Tips mottages

Posted in Vardag

En ny klippmaskin står på inköpslistan. Jag har en redan, men den har ett par år på nacken och är extremt högljudd. Ems är helt otroligt snäll att klippa så jag har kunnat köra den på hela kroppen inklusive huvudet, trots att den nästan slår lock för öronen på oss båda. Balder är inte riktigt lika lättövertalad, så han behöver en tystare. När jag ändå köper ny vill jag gärna ha sladdlös också. Kan ni tipsa mig om den absolut bästa klippmaskinen som är både tyst och utan sladd? Vore guld. Thanks!

22 Kommentarer

 1. Andrea säger:

  Tipsar om Moser Wahl!

 2. Camilla säger:

  Nackdelen med sladdlös är att de blir tunga och inte lika effektiv som med sladd. Jag ångrar mitt köp faktiskt….

 3. M säger:

  Nej, de blir inte tunga om man köper rätt maskin! Moser Avalon är den bästa klippmaskinen, den låter nästan ingenting, är mycket lätt och klipper jättefint. Batteriet har man i ett bälte eller i jackfickan, det sitter inte fast i själva maskinen. Det räcker för en helklippning. Går även att klippa med sladd om man skulle behöva. Plättlätt att byta skären, inga skruvor ed. Jag har haft min i flera år och den går som en klocka. 🙂

  1. ingridskoog säger:

   Denna? https://www.stromsbergsgard.se/vardprodukter/klippmaskiner/br-avalon-batteridriven-klippmaskin
   Mycket bättre pris än de andra jag varit inne på! Den såg så liten ut men det kanske den inte är?

   1. Den är ganska liten men det går utan problem att bröllop på häst, jag har provat

   2. Boel säger:

    Den är kanon! Har haft min i 8år börjar bli dags för en ny nu och det blir en likadan igen. Har en väldigt svårklippt herre. Helklipper på ca 40min och lämnar inga ränder, har även klippt 2 hästar på en laddning. Har ett ända klagomål på den och det är att pga sladden går från undersidan av batteriet så blir det lätt glapp. Kommer därför ha batteriet i fickan istället för hängande men min nya så minimerar jag den risken.

    1. ingridskoog säger:

     Låter ju väldigt bra! 😀

 4. Camilla säger:

  Jag har en Moser Avalon (tror de heter nåt med Wahl numera). Jättenöjd med min, den klipper en hel, stor häst på en laddning, tyst och smidig. Nu är min nog närmare 10 år men håller än.

 5. Carolina säger:

  lyckliga fåret vet jag nina rader använder sig av som är sladdlös. https://www.youtube.com/watch?v=VpaluGD_U8w

 6. Sandra säger:

  Moser Avalon. Den klipper fantastiskt bra och är tyst. Dock en sladd mellan klippmaskinen och batteriet som man har runt magen. Man kan klippt två hästar på en laddning så batteriet är bra.

 7. Emelie säger:

  Är supernöjd med min Heiniger från Hööks! Funkat kanon på min häst som inte tycker om ljudet från klippmaskinen. Är den som ligger på 3600:-.

 8. Moa säger:

  Jag har köpt den sladdlösa på granngården. Funkar bra på min som är känslig för ljud och klippning 🙂
  Inte jätte tyst men får ändå godkänt av mig då min häst sliter sig annars men stod fint när jag körde med denna 🙂

  1. Moa säger:

   Kostar cirka 2000

 9. Malin säger:

  Köpte en aseculap sladdlös. HELT FANTASTISK!
  Den är tyngre än dom med sladd men vikten är jämt fördelat så upplever den inte alls tung att klippa med.

  Rekommenderar den verkligen. Jag klipper islandshästar och den tuggar sig igenom vad som helst. Min räcker 120 min och med ett extra batteri kan jag klippa runt 7 hästar på rad.
  Kostar skjortan men värd varenda krona!!!!

  1. Linda säger:

   Har också en sladdlös aesculap och håller helt med ovanstående!

   Visst, den är ngt tyngre men det är absolut värt det i slutändan med tanke på hur tyst den är oxh hur otroligt bra den klipper.. 🙂

 10. Lisa säger:

  Off topic men någon som vet vart man kan få tag på en sån leopard grimma som Ingrid har?

  1. ingridskoog säger:

   Den är från Ullared 🙂

 11. Cornelia säger:

  Som många andra säker, Avalon moser

  1. ingridskoog säger:

   Lutar åt en sådan…!

 12. Linn Forsström säger:

  Även jag har en Moser Avalon. Den klipper urfint och är väldigt lätt att hantera. Däremot kan jag inte hålla med om batteritiden, jag märker skillnad på hur mycket den orkar med redan efter en halv häst. Jag tror dock att det är mitt batteri som det är fel på, inte alla andras som upplever batteritiden som längre! 🙂

 13. Lovisa melin säger:

  Älskar min moser Avalon! Perfekt maskin! Praktisk och låter inte så högt! 🙂

 14. Hanna säger:

  Har en aescualp equipe med sladd. Klipper hur bra som helst och är väldigt tyst att klippa med 🙂
  http://www.lyckliga.nu/klippmaskiner-hast-ko-get-aesculap-equipe-klippmaskin-for-hast

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.