Både nöjd och mindre nöjd

Posted in Vardag

Alltså, vilken tidig och snabb tävlingsdag. Klockan ringde 04.25 och 06.00 rullade vi från stallet och 11.00 var vi hemma igen, två klasser senare.

Idag hade jag en riktigt fin känsla i första klassen! Mjukt, samspelt och jämnt. Dock ett par små missar som gav poäng ända ned till 3 och domaren tyckte han blev för djup i formen. Det var något nytt för Ems, haha! Men jag hade faktiskt en plan att rida honom så. Hellre för djup än för lång, liksom. Båda drar ju ner, men mer eller mindre. Nackdelen, än så länge, är att när jag har honom mjuk och samspelt blir det inte så uttrycksfullt för ögat att se på, men det är ju ur lösgjordheten trycket föds. Tänk när vi kan addera spänst och tryck på dagens känsla. Det blir roligt! Vi fick 65,21% i MSVC:1 och slutade på en tredje plats, första utanför placering med bara några hundradelar, nedpetade av sista ryttaren. Rackarns!

I andra klassen, MSVC:2, tappade vi tyvärr en del av det där mjuka och jag klarade inte riktigt av att hålla ihop det. Då blir han lång och ojämn i både bjudning och form. Flera missar och inte alls lika samspelt program. 62,88% landade vi på och helt klart godkänd för en ändå ”dålig” ritt.

Bara på’t igen.

Bästa hästskötaren! Redo för andra klassen!

Eh, jag ser helt lost ut, men jag bara måste bjuda på denna. HUR stort är inte hans huvud här, i jämförelse med mig? Haha.

6 Kommentarer

 1. Anna säger:

  Ändå helt godkända procent ju! Ni är på rätt väg!

 2. Emma säger:

  Riktigt att roligt att se er live idag! Mycket trevlig ritt i Msv C:1 🙂

 3. Härligt! Bra med så pass bra resultat ändå i andra klassen också ju. 🙂 Ni är på g nu! 😀

 4. C säger:

  Jag behöver tänka som du på min häst, så jag brukar tänka att skulle jag få kommentaren att min häst är för rund så är det ju något jag ”vill”
  Så jag ser det som nåt positivt för att kunna ta sig vidare
  Heja heja, du är så duktig med Ems! 🙂

 5. Ebba säger:

  Stort grattis! ☺ hur resonerar du när du väljer att alltid starta två klasser per tävling? Ingen kritik alls utan bara intressant att diskutera tycker jag. Själv rider jag alltid bara en klass, dels för att jag upplever att hästen ofta blir trött till den andra klassen, och för att parera det rider jag fram för lite till den första klassen vilket gör att båda klasserna inte blir riktigt lika bra som när jag bara fokuserar på att rida en klass och dels för att jag inte tränar på att rida hästen två pass/dag i vanliga fall och på så vis inte är förberedd på hur den reagerar. Skiljer givetvis mycket beroende på hur hästarna är som individer 🙂 hade varit kul om fler ville haka på diskussionen 🙂

 6. MalinKalin säger:

  Bra procent ändå tycker jag 🙂 Jag hade varit jättenöjd 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.