Första träningen

Posted in Vardag

Hej onsdag!
Igår var jag och Balder iväg på vår första träning tillsammans! Jag är nöjd, med tanke på att vi inte hängt ihop så himla länge heller. Exakt en vecka nu ju! Nu handlar det i första hand om att hitta alla knappar och känna in ridningen. Han är väldigt annorlunda mot alla mina tidigare hästar, men ”enklare” på många vis, för mig. Jag tycker han passar min ridning, och att min ridning gör sig bättre på honom, vilket också gänget på läktaren höll med om. Heléne tyckte också att vi passade bra tillsammans (hon har tränat Mariana och Balder regelbundet tidigare) och trodde vi skulle bli en riktigt bra match. Kul! Vi var mest på volten igår för att hitta rätt inramning, form, takt och tempo. Balder är också ganska långsam, men stor, i sin gång och behöver kvickas på och hämtas hem, utan att det ska gå för fort. Och även om han är väldigt maffig i kroppen (och ser tung(?) ut enligt flera kommentarer) är han lätt i handen och lätt för skänkeln, så jag behöver bara lära mig den tekniska vägen dit. Så tung behöver ni inte oroa er för att han är!

Dessutom är han supersnäll och enkel att ha med sig bort. Lastar sig själv och väntar snällt. Min på instastory finns ett kort klipp med lite trav från träningen. ingridskoog heter jag där!

Ems motionerades på ridbanan innan träningen. Jätteduktig! Känner mig lagom mör i kroppen idag, hehe. Jag har flera intressenter på Ems och jag förstår att ni undrar, men jag kommer inte skriva något om provridningar etc här. När försäljningen är klar får ni veta.

10 Kommentarer

 1. Matilda säger:

  Hur hög är Balder? Han ser ut som en stor häst i kroppen men med korta ben, påminner om en ponny i ben och ansikte 😉

  1. ingridskoog säger:

   Han är ca 170 cm. Haha tycker du? Jag tycker han är skitsnygg! Gillar den modellen på häst. Dock behöver han gå ned några kilo mage i vikt 🙂

  2. sofialarsson.nu säger:

   Nödvändig kommentar? Kan inte förstå vilken roll det kan spela för någon annan vad Ingrid väljer att köpa för häst. Är väl roligt att alla gillar olika typer av häst! Tråkigt vore väl annat

   1. Matilda säger:

    Men hoppa på lite mer eller. Tagga ner. Skrev saken med glimten i ögat. Mycket fin häst men på vissa bilder tycker JAG han ger uttrycket av lite ponny.

  3. Malin säger:

   Kan hålla med om att han ser ut som en ponny med korta ben på första bilden i detta inlägget, men det är ju bara för att fotot är taget ur en konstig vinkel :).

   1. sofialarsson.nu säger:

    Jag hoppade absolut inte på, uppfattade din kommentar som lite otrevlig men det var väl felaktigt då isåfall 🙂 tänkte att det inte var så roligt att höra att sin nya häst man är glad för ser ut som en liten ponny, men som sagt så kanske jag missuppfattade hur du menade. Jättefin är han i allafall Ingrid! 🙂

 2. Sofie säger:

  Kul med ny häst, grattis!:-) ser fin ut!

 3. Rebecca säger:

  Tycker Balder ser superfin ut! Absolut inte tung, snarare kompakt och det är ju oftast bara en fördel – lättare att komma ihop sig. Kommer nog bli jättebra Ingrid, GRATTIS till ditt köp! :))

 4. Julia säger:

  Han är supersnygg!! Ska bli så spännande att se er tillsammans

 5. Maria säger:

  Jag tycker inte han ser tungriden ut alls, han är bara en grövre modell ju med den typen av steg 🙂 Men jag tror en del här bara är förvånade att du valde just den typen, även jag trodde du skulle köpa en ”Lazzie-häst” som är lite lättare och smidare, det såg ut att passa sin ridning super 🙂 Men härligt att du hittat rätt i Balder, ska bli kul att följa!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.