Träning igen

Posted in Vardag

Och en välbehövlig sådan! Dock mycket, mycket bättre idag än i förrgår. Då samarbetade vi inte alls. Vi fortsatte på spåret låg, kort och rund även idag. Eller, jag ska ju egentligen alltid rida honom så, eftersom han själv har lätt att krypa upp med nacken, sänka ryggen och bli lång och rak. Det är så himla frustrerande när jag både vet om och känner, men liksom inte kommer till handling. Jag har helt enkelt kommit till ‘jobb’ alldeles för lite och det har liksom gjort att vi backat ett par steg. Men lika snabbt som vi kan falla tillbaka, lika snabbt kan vi ta ett kliv framåt. Och det gjorde vi idag, så det känns skönt!

Jag ska rida precis likadant imorgon som jag gjorde idag. Sedan är det tävling på lördag och jag måste försöka hålla honom i den lägre formen även i programmet för att han inte ska sväva ifrån mig. Så där har jag en liten utmaning att anta! Det känns ändå otroligt skönt att ha hjälp på hemmaplan till vardags nu. Nästa vecka tänker jag mig två träningar igen och sedan fortsätta så några veckor för att få lite mer intensiv träning till en början, sedan är det ju bara att boka in så ofta som jag känner att det behövs.


Två från idag. Bjudning, kvickhet, låg rund och kort. Sitt i sadeln och lätta av i handen. Pust, så mycket på en och samma gång. Och på tal om den försvunna sockerbiten jag skulle ge Ems efter avslutad träning. Den hoppar ju ur fickan precis i samma ögonblick som bilden tas!? Då behöver jag inte fundera mer på vart den tog vägen. Haha.

12 Kommentarer

 1. Sanna säger:

  Haha, sockerbiten… 😉 Men jag känner igen mig så väl, det är så mycket att hålla reda på samtidigt! Ridning alltså, ju längre man håller på ju svårare blir det.. 🙂

 2. Johanna B säger:

  Ser så härligt ut! Mycket mer tillvaratagen energi liksom, det syns verkligen 😀

  1. Ingrid säger:

   Tack vad roligt!! <3

 3. Anonym säger:

  Bytte du tillbaka till baucher bettet igen fast det andra kändes bättre? 🙂 har du prövat sprenger bett?

  1. Ingrid säger:

   Japp, för han fick tyvärr en liten spricka i mungipan på en gång 🙁 Baucher är hittills det enda som mungiporna inte spricker av, tyvärr. Ja det har jag men har inte hittat något som passar honom, ännu 🙂

 4. Manda Stillnert säger:

  Tycker du gör rätt i att ta tränar hjälp så pass mycket, syns direkt nu att de hjälper. Heja er och lycka till på tävlingen ?

 5. Patricia säger:

  Vilket fint schabrak!?Vilket märke är det?
  Vad använder du för pad under sadeln?
  Härligt att det går framåt för er!

  1. Ingrid säger:

   Det är från PS of Sweden! 🙂 Kan hända att det finns kvar i lager ännu men jag är inte säker. Jag har en padd från Kavalkade under sadeln då Ems tappat lite muskulatur och därför behöver den paddas upp lite atm. Tack! 🙂

 6. Ellen säger:

  Trots att min häst är knappa 160 så har jag precis samma problem. Han tappar så lätt ryggen och blir lite hög i nacken. Och det är SVÅRT att få honom att jobba väl. Men när han väl gör det så blir han riktigt fin och det finns massor att hämta! Hela tiden måste jag våga rida honom fram till handen utan att nappa i tyglarna. Jobba med formningen för innerskänkeln och att han ska suga tag i yttertygeln 🙂

  Ser jättefint ut! Och du kommer att bli skickligare & skickligare med att känna & lösgöra honom. Ni är redan SÅ mycket bättre och det syns överlag på bilderna 🙂

 7. Hanna Isaksson säger:

  Hej Ingrid !

  Älskar din blogg <3

  Undrar lite över en sak. Vet att du tidigare propagerat för varierat arbete med hästen, där man varvar ridhus, uteritter , barbacka , hoppning.. ja you name it! tycker innan du var ett stort föredöme med just detta 🙂 framförallt verkade du ha KUL med dina hästar oavsett nivå.

