Att inte jäkta

Posted in Vardag

Jättenöjd idag! Kanske inte det mest estetiskt tilltalande passet för den som satt bredvid, men ack så viktigt jobb – och framför allt givande. Veckorna innan jag den kortare vilan var han helt fantastiskt rolig att rida, sedan var den där fantastiska känslan som bortblåst när jag kom hem och jag liksom… tappade hoppet. Hade gråten i halsen när jag satt av och tappade hoppet helt och hållet. Då bestämde jag mig för att antingen får det räcka nu, för jag orkar inte kämpa längre, varken för Ems eller min skull, eller så gör jag om och gör rätt. Under två veckor skrittade vi bara i skogen, galopperade utomhus tog inte ens ett skrittsteg på ridbanan. Det var med en lätt klump i magen jag beslutade mig för att gå innanför de vita staketen igen. En klump i magen av nervositet och press, för jag vill ju så gärna att det ska fungera. Vips, så var känslan där igen och faktiskt ännu bättre än innan vilan. Mycket märkligt och frustrerande på ett vis, men nu skjuter jag bort alla funderingar och fokuserar på att aldrig mer slarva bort det här igen.

Idag joggade vi igen, för att sedan sätta lite mer tryck i slutet, bara för att få känna på. Och det fungerade! När jag till och med kan sträcka mig till att tycka det såg helt okej ut även på film i slutet, utan att störa ögonen ur mig på mig själv, då är det bra. Haha. Här kommer några blandade bilder från idag.. Ser ni att han nästan ”hänger” lite i handen? Jag är fett glad för det. Knäppt det låter va, hehe. Men hellre det än att kontakten inte ens existerar och att han vill upp och ur formen hela tiden. Det här är ett mycket lyxigare problem och inte alls lika svårt att lösa, tycker jag. Mer ben och mer säte så hamnar han automatiskt i uppförsbacke och blir väldigt härlig, stadig och framåt att rida. Det var så vi avslutade! Så glad för det.

DSC_7769 DSC_7667 DSC_7734 DSC_7806 DSC_7677

7 Kommentarer

  1. Maria säger:

    I’ve read your blog for a long time now and I truly do enjoy it. I was just wondering why you do not get yourself a trainer that you can train with regularly? I think instead of ending in a slur which you do quite often(don’t worry, I know totally how you feel) a trainer could help you get on track and maybe push you a bit more then you would do yourself. Plus I think you would enjoy it more. You know, horse riding is meant to be fun 🙂

  2. Åsa säger:

    Så himla roligt! ☺ Att rida ut och bara släppa alla kraven ger en lisa i själen för både häst och ryttare ♥ Att börja ett träningspass på banan med att värma upp ute i skogen är så mycket roligare för båda två. Ofta glömmer man bort att utnyttja skogen som uppvärmning för att sedan gå in på banan bara för att finslipa det lilla extra ☺Så glad att du hittat en väg som passar er, för till syvende och sist så måste man hitta just ”det” som passar en själv och ens häst. Det som är rätt för det ena ekipaget kanske inte alltid är rätt för det andra ekipaget! Lycka till ♥

  3. Maria säger:

    Vad skönt att ni är på banan igen! Är imponerad över att du orkar fortsätta när det känns så motigt längre perioder, jag själv hade nog känt att det inte var rätt häst för mig om jag hade många ”dåliga” ridpass efter varandra. Är van att extremt sällan ha dåliga pass med mina hästar. Såklart känns de mer eller mindre bra olika pass, men väldigt sällan som jag skulle klassificera ett ridpass som dåligt. Hoppas det släpper för er nu så att du också kan få känna på det sättet!! 🙂

  4. Anna säger:

    Själv irriterar jag mig en hel del på alla besserwissrar i kommentarsfälten, lyckas ändå ibland med att själv klämma in ett tyckande.
    Min reflektion när jag läser detta är att Ems kanske behöver större andel kravlösa skogsturer i lugn och ro respektive bus jämfört med dressyrpass på banan, än vad han har i dag.

  5. MICHAELA säger:

    Rund över ryggen ! fin 🙂
    hejja er 🙂

    1. ingridskoog säger:

      Tack!! 🙂

  6. Stina säger:

    Jag tror inte att du kan förvänta dig annat än att din häst är mer stel och att du tappar lite finess i ridningen när du har vila från ridning. Idrottare skulle nog inte krävs att vara på topp efter vila så varför kräva det av din häst? Var realistisk och kräv inte mer än vad som är rimligt av er båda. Du vet hur ni kan vara och har gjort vägen dit flera gånger… ni kommer dit igen – lite tålamod bara.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.