars finns tröjan att köpa i Sverige hos Sanna Nilsson dressyrbutiken, för 1999kr 😉

  1. ingridskoog säger:

   Jag vet! 🙂 men tyvärr är storlek S för stort för mig… har testat den hos henne tidigare så det var just en XS jag behövde 🙁

  2. H säger:

   Bästa tipset! Har letat efter en S! Tack! 🙂 🙂 🙂

 3. Ellen säger:

  Ja lite väl dyrt kanske, haha. Går dock inte komma ifrån att det är sjukt snygg tröja.

 4. Mimmi säger:

  ”Möljer” är väl motsvarigheten till ”älgar iväg” som vi säger i Hälsingland tänker jag

 5. Ida säger:

  Vad hände med din ifor williams? Har du inte kvar den?

  1. ingridskoog säger:

   Nej den var för liten för Ems så jag sålde den 🙂

 6. veronica säger:

  Nej då! Möljer använder vi i Roslagen med!

 7. Anan säger:

  Tullavgift och moms tillkommer om du handlar utanför EU.

  1. ingridskoog säger:

   Det vet jag men trodde inte det var SÅ mycket 🙂

 8. Gunilla säger:

  Verkligen supersnygg tröja!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.