Härlig torsdag

Posted in Vardag

Vilken fantastisk höstdag! Alldeles lagom temperatur (för att vara höst alltså), strålande sol och orangea löv i träden. Jag checkade ut från jobbet strax innan lunch idag så jag passade på att rida så fort Balder ätit upp sin mat. Älskar känslan av att ha massor av tid att spendera i stallet mitt på dagen utan någon som helst stress. Så efter ridningen städade och sorterade jag mina hyllor och putsade allt läder. Nu är allt helt i sin ordning och rent. Den känslan är nästan ännu mer älskvärd. Hehe.

Balder var hur fin som helst idag! Jämn i handen, framåt och mjuk. Jag tragglade ändå vidare med mina skolor på volt för att hålla honom mjuk i sidorna. Livsfarligt att börja hitta på massor av annat bara för att det känns bra! Det där ”grovjobbet” känns ju oftast inte riktigt lika flashigt… Så jag växlar mellan öppna och sluta i alla gångarter på böjda spår för att gymnastiera, korta upp och samla. Och mycket förvänd galopp på volt. Det ger väldigt bra resultat! Som avslutning gjorde jag mängder av tempoväxlingar och övergångar mellan skritt och trav. Varannan gång ett par skrittsteg och varannan gång bara ett halvt, så han kvickt måste fram igen och naturligt sätter bakbenen under sig. Han blir så himla häftig när man rider på framåt ett par steg, tar tillbaka ett par steg och han verkligen sätter sig på bakbenen och tänker mer mot passage.

Nytt pannband från PS of Sweden. Modellen heter Crystal Clear (nördigt att jag fortfarande kan namnen på alla modeller i sömnen). Enkelt och klassiskt men SÅ snyggt. Jag har faktiskt börjat tröttna lite på allt bling och lack och bling och lack. Less is more. Vad tycker ni om honom i svart nosgrimma? Det föll på det till slut.

 

3 Kommentarer

  1. Manda Stillnert säger:

    Håller med Less is more 😉

  2. Therese säger:

    Jag vill bara, i all välmening, säga att ordet älskvärd inte har den betydelsen som man ordagrant kan tro, utan att ordet betyder att en person är vänlig, charmig eller trevlig.

  3. Missj säger:

    Supersnyggt och stilrent! Har förresten exakt samma hjälm haha

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.