Svar på frågor

Posted in Vardag

Varför resonerar du annorlunda nu med stall och hage istället för lösdrift? Du va ju så inne på lösdrift för alla hästar etc :/
Jag förespråkar fortfarande lösdrift och tycker det har mest fördelar. Hade vi haft lösdrift i stallet hade jag absolut kunnat tänka mig att testa, men nu har vi inte det. Och att flytta är inte ett alternativ. Jag trivs så himla bra i stallet, med alla tjejer där och med rutinerna. Bättre än som det är nu kan det inte bli. Dessutom går våra hästar ute länge i relativt stora hagar med kompisar. Så jag tycker min häst har det så bra det bara går för att vara tävlingshäst 🙂

Vad är det för olika jobb du har?
Jag jobbar halvtid ish på Effektpartner med mamma och Torbjörn. Världens bästa och roligaste jobb. Sedan driver jag mitt eget företag som inkluderar bloggen med annonsering och samarbeten. Jag jobbar även extra med ekonomi/administration hos ett par egna kunder, vilket jag har erfarenhet av efter min tid på KPMG. Och så är jag personlig assistent. Älskar alla mina jobb!

Ska du kika efter ny transport? Isåfall vilken? 
Ja, jag har väl tänkt det nu… Nu lånar jag ju för en billig gång per tillfälle av min moster, men det tar alltid emot lite att fråga ändå. Jag vet att jag får låna, men jag gillar inte att vara beroende av andra. Fast jag är ju sugen på en ny bil också, vilket lockar lite mer. Transport är ju så fruktansvärt tråkigt att spendera pengar på!! Jag förstår inte hur alla i min ålder har råd med häst, bil, släp och allt som hör till!? Har man föräldrar som pröjsar?? Jag betalar alla mina stora inköp helt själv, så som lägenhet, bil och hästar, samt de löpande kostnader de innebär, så klart det blir dyrt när man är ”ung”. Äeh, nu svävar jag iväg, men en tanke bara… Jag är hur som helst sugen på en B60 från Ume.

Hur gör du med rakning och täcken nu under hösten och sedan vintern?
Balder ska helklippas så fort jag köpt en ny klippmaskin och sedan får han såklart täcke där efter. Han är dock fortfarande naken nattetid i stallet. Skönt att slippa täcke så länge som möjligt.

Äger du fortfarande hästen du hade för ett par år sedan, Claudia? Jag läste din blogg då och sedan har jag hittat tillbaka efter ett par år, sa det är tydligt att jag missat en hel del! Kram
Kul att du hittat tillbaka hit! Ja jag äger henne fortfarande, men hon står utlånad sedan två år tillbaka som sällskapsponny. Hon har det hur bra som helst. Kram!

Kan du berätta lite om hur Ems har det? Vilken typ av ryttare/hem kom han till?
Ems har det alldeles strålande! Han kunde verkligen inte fått ett bättre nytt hem. Han är såld till en tjej i 20-års åldern och hennes mamma som ska dela på honom. De ville ha en häst till för att kunna rida tillsammans. Han är främst inköpt för dressyr, men ska även hoppas/tränas fälttävlan en del och ridas ut mycket i skogen. Dessutom går han i stora hagar med flera kompisar. Jag är så nöjd och glad för hans skull! Dessutom får jag uppdateringar om honom varje dag. Världens finaste Ems.

Varför köpte du Ems?
För att han var, och är, en otroligt trevlig häst med potential. Tyvärr kände jag med tiden att vi inte matchade varandra helt och hållet.

Hur fungerar din och dingos relation? Hur ofta ses ni? Hur ofta pratar ni i telefon tex? Den verkar alldeles underbar enligt mig, så coolt att du/ni har hittat en sån balans!
Höll på att skratta ihjäl mig åt Dingos, men jag förstår vem du menar! 😉 Nytt nick name. Vi har haft det lite upp och ned på grund av att vi är olika och hittade varandra när vi var väldigt unga, men det finns ingen jag hellre vill dela mitt liv med. Vi har bott tillsammans förut och nu bor han i Karlstad (ca sju mil bort och pluggar till civilingenjör) så jag är där och hälsar på ungefär en gång i veckan och så ses vi ganska ofta på helgerna. Jag brukar åka sena eftermiddagar vardagar och åker hem innan jobbet på morgonen. Bättre lite tid än ingen alls. Telefon.. hm, haha. Ibland en gång om dagen, ibland typ fem. Vad gulligt att du tycker det! Vi försöker ha någon sorts balans trots avståndet och allt vi har att göra med plugg, jobb och häst.

Vad har du för plan med Balder och med bloggen/dina sociala medier? Vill du att bloggen ska växa eller är du nöjd?
Jag vill såklart att den ska växa! Den har stått ganska stadigt under en längre tid, men jag känner också att jag inte lagt så mycket tid och engagemang som jag skulle önska. En trend jag hoppas kunna vända asap. Nöjd är jag aldrig… 🙂 Planen med Balder är att först och främst lära känna och hitta knapparna just nu. Kortsiktigt mål är att ta vårt sista kval till MSV B, befästa oss i dessa klasser och ett långsiktigt delmål är att få köpa min första frack och styra in i MSV A. Det tror och hoppas jag vi fixar!

