I släptankar

Posted in Utrustning, Vardag

Vi hade eftermiddagen ledig och passade på att åka iväg för att kika på transport. Och ja, jag blir inte klok. Umesläp är ju absolut mest intressant, men också sjukt dyrt. Var först inne på B60 med sadelkammare och skjutdörr in till transportdelen, men jag har inte fattat att själva utrymmet för hästen, alltså på längden, var lika stort som i till exempel B35 trots att B60 är gigantisk. Så då kikade jag även på den utan sadelkammare. Fast ändå, 153 000kr för ett egentligen helt vanligt släp utan varken sadelkammare eller annan lyx. Sjukt dyrt tycker jag. Föll då tillbaka på B60 men tycker då att drygt 200 000kr också är sjukt dyrt bara för att få sadelkammare, när jag ändå inte får mer utrymme till Ems. Kvalitet för all del, men hur mycket mer pengar är det värt jämfört med andra märken som också håller måttet… Huvudsaken för mig är rymlighet och aluminiumgolv.

Borde jag satsa på något annat? Känner mig kluven.

47 Kommentarer

 1. P säger:

  Jaa satsa definitivt på något annat! Sjukt dyrt för en transport när det finns så många andra bra men för en betydligt billigare peng

 2. Manda Stillnert säger:

  Finns ju andra märken med som kan vara värda att kolla på, men såklart Ume är Ume och de står högt i andra handsvärde. Finns ju Boj ( elr de har väl bytt namn numera ) men tex som är stora som brukar kunna gå och hitta fina till bra priser. Finns hur många olika släp tillverkare som helst så mitt tips är att åka runt och kolla!

 3. Lisa säger:

  Vi har ett thule excellent som jag tycker slår allt. Stor sadelkammare och stort utrymme framför hästen och går stabilt på vägen. Vårat är till salu om du är intresserad 😉 endast då vi behöver ett 3-hästars

  1. Ingrid säger:

   Skulle du vilja maila mig bilder och lite mer info? Vore supersnällt! 🙂 min mailadress är ingridmariaskoog@live.se

   1. Anonym säger:

    Har också Thule excellent, rekommenderas varmt!!

  2. Lovisa Thorén säger:

   Åh jag älskar Thule excellent! Skulle precis kommentera om den transporten. Den har verkligen allt och är stor och rymlig. Mitt drömsläp helt klart sen jag fick låna det en gång 🙂

  3. Michaela säger:

   Är väl inte alugolv på Thules? Endast plyfagolv?

 4. Amanda säger:

  Kan du inte köpa begagnat?

 5. Julia säger:

  Tycker att Ume är överlägset bäst, men samtidigt onödigt dyrt… Dock kan man få igen otroligt mycket i andrahandsvärde. Anars kan man som andra nämnt köpa ett begagnat.
  Lycka till med köpet ☺️

 6. Ebba säger:

  Riktigt nöjd med vår Böckmann Big Portax, kan varmt rekommendera den!

  1. Ingrid säger:

   Vill helst ha den men kan tyvärr inte dra med vår bil 🙁

   1. M säger:

    Varför köper du inte en egen dragbil? Det är ju ett måste som hästägare. Böckmann är överlägset bäst i klassen, deras Big modeller har verkligen mer plats för hästen. 🙂

    1. Ingrid säger:

     Mamma äger dragbilen som jag får använda hur ofta jag vill, så därför ”behöver” jag inte köpa en. Hon köpte en just för att vi skulle dra med. Skulle aldrig byta bort min lilla sportbil 🙂

     1. Anna säger:

      Kolla på Örebro Hästtransporter, du har väl när dit. De har flera modeller av Böckmann,

 7. Emelie säger:

  Finns väldigt fina begagnade umesläp till mer humana priser 😉

 8. Jempis säger:

  Fautras oblic…. bästa släpet. Gott om plats, suverän öppningsbar lucka och väldigt smidiga lösningar. Perfekt när man åker själv, gott om plats att göra iordning hästen och man når sadelksmmaren ifrån hästdelen.

 9. Amelie säger:

  Kolla på Mustang Elite!!! Har ett sånt och det slår ALLT! Har haft Thule, 2 st lastbilar och ett Böckmann. Bästa släpet jag nånsin kört, ENORMT, låg tjänstevikt(!!) och fantastisk kvalité. Du kommer inte ångra dig!

  1. Anne säger:

   Bästa släp jag också någonsin haft! 🙂

  2. Anonym säger:

   Jag vet ett jättefint till salu som min kompis säljer om du är intresserad!

 10. Daniela säger:

  https://youtu.be/-UKKxs_v9ZI Emma och Anna Elfstrand har ju en Humbaur, deras häst Boppen är ju stor och han verkar ha mycket plats över i transporten ? Samt att du får sadelkammaren ?

  1. Alma säger:

   Humbaur är ganska dålig kvalité.. rostar och skruvar, handtag m.m. lossnar här och där. Väldigt mycket skumpigare för hästen än tex ume också.

 11. Caroline säger:

  Boj eller forzab som de heter numera. Älskar mitt! Prisvärt och rejält. Jag är nöjd alla gånger 🙂 jag har extra högt och brett. SEH som de heter i modellerna.

 12. Anonym säger:

  Humbaur är super bra!

