Nytt bett

Posted in Vardag

Men kom igen, hur snygg är han inte!?

Vi skrittade ut i skogen idag. Helt långa tyglar över stockar och stubbar. Lika mycket terapi för häst som för ryttare! Jag klämde in ett par lugna dagar i rad i schemat, så en tur i skogen passade utmärkt idag. Nyttigt men ändå inte krävande för kropp och muskler. Idag har han varit min i exakt en månad och det är nog först nu som jag kan ta in att jag faktiskt har en ny häst. Det känns lite konstigt eftersom allt gick så himla snabbt. Från att jag kom till stallet, fick reda på att Balder var till salu, kläckte ur mig att ”jag tar honom” (alltså ni skulle sett min mammas blick då), la ut annons på Ems samma eftermiddag och en dryg vecka där efter var han såld. Det hela var väldigt spontant. Alltså själva förloppet. Men jag hade ju tänkt redan ett år tidigare att Ems skulle säljas och att Balder var en häst jag skulle vilja ha. Så när chansen kom var jag snabb att ta den. Jag är hur som helst väldigt glad för Balder och har fått mycket fina lovord av människor runt omkring mig, här på bloggen och i meddelanden. Så glad att jag fick köpa honom!

Det har varit en ganska intensiv månad med mycket nytt för oss båda och två tävlingar. Så ett par lugna dagar tror jag gör gott, även om det kliar i fingrarna efter att få rida igen. Men vi har ju inte bråttom. Och som rubriken lyder, jag har precis klickat hem ett nytt bett. Ett tredelat Golden Wing från Stübben. Mitt favoritbett! Väldigt mun-vänligt och avlastande. Men det var tusan inte lätt att få tag i ett 14,5 cm till megamunnen. Ems sådant bett var ju tyvärr för litet. Kan vi också snacka om hur det är möjligt att ett bett kostar nästan 1000 spänn!? Galet. Kanske, kanske hinner det komma på posten innan helgen. Det är faktiskt det enda nya jag behövt köpa till Balder. Hur smidigt hästbyte egentligen?? Sadeln låg som en smäck, tränset passade perfekt och han har samma storlek på täcken som Ems. Fast han fyller ut dem bara liiite mer, hehe.

2 Kommentarer

  1. Anette säger:

    Du hade kunnat få köpa mitt GW-bett, som är 14,5. Min häst hatar det. 😛

    1. ingridskoog säger:

      Försökte maila dig men det gick inte.. kan du maila mig på ingridmariaskoog@live.se? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.