Hur ser du dig i framtiden med jobb, familj, boende, hästar etc?
Ärligt talat, jag har aldrig haft en dröm om att det här SKA jag göra, men jag har heller aldrig haft panik för det. Det är bara sådan jag är. Jag hittar alltid min väg framåt och uppnår de mål jag har. Jag ser självklart mig själv i framtiden med familj, ett välbetalt jobb och en häst som jag tävlar på högre nivå. Min dröm är att kunna leva som jag vill, göra det jag vill, omge mig av mina människor och älska livet som det är. Det behöver inte vara så himla prestigefullt och komplicerat.

Vad är största skillnaden ridmässigt mellan Ems och Balder? Vad har Balder som Ems saknade och vad är det som gör att du tycker att du passar bättre ihop med honom? Vill även önska dig lycka till. Förstår att saknaden efter Ems är stor trots att du har en ny, fantastisk häst att ersätta honom med.
Balder är mycket mer ”inramad naturligt”, medan Ems kräver mer teknisk inramning. Sedan är de helt olika hästar även i övrigt. Jag kan faktiskt inte säga exakt vad det var som inte passade mig, det kändes bara aldrig helt hundra. Med Balder får jag en mer sammansvetsad känsla. Jag gillar dem båda otroligt mycket och tycker det är så synd att det trots allt inte fungerade mellan mig och Ems, för han är en väldigt fin häst. Men jag tycker han är värd någon som passar honom bättre och som förvaltar honom bättre än mig. Tack snälla.

Jag tyckte om Ems väldigt mycket o har följt er hela vägen. Skulle vara roligt ifall man fick följa Ems igen? Om inte veta vad den nya ägaren tänkt.
Vad roligt att du hängt med oss så länge! Jag måste isåfall kolla om det är okej att länka dit. Återkommer om det!

11 Kommentarer

 1. Amanda säger:

  Vilka intressanta svar. Tack Ingrid för att du delar med dig och för att du är så ödmjuk. Önskar dig verkligen all lycka till med balder!

 2. Manda Stillnert säger:

  Roligt med så utförliga svar 🙂

 3. Frida säger:

  Fast de flesta i din ålder har inte allt det där. Och du har väl en väldigt fin bil, haft en rätt dyr transport och gissar att dina hästar inte varit i den lägre prisklassen. Inte så att att det är fel att du har allt det där, jag missunnar ingen och jag vet ju att du jobbar hårt, men reagerade lite på meningen att du inte förstår hur alla i din ålder har råd. De flesta har inte det och har inte alla de sakerna. Jag är 32 och har en billigare bil, billigare släp (som jag äger med min mamma) och en billigare häst. I din ålder hade jag varken bil eller släp och en häst jag köpt för 35 000:- och jag bodde hos mamma för att ha råd.
  Sen finns det nog en hel del i hästvärlden som har föräldrar som sponsrar och det är bra gjort av dig att lyckas betala allt själv, men de flesta får faktiskt avstå dessa saker….

  1. ingridskoog säger:

   Dumt skrivet av mig, jag menade såklart inte alla. Det var en snabb reflektion. Men jag har reagerat på att så många i min ålder har så mycket dyra saker och har funderat på hur det kommer sig.

 4. Maria säger:

  Jag tror det är rätt vanligt att även i vår ålder få hjälp ekonomisk av sina föräldrar med de större inköpen. Det tar liksom ganska lång tid annars att spara ihop en häst för 100 000-200 000, bil, släp osv. Sen är detta såklart inte en självklarhet för alla men många som jag vet, inklusive jag själv, har haft hjälp att kunna köpa vissa saker, men står sedan själv för alla löpande kostnader!

 5. Elin säger:

  Personlig assistent? När började du jobba med det? Helt missat

  1. ingridskoog säger:

   Ett år sedan! 🙂

 6. Maja säger:

  Inte ens när man är nästan i ålder som dina föräldrar har man råd med allt det, kan jag säga. Man blir inte automatiskt rik med åldern. Jobbar man inom vården går det inte att spara pengar. Vill man ha häst (som jag) blir det ingen flashig bil, har inte ens råd med eget släp. Man måste få allt att gå ihop med hem, familj o barn också.

  Men varför jobbar du som personlig assistent? För extra inkomst antar jag förstås. Men vad är din plan med jobb, du skriver du vill ha ett bra jobb, men inom vad?

  1. ingridskoog säger:

   Jag har redan flera bra jobb och ser en framtid inom Effektpartner. Personlig assistent är jag som extraknäck men mest för att jag tycker det är väldigt roligt! Det kanske låter oförskämt, men jag tar aldrig jobb längre som jag inte trivs med eller tycker är roliga. Jag är helt enkelt väldigt glad för alla jobb jag har just nu.

 7. Sandra säger:

  ”Det behöver inte vara så himla prestigefullt och komplicerat.” Ah vad UNDERBART att hora nagon saga det. I dagens samhalle med alla sociala medier etc. sa kanns det ibland som att om man inte satsar pa att bli varldens basta entreprenor, advokat eller ja. nagot annat super / prestige fyllt jobb dar man har som mal att bli miljonar innan man fyller 30, sa ar det inte bra nog. Jag tycker absolut att man ska vara driven och satsa (san ar jag sjalv) men jag kanner att det ar sadan press nu att har man inte skyhoga drommar som kraver att man ar absolut bast och som genererar sjuka pengar etc., nej da vill man inte mycket nog. Varfor ar det inte helt enkelt nog att vilja spendera tid med dom man alskar, och ha nog med resurser att kunna spendera tid pa det / med dom man alskar? Sa tack for ett valdigt uppfriskande svar!

  1. ingridskoog säger:

   <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.