En annorlunda arbetsdag

Posted in Vardag

Godmorgon, ungefär en timme från Ullared på kartan! Jag skriver inköpslista, latar mig i baksätet och diskuterar jobb med resten av Effektpartner i framsätet. Idag hänger vi på Gekås hela dagen varvat med fikor och lunch. Har jag sagt att jag har världens bästa jobb? 🙂

En helt annan grej. Jag har ju funderat av och an på en ny transport hur länge som helst nu. ZzZZz tänker ni, inte det tjatet igen. Hehe. Just nu lånar jag alltid min mosters, men det värsta jag vet är att vara beroende av andra eller andras saker. Oberoende och eget är bäst. Dessutom är den transporten i minsta laget för Ems, eller den är ju normal, men min lilla häst ryms inte riktigt i en normal transport. Fram till igår var jag inställd på en Böckmann Big Portax, men det visade sig att vikten inte funkar med vår dragbil, så jag ändrade mig tvärt till ett Umesläp av modellen B60 Touring med gigantisk sadelkammare och rymlighet för Ems. Nackdelen är att den är dyr och en transport är det absolut tråkigaste jag vet att lägga pengarna på, haha. Någon som har B60 och kan rekommendera den/inte rekommendera den?

40 Kommentarer

 1. Rebecka säger:

  Har exakt den modellen och den är heeeelt underbar! Extra plus för den stora och rymliga sadelkammaren, till meeting går det in hur mycket som helst, också när man åker med två hästar. Smidigt också att man kan gå in själv och kanske byta om vid dåligt väder och liknande. Rekommenderar den verkligen, speciellt för stora hästar! Z.har hästar på 175 och 180 cm.

 2. Anonym säger:

  Kan inte du göra ett inlägg sen på allt du hittade där till både dig, hemmet och hästen? 🙂

  1. Linnea säger:

   Tycker jag med!

 3. Jag funderar också ofta på transporter. Jag lånar av en kompis eller min tränares transport men det är, precis som du säger hemskt att vara beroende av andra. Jag funderar på att köpa en fautras, en step up-transport med både front- och vanlig avslastning. Tyvärr kostar den lite mer än en boj som jag har varit inne på med 🙂

  1. Louice säger:

   Rekommenderar verkligen Fautras! Helt fantastiska transporter!

 4. Cicci säger:

  BÄSTA transporten <3 stor, rymlig, sval på sommaren och "varm" på vintern (dvs isoleringen och luftgenomströmningen fungerar bra), massor yta att lasta saker på i sadelkammaren (stort +) och rullar bra på vägen 🙂

 5. Synd att Böckmann inte funkade, vi brukar låna deras Duo R och både hästen och vi älskar de transporterna. De är ju väldigt prisvärda också. 🙂 Men UME-släpen är också väldigt bra och står sig bra på begagnatmarknaden också, så en sån blir säkert toppen. 😀

 6. Camilla säger:

  Jag har ett Umesläp men inte den modellen. Är jättenöjd med vårt, det är stort och ljust, ligger bra på vägen och hästarna står bra i dem.

 7. Lovise säger:

  Åh älskar UMEs släp, jag har inget eget (lite för liten budget för det) men har hyrt flera gånger innan jag köpte eget. Hur bra som helst.

 8. Maria säger:

  Jag lånar min stallkompis UME släp ofta och det är skönaste släpet jag kört med! Ligger bra efter bilen och känns rymligt inne trots två hästar! Tycker dock priserna är lite väl saftiga på dem plus att de är ganska fula haha men det kanske man kan leva med!

  1. Daniela säger:

   Haha jag tycker Umesläpen är assnygga ?

 9. Emma säger:

  Jag kan varmt rekommendera en Böckman Duo R. Kanon för stora hästar. Jag har en häst på 175 men riktigt lång hals. Stadigt släp som kostar 70-85 tusen beroende på vad man vill ha som inredning. Jag har dörrar bak i stället för bom. Lagom sadelkammare för dags turer men blir lite liten vid meeting. Finns smidiga sadelskåp att ha med sig åå ställa vid boxen. 🙂

 10. Daniela säger:

  Jennifer Bratt på youtube har ett B60 släp, kolla hennes videos där hon åker och tränar, på meeting osv så får du se hur släpet ser ut inuti osv ☺️ Hon gjorde en video för inte så länge sen där hon gjorde en tour i sitt släp och visade!

