Dåligt samvete

Posted in Vardag

Heeej!
Jag har dåligt samvete för att inte ha uppdaterat här, men det har hänt en del jobbiga saker det senaste som gjort att jag inte mått bra och inte orkat samla på mig motivation eller uppdatera bloggen. Ledsen för det, men vissa saker kan man inte styra hur gärna man än vill. Jag vill inte diskutera vad som hänt här, vilket jag hoppas ni förstår, men då vet ni åtminstone varför.

Jag har hängt på västkusten med vänner i helgen. Ätit gott, snackat och hängt på klipporna i solen med härligaste tjejerna. Det behövde jag för att få tänka på lite annat. Men nu är det skönt att vara hemma igen och jag känner mig ganska redo för en riktig killer-vecka. Det är min sista intensiva vecka innan en lugnare höst. Jag komponerar just nu ihop 3(!) jobb vilket innebär arbetsdagar från 7-20 varje dag cirka samtidigt som jag har fodringar i stallet och massa annat vardagsfix, men snart är det ett minne blott, även om det ändå fungerar riktigt bra. Men bara en kort stund naturligtvis, i längden skulle jag aldrig kunna köra på så mycket. Been there done that. Veckan därpå är kalendern där emot helt tom. Härlig känsla!

Ems har ridits ut i skogen under veckan och helgen. Nyttigt för både kropp och sinne. Även för matte. Ni vet ju att jag skrivit att det gått så himla bra det senaste, vilket det också gjort, men sedan var jag bortrest fem dagar och när jag kom hem var det som bortblåst. Det gjorde mig både förvirrad, ledsen och uppgiven. Jag har kämpat så otroligt hårt för att komma vidare, vilket jag kände att vi äntligen gjort under slutet av sommaren och sedan rann det bara mellan fingrarna på mig. Fem dagars sammanhängande vila trodde jag skulle göra honom gott, för att återhämta musklerna och ”vila sig i form”. Men jag hoppas och tror att vi kan komma tillbaka till det där bra igen, även om det känns tråkigt att jobba mestadels i motvind. Eftersom den kommande veckan är intensiv jobbmässigt vill jag rida ut en del, klättra i backar, intervallträna och jogga lösgörande. Inga mega-krav, för jag är rädd att det brister och blir fel när jag är lite stressad inombords och vill för mycket. Ems förtjänar min fulla tid och fulla fokus.

Här kommer ett par bilder när jag satt i sadeln på fina Dino förra veckan. Så roligt och nyttigt att rida andra hästar då och då!

DSC_7344 DSC_7321 DSC_7434 DSC_7495

7 Kommentarer

 1. Malin säger:

  Det är väl lite så att ju äldre hästarna är desto sämre mår de av total vila. Till skillnad från ungisarna som behöver det!

 2. Jessica säger:

  Vissa hästar mår bäst av aktiv vila som min förra häst tex. Det räckte med att han stod i 3 dagar så var det bara att börja om från början igen när man satt upp. Fick därför låta honom ha aktiv vila och promenera , skrittjobba o jobba honom från marken de dagar han ”vilade” . Unghästen jag har nu mår istället bra av dessa mikro pauser och hennes huvud och kropp behöver verkligen den tiden till att ta in saker vi gör.

 3. MalinKalin säger:

  Styrkekramar till dej <3 Du behöver inte ha dåligt samvete för uppdateringen och du måste inte dela med dig av vad som hänt. Vi gillar dej ändå 🙂

 4. Anette säger:

  Jag tror också att du gör oklokt i en massa små avbrott. Han är en stor, tung häst som säkert fungerar bäst av att hållas igång kontinuerligt. Sedan tror jag också att ni behöver befästa den ”nya ridningen” ni kommit till för att den ska kunna bibehållas utan att få börja om från början igen efter avbrott. Ibland ”kommer livet emellan”, men kanske har du någon duktig vän som kan rida honom då? 🙂 Självklart ska hästar få vila ibland men just ”av och på” tror jag i många fall stjälper mer än det hjälper.

 5. Hoppas vad som än hänt blir bättre, skickar en hög med styrkekramar ❤️

 6. F. säger:

  Vilken häst är som bäst efter fem dagars vila? Jag kanske bara har haft otur då, men om jag låtit någon av mina hästar jag haft genom åren stå bara en en enda dag så har jag behövt börja om lite, och här snackar vi fem (!!!) dagar.
  Lite orättvist från din sida att bli besviken över det kan jag tycka, åk du på dina semestrar hit och dit, men bli inte besviken på hästen för att han inte presterar på topp så fort du är tillbaka.

 7. Pernilla säger:

  Många hästar kan ”vila sig i form” lite! Har jag mycket erfarenhet av. Speciellt när man håller på med något nytt. Man behöver ge dem lite tid att ”tänka över saker” ibland =)
  Vissa samlar på sig en massa energi men det är en annan sak! Tror inte det har med vilan att göra. Utan endast att de inte riktigt befäst de än. Tror han mådde bra av att vila huvudet lite! =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.