Torsdagsmorgon

Posted in Vardag

Godmorgon!

Jag fick hoppa in på lite annat jobb idag än vad som var planerat från början, men jag tycker bara det är härligt med en varierad vardag. Min mardröm är att sitta inlåst 8-17 varje dag året runt och bara längta efter helgen. Been there done that. Absolut bra på cvt men inget jag saknar, om man säger så. Roliga jobb och mycket variation passar mig utmärkt!

När jag slutar står förhoppningsvis träning på schemat! Igår red jag ut en sväng på hackamore men det finns inga bra vägar att hålla igång på om man inte rider längre, så jag kände mest att okej, vad gav det här oss… typ ingenting mer än att se lite skog. Så jag avrundade på ridbanan istället. Han var faktiskt väldigt fin, trots att jag red i träningstights utan stövlar. Bara jag som tycker det är sjukt fladdrigt? Hur som helst, han tar bra stöd på hacket och då är det lättare att kicka igång bakbenen och hålla honom rund i formen och mjuk i överlinjen. Idag blir det dock träns igen!

En annan grej! Är det fler än jag som inför tävling och träning alltid drömmer att man glömt hästen i stallet, tappat bort sadeln, vi åker och åker men kommer aldrig fram, har glömt att träna in programmet och aldrig hittar till tävlingsplatsen? Inatt drömde jag att jag glömt träna in ett av lördagens program, stallbacken var helt omöjlig att komma in på och jag hade en minut ish kvar till start. Jag vaknar verkligen med hjärtat i halsgropen varje gång! Tack och lov att det bara händer i drömmarna.

11 Kommentarer

 1. Sandra säger:

  Så synd att man inte får tävla på hackamore i dressyr! Annars hade det kanske varit ett bra alternativ om han känns fin på det? 🙂

 2. Isabelle Stolt säger:

  Det drömmer jag jätte ofta, eller att jag glömt hjälmen/stövlarna till träning. Är nästan framme och måste vända hem för att hämta dem, samtidigt som träningen börjar om 5 minuter. haha

 3. Linnea säger:

  Haha jag rider bara på ridskola en gång i veckan. Men drömmer alltid att jag kommer sent/inte har någon höst, har glömt utrustning osv dagarna innan…Är det någon slags prestationsångest som uttrycker sig?

 4. Camilla säger:

  Det är stressdrömmar, drömmer ofta så om jag har nåt viktigt på g tex på jobbet som inte får gå fel osv

 5. Vera säger:

  Haha jag har exakt samma erfarenhet inför tävling! Aldrig träffat någon annan dom också drömmer konstiga saker men det är ju rätt logiskt när man är nervös! För nig handlar det oftast om att jag kommer till tävlingen, hindren är 40 cm högre än vad jag hade anmält mig till och jag kan omöjligt förstå hur banan gör. Usch, det är verkligen obehagligt! Förhoppningsvis försvinner det med rutinen:).

  1. Ingrid säger:

   Det lustiga är att jag inte är ett dugg nervös, haha. Drömmer på exakt samma vis om jag till exempel har en tid att passa på morgonen till jobb etc. Tror jag är så rädd för att försova mig, missa tiden eller glömma bort. Men visst är det obehagligt för drömmarna är så himla verkliga! 😮

   1. Vera säger:

    Ja, verkligen!

 6. Ellen säger:

  För några år sedan drömde jag på det viset VARJE gång innan tävling. Att jag inte gått banan tex och fick rida in och gissa hur banan gick. Gemensamt är att man alltid kommer in på banan i sista sista sekund och bara försöker att få ihop något där inne, hahahaha!

 7. Josefin säger:

  Jag drömde en gång för några år sedan( innan jag faktiskt skulle tävla) att jag skulle rida ett LA program, men programmet var jättekonstigt och man skulle rida en öppna, baklänges i trav i en 15 m volt. Hahah! ?

 8. Malin säger:

  Jag har upplevt nåt sånt på riktigt en gång. Hade lärt in fel program (gammal version av MVB:5), sitter och tittar på ryttaren två innan mig när hon börjar. Och hon red ju ”fel”… Får panik, ber pappa om dressyrprogramboken (japp, det var längesen). Han svarar att nej men hon sa ju själv sen när hon kom ut att hon hade ridit fel. Jag lackar och bara ”HÄMTA BOKEN JAG HAR LÄRT MIG FEL PROGRAM. Pappa springer, jag försöker titta på ryttaren innan mig så jag kan få in så mycket jag kan, får boken, läser in det nya programmet medan ryttaren innan mig rider klart, rider in och klarar hela med en felridning. Alltså stressen!

  1. Ingrid säger:

   Äeeeh, fy!! Starkt jobbat ändå, men vilken panik….

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.