På mattan

Posted in Vardag

Det är sällan jag tycker det är obehagligt att sitta i sadeln, men igår var det verkligen inte roligt. Vilka jäkla åkturer jag fick mig. Idag höll vi oss på ridbanan och på mattan, tack och lov. Helt okej jobb idag dessutom! Som vanligt mycket skolor, tempoväxlingar och övergångar. Jag vill att han ska svara mycket kvickare framåt och för mindre hjälper, och få bort honom lite från handen. Så jag får absolut inte bli klämmig eller passiv, vilket jag tycker är svårt när han fräser iväg med mig. Driv och lätta av. Han är helt tvärt emot Ems där, som jag hade svårt att hitta stöd på. Balder är mer typen som tar stöd och blir lite hängig i handen. Svårt på olika vis, men definitivt ett ”lättare” problem, tycker jag. Jag får honom mer på bakbenen och lättare i handen när jag jobbar på böjda spår och gör skolor, men så fort han bli lite rak eller jag slarvar bort bogarna sätter han iväg. I galoppen är det lättare och mot slutet hittade jag en riktigt härlig, mjuk och lätt känsla där, både för skänkeln och i handen. Traven är där emot lite klurigare eftersom han (och jag) gärna fastnar i ett tempo. Stundtals kommer jag över tröskeln och då blir han hur lätt och fin som helst, men det gäller ju att komma dit kvickt och effektivt. Tur att det är träning för Emilie på torsdag!

Snygg i lila va!? Nyklippt är han också!

10 Kommentarer

 1. Anne säger:

  Översta travbilden! Hur maffig! Wow!
  Ska bli kul att följa er, ser ut att passa så bra ihop!

 2. Linda säger:

  Det väldigt trevligt ut på bilderna iaf, både din sits och hans form!

 3. Jessica säger:

  Har du testat att rida barbacka? Tycker de hjälper massor när man vill få hästen känslig för hjälperna då man verkligen känner hästen muskler när dom rör sig under än. Jag red min förra häst mycket barbacka och det hjälpte både min sits ( följsamhet med mitt bäcken) och få honom mer känslig 🙂

 4. Beatrice säger:

  Han är riktigt snygg, tycker att ni passar jättefint ihop!!

 5. Maja säger:

  Hade du hört innan att han kan vara lite crazy vid uteritter? Eller blev det en överraskning. Fast det kanske (förhoppningsvis) är ovanligt att han är så!? Jobbigt iaf! =/

  1. ingridskoog säger:

   Nej jag vet om det 🙂

 6. Marie säger:

  Jättefin i färgerna, gillar hans ponnylook! 🙂

 7. Manda Stillnert säger:

  Snygg färg på honom 🙂 Ni kommer bli ett perfekt par när du hunnit rida in dig på honom 🙂

 8. P säger:

  Jättefina bilder och sånt men vad händer med bloggen? Nästan aldrig någon uppdatering länge…. Så synd!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.