 13. Ika säger:

  Jag tycker Thules transporter är väldigt mycket för pengarna. Fint att köra och hästarna står bra!! ??

 14. Gunilla Ingvarsson säger:

  Du får göra en utvärdering av vad du tycker om våran nya Humbaur imorgon. Lycka till på träningen!

 15. Anonym säger:

  Varför nytt?? Det finns begagnade för betydligtbättre pris.

 16. Lotta säger:

  Kolla in Sirius vettja, bra pris och extremt rymliga! Jag har ett s75 och får utan problem in båda mina hästar och dess utrustning (har sadelkammare) 🙂

 17. N säger:

  Thule excellent eller Thule royal XT e stora transporter! Kört Thule en gång, ligger riktigt fint efter bilen på vägen 🙂 Kommer dock inte ihåg modell av Thule, men transporten var stor haha 🙂

 18. J9hanna säger:

  Vi har ett thule excellent. Köpte det nytt 2007 och det är fortfarande tipptopp! När det är dags å byta blir det ett likadant 🙂 mina gigantiska hästar går in båda två utan att det känns trångt, sadelkammaren är rymlig och släpet ligger bra på vägen.

 19. Cicci säger:

  Måste du köpa nytt då? Leta bättre begagnat så får du ett bra ume-släp till samma pris som ett nytt av sämre kvalite. Annars är väl Forzab/Boj/Thule de jag skulle rekommender 🙂

 20. Kia säger:

  Jag har en Boj Classic som jag är sjukt nöjd med! Bra utrymme på alla håll och kanter, bra säkerhetslösningar och ligger som en padda på vägen. Nästa släp blir definitivt en likadan (Forzab)!

 21. Lovisa säger:

  Fautras kan jag verkligen rekommendera! Jättebra transport! 🙂

 22. Amanda säger:

  Kolla på ett Christ corall släp. Jag är supernöjd med mitt. Köpte mitt nytt 2012 och för det priset dom ligger på så är det kvalité för pengarna. Ligger otroligt bra på vägen, rymlig sadelkammare och två stora hästar får plats utan problem. Har extra högt extra bred och fullutrustat släp.

 23. Michaela säger:

  kolla på forza (nya boj) jätte fina går stadig finns extrahög/extrabred osv.

 24. Jenni säger:

  Jag köpte mitt släp nytt 2015, ett Cheval gold 2 alu-line och är jättenöjd. Hästarna åker toppen i det och det är enkelt att göra rent/minimalt underhåll. Framförfallt är dem prisvärda, finns ett antal olika modeller, rekommenderar kika på dem 🙂

  Jag tyckte att Forzab/UME var onödigt dyra – visst bra kvalité men urtråkig design samt att det finns andra märken som fungerar lika bra.

 25. Sarah säger:

  Vi köpte en helt nytt Humbauer för 69k med aluminum-golv och sadelkammare, vi är jättenöjda och finns inget som vi saknar med det efter ett halvår nu. Rymligt och går att köra med B-kort utan problem samt har vi en mindre dragbil men inga problem där heller! värt att kolla 😉

 26. Anette säger:

  Jag har en star trailer xr3000 och det är jättestort! MKT plats inne i transporten, både för häst och plats framför. Stor sadelkammare och stor klädkammare! och man kan komma över dom för 30-50 begagnat! Skulle aldrig lägga 200.000 på ett släp :-0

 27. Emelie säger:

  Begagnade är inte lika dyra 😉

 28. Camilla säger:

  B-korts lastbil!

 29. Maja säger:

  Mustang kan vara det mest överlägsna släpet nånsin. Med sin låga vikt får man lasta mycket ändå. När vi köpte vårt, kollade vi både på Ume och Mustang men på grund av den höga vikten som Ume hade så blev det Mustang, då kunde vi köra båda hästarna utan risk för övervikt. Ems skulle utan några problem få plats och det stora utrymmet framför gör det enkelt att tränsa utan konstigheter.

 30. Finns fler modeller från Böckmann, nån kanske funkar? Rekommenderas verkligen 🙂

 31. LINA säger:

  Är du inte nöjd med ifor Williams? De har också stora, rymliga släp. Dessutom robusta och stadiga! De tar säkert din i inbyte så behöver du bara betala mellanskillnad 🙂

 32. Katja säger:

  Vill du ha ett stort släpp rekommenderar jag coral by christ finns även mega coral by christ har den till min bjässe toppen bra

 33. Alice säger:

  Siruis s90! Hästarna står baklänges, som de trivs väldigt bra med och bakom hästarna får du plats med sadakåp. Jag brukar låna det och är väldigt nöjd! Blir ett sånt sen när jag har ekonomin för ett eget.

 34. Amanda säger:

  Jag hade köpt ett B50 om jag haft möjlighet. En bak och fram transport. Dom åker väldigt bra i dom och det finns plats bak att ställa in sadelskåp om man vill.
  Men absolut helst hade jag velat ha en mindre hästbuss. Men då får hästarna se till att springa bättre på banan först ?

 35. Alva säger:

  Har du 200k förstår jag inye varför du tittar på släp. Köp en bkortsbil vetja! 😉
  Är det släp du vill ha ändå kan du ju leta dessa modeller du kollat på begagnat. Orimligt dyrt Jajemän.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.