Dagens träning

Träning igen! Skönt med hjälp mer intensivt, ibland trasslar man till det rejält när man rider mycket själv i perioder. Men mycket bättre idag och Ems bjöd stundtals på en väldigt fin känsla. Likaså idag jobbade vi honom kort, rund och låg med mycket inslag av tempoväxlingar, för att hålla honom kvick, och mycket öppnor på långsidorna för att ”skjuta in” bakbenen och rama in.

Rider jag honom för rak för snabbt är han extremt snabb med att glida ur ramen och bli längre och längre i både kropp och form, så det är viktigt att hela tiden aktivera och ha honom ”hos mig”. Annars tappar jag bort honom och får hämta hem jobbet gång på gång. Väldigt klurigt men resultatet blir ju bra!


Nu har vi en skritt-dag och en jogg-dag på egen hand framför oss innan lördagens tävling. Nästa vecka tränar vi för Emilie igen, följt av ytterligare en tävling dagen där på.

6 reaktion på “Dagens träning

 1. L

  Hur menar du när du skriver kort? Tänker att Emelie vill att han ska ridas framåt ifall det blir motsägelsefullt?

  Svara
  1. Ingrid Inläggsförfattare

   Att han ska vara kort i kroppen med aktiva bakben och jag måste jobba för att ha honom där, annars blir han gärna lång med bakbenen efter sig. Han kan både ridas framåt och vara kort. Emilie är på mig hela tiden med att han aldrig får bli för lång i kroppen och lägga sig på bogarna och fara iväg, samtidigt som jag ska rida mycket framåt.

   Svara
 2. Caroline

  Tycker det är stor skillnad bara av att se på bilderna Ingrig, vad roligt att det känns som du hittar tillbaka till känslan mer och mer, tränare är guld värda! 😉
  Vore kul att se film snart igen 😀 lycka till!!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.