Godmorgon onsdag

Posted in Träning, Vardag

Jag är alldeles dagvill denna vecka. Igår var jag helt säker på att det var onsdag och idag torsdag. Så förvirrande i hjärnkontoret. Men idag är det onsdag (tror jag?) och idag har jag faktiskt en helt ledig eftermiddag framför mig. Så härligt och mysigt att bara greja hemma och i stallet utan en enda tid att passa.

Men hörrni, jag glömde ju berätta för er om träningen igår! Jag är nöjd, även om vi inte alls är där jag vill att vi ska vara och snarare har backat tillbaka i utvecklingen. Men jag fick hjälp med precis det vi behövde. Jag känner liksom att han inte är i ramen, eller på tygel. Det känns mer som om han bara blir rak, sänker ryggen och ojämn i kontakten. Ungefär som att sitta på en stilla kropp med fyra ben som springer där under. Det är så otroligt frustrerande när jag känner detta så väl men liksom inte kommer ur comfortzonen. Jag vet helt enkelt inte hur och när jag ska lösa det. Antingen blir han rak och stum, eller så blir han loj och lång. Jag hittar inget mellanting. Så igår fick jag bara runda till, forma och böja för att han ska välva sin rygg och faktiskt arbeta. Förhoppningsvis blir det träning på torsdag igen eftersom jag spontant efteranmält oss till två klasser i Gyttorp på lördag. Min tanke är att, såklart, fortsätta träna för Emilie när jag har min fasta träningstid en gång i månaden och sedan träna för Ola hemma under vardagarna, ungefär en till två gånger per vecka beroende på. De har lika tänk vad gäller att han måste fram men fortfarande vara rund, så jag tror det kan hjälpa oss och mig att sortera tankarna och inte sväva iväg för mycket på egen hand.

Nu ska jag sticka iväg och köpa kolla masken. Tänkte att jag testar för alla maskar denna gång och beroende på vad det visar även tar ett blodprov. Tycker det är så jäkla märkligt att han äter nästan mer än dubbelt så mycket än de andra hästarna i stallet men ändå inte lägger på sig eller musklar sig. Och då har vi ändå otroligt bra värden i höt. Han kanske brås på matte dock som kan äta precis vad som helst utan att det syns… 😉

12 Kommentarer

 1. Anonym säger:

  Det är alltså lösgjordheten du tycker är svår. Det är bara att kämpa på. Lösgjordheten är ju grunden för att komma vidare.
  Lägg alla puzzelbitar på rätt plats denna gång och skippa Quick fix med kandar och rörelser hit och dit. Då ska du se att det tar sig på riktigt.

 2. Anonym säger:

  Hej Ingrid!
  Vill du bli bättre på att rida? Då måste du rida flera olika hästar!! Kan inte nog poängtera vikten av att träna upp sin ridkänsla genom att sitta på olika typer av hästar. Du nämner återkommande att Ems är för tekniskt svår för dig och då känner jag bara; men träna upp tekniken då! 🙂 Det är alltid lättare att sitta upp på sin egen häst efter att man har ridit på andras.
  Hur går man tillväga om man vill rida olika hästar då? Vänd dig till ett proffsstall och fråga om du kan få rida mot att du hjälper till med stallarbete, anmäl dig till en dressyrgrupp på ridskola (de flesta ridskolor har förvånandsvärt bra hästmaterial) och på en ridskola kan du be om att få rida en ny häst varje vecka, anmäl dig till ridkurser, skaffa en medryttarhäst som är utbildad på högre nivå än Ems 🙂
  Jag tror på dig, du kommer kunna bli en riktigt skicklig ryttare, heja!

  1. Ebba säger:

   Klockren kommentar!

  2. Anonym säger:

   Jo fast hur ska hon hinna det när hon knappt hinner med vardagen nu? Nej mer träning krävs det 🙂 finns dom som bara rider en häst men med rätt tränare vid sin sida. Så tror ner träning hjälper dom istället 🙂

 3. Åsa säger:

  *Syns inte på utsidan. Kost gör så otroligt mycket med oss på insidan som många av oss inte har en aning om. Tänkvärt! 🙂

  1. Ingrid säger:

   Självklart är det så! 🙂

 4. Maria säger:

  Känner mig tjatig nu för jag och flera andra har skrivit det så många gånger, men varför kollar du inte upp om han har magsår? Eventuellt provbehandla med gastrogard och se om det hjälper? Han har ju alla symptom på magsår och det är väldigt vanligt att tävlingshästar har magsår. Betydligt vanligare än att de har så enorma mängder mask att de måste äta dubbel portion. Jag hade absolut gjort en utredning för magsår om det vore min häst. 🙂

 5. Anonym säger:

  Tänk på att om han inte har jätt mkt mask, kommer de inte synas i kolla masken.. du skickar in en liten tolle, ren ”lyckoträff” om du får tag i en med mask i- masken kan likaväl ligga i högen bredvid eller. Jag hade testa avmaska honom och struntat i kolla masken, vet två som var kollade fyra ggr på
  Ett år med negativt svar- men de fortsatte ha lågt blodvärde, tillslut avmaskades de iaf och det vällde ut stygnflugelarver! Så, har du sett ett stygnfluge ägg på honom sedan du avsmakade sist- så avmaska!

  1. Hella säger:

   Är inte direkt konstigt att inget syntes på maskprovet, eftersom styngflugan inte syns på prov 😉

   1. Anonym säger:

    Nej men väldigt tråkigt då att man inte får avmaskningsmedel utskrivet ens mot stygnflugan vid negativa kolla masken svar, så hur ska man gå tillväga då??

    1. Hella säger:

     Ditt svar var otroligt märkligt som ”råd” till Ingrid därav kommentaren.

     Om du läser på och konsulterar veterinär om just styngflugan så lär du få bra svar på dina frågor , utan att vi på Ingrids blogg gör detta till en parasit kunskap 1.0 baskunskap i kommentarsfältet .

     Summa summarum så ditt råd med motivering du gav Ingrid i kommentar blev ju helt fel pga att du helt saknade kunskap om något du samtidigt gav någon annan råd om .

 6. Elin säger:

  Ett jättebra tillskott är Pigg i magen från alyose.se som enbart är gjort av naturliga örter! Hjälpte min när hans mage strulade, avföringen blev sjukt mycket bättre och det märks att han mår bättre efter att han började få det dagligen!
  Kan varmt rekommendera detta tillskottet och deras andra produkter, bra priser, handgjort och gör under för pållarna!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.