  Numera rider du allt som oftast på banan/ridhus. Bara denna vecka har jag räknat till iallafall 4 dagar + då tävlingen vilket isåfall blir 5 dagar av 7 på banan ?!..

  Hur ser du på detta ? Är du inte oroad för slitage? Uttråkad häst??

  Nu bara spånar jag.. Det kan inte vara så att du känner så höga prestationskrav med EMS så du känner att du inte kan "släppa allvaret" och bara ha "kul" ????????
  Att du känner att rider du tex ut 2 dagar i rad så "missar" du 2 dagar av dresyrträning och det stressar dig?
  Kanske det tom är så att det är JUST DETTA som är "problemet" för er. Ni båda blir spända över att ni så gärna vill lyckas och då blir det som en ond cirkel när du bara tränar mer på banan och aldrig riktigt kan slappna av, att allt hela tiden är 300 % allvar.

  Detta kan vara helt fel såklart, men om jag hade varit dig hade jag vågat ändra lite. ABSOLUT ska du hålla kvar dina 2-3 dagar i veckans dressyrträning för tränare som du börjat med! Men hade jag varit dig hade jag vågat lägga in tex tömkörning, klättring , galoppjobb, skrittdagar, bomträning och hoppning i ert schema . Framförallt tror jag detta skulle göra så ni båda återfann GLÄDJEN och på " roliga och avslappnade sätt" komma till jobb och lösgjordhet. Att tänka *outside the box* är ofta bästa receptet 🙂

  Jag är absolut inte ngn beserwisser eller vill klaga på dig 🙂 Utan vill dela med mig av egna erfarenheter!
  Jag gjorde samma resa med en häst som du … det slutade på banan 6 dagar i veckan med en spänd frustrerad ryttare och en spänd frustrerad häst där känslan ALDRIG infann sig och där INGENTING tillslut var roligt och tanken på SÄLJA dök upp ungefär 629 ggr/dag.

  Det hela vände när en nära vän och även fysioteraput knackade mig på axeln och vänligt men bestämt förklarade för mig att det jag höll på med just då var en katastrof.
  Hon mer eller mindre tvingade på mig ett schema varje vecka. till en början pratar vi TVÅ DAGAR i veckan ren dresyr! FATTA PANIKEN JAG HADE !! ALLTSÅ PANIK!!!!!! PANIK ÖVER ATT HA SLÄPPT KONTROLLBEHOVET OCH PANIK ÖVER ATT TRO ATT ALLT NU SKULLE FÖRSTÖRAS.

  Men jag jobbade på enligt schemat … men (vad jag då tyckte) jävla onödiga passs emellan dressyrpassen. NU 8 månader senare är jag lyckligast i världen ! VI HAR FUNNIT VARANDRA JAG OCH MIN HÄST 🙂 sakta men säkert började dressyren kännas bättre. Spänningar, prestationskrav och frustration avtog sakta men säkert för varje dag och GLÄDJEN KOM TILLBAKA !!!!! 😀

  Numera rider jag renodlad dressyr 3 dagr i veckan (4 om det är tävling) resten av dagarna gör vi roliga, avslappnade och lösgörande saker UTANFÖR ridbanan/ ridhuset och hästen har ALDRIG varit bättre :D!!!!!!!!!!

  Min häst var ÖVERTRÄNAD , hade spända korta muskler i hela kroppen och en jävla massa mjölksyra! Såhär i efterhand förstår jag inte vad jag trodde skulle bli bättre av att rida 6 dagar i veckan på bana 🙁 Jag skäms och är förbannad att jag inte såg det där och då!

  Så mitt tips : TÄNK OM <3 Jag tror det då kommer ut en DRÖMHÄST 110 % i EMS och ni två kommer nå mot stjärnorna! VÅGA TESTA! NI har inget att förlora!

  Vill du lägga denna kommentar som inlägg i bloggen är det helt OK då jag tror många skulle behöva få höra detta 🙂 <3

  STOR KRAM

  1. Frida säger:

   Haha, vad roligt att det finns folk som orkar lägga så mycket energi på att räkna ut hur många dagar en bloggare rider på bana vs ut? Alla veckor ser väl olika ut tänker jag. Vissa veckor blir mer intensiva än andra, och tvärtom.

  2. Agnes säger:

   Jag tycker din kommentar var både fin och otroligt vettig, för att inte tala om att den nog är välbehövd för många! Ridning ska vara kul! För alla – både häst och ryttare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.