 11. Alma säger:

  Jag har B60 och vill aldrig byta ut det ?? framför allt så är hästarna väldigt nöjda med det!

 12. Anonym säger:

  Det mest praktiska släpet man kan ha men dock det absolut fulaste.
  Svårt att få hela kittet.

 13. Michaela säger:

  Har ett B-45, med fronturlastning.
  Är väldigt nöjd med släpet förutom en sak. Det är rätt högt så när det blåser så tar vinden tag i släpet rätt bra, kan kännas lite ostabilt ibland 🙂
  Andra släp har bättre väghållning eftersom de inte ligger så högt från marken.

 14. Linnéa säger:

  Haft ett sånt släp i flera åt, åkt överallt med det & skulle aldrig byta ut det mot något annat släp i världen. Hästarna står så bra i det & man får plats med allt man behöver!

 15. Karolina säger:

  Ume är outstanding!
  Dyrare än konkurenterna, men helt klart bättre. Genomtänkta lösningar och material som tål häst!

 16. Manda Stillnert säger:

  Ume har helt klart de bästa släpen, vi kollade på de när vi skulle köpa transport men som sagt de är rätt dyra 😉

 17. Cornelia säger:

  Min chef har den transporten och den är fantastisk! Hur mycket plats som helst för både häst och grejer. Bra luft och ljus. De hade ett Boj-släp innan och den här är tusen gånger bättre! Jag har alltid tyckt att det är onödigt med sadelkammare i transporten (har inte haft råd hehe) men nu förstår jag verkligen fördelen med det, i den här kan man dessutom byta om inne för att den är så stor. Hade jag haft råd hade jag lätt köpt en egen sådan

 18. L säger:

  Ett umesläp är väl investerade pengar.

 19. Fanny säger:

  Jag har ett A60 som jag är väldigt nöjd med 🙂

 20. Cajsa säger:

  ÄLSKAR vår B60! Finns inget som inte är bra med den 😀 Det bästa är att den är helt i aluminium (=inte behöva oroa sig för golvets kvalité) och att den är så stor och fräsch. Hästarna åker jättebra i den och det märks att de tycker den är bekväm att åka i. Tyvärr är priset väldigt saftigt… Vi hade enorm tur och fick tag på en begagnad, vilket är jättesvårt. Andrahandsvärdet är ju väldigt högt också.
  Rekommenderar varmt!

 21. S säger:

  Jag har en B50 baklängesvagnen och det är verkligen en supersläp är så himla nöjd å hästen med!? Köpte begagnat tycker de är vansinnigt dyra nya (man får ju nästan en bra beg buss för det priset!).

 22. Anna säger:

  Vi har en B60. Älskar verkligen sadelkammaren. Blir svårt att byta till något annat!
  Men trotts att det är ett stort släp så rymdes inte min stora kille på 176 i mkh. Var tvungen att ta bort mellanväggen så han kunde stå snett för att rymmas.
  Så ett tips är att låta Ems provåka en B60 och se hur det funkar.

 23. Emelie säger:

  Vi har en annan modell men älskar, älskar, älskar vårt umesläp. Är rymligt, ljust och trevligt på alla sätt. Vårt är från 2005 och ser fortfarande nytt ut.

 24. Lovisa Thorén säger:

  Den finns at gå in och kika på i färjestad så om du har vägarna förbi deras shop så står den där för att kikas på 😉 den ser heelt fantastisk ut och blev förälskad när jag kollade på den!

 25. Jenny säger:

  Inte alls zZZzZ. Tvärtom så är det kul att läsa om när man själv letar till en stor kille.

 26. Maria säger:

  Böckmann har ju flera Big modeller, Portax är den enklaste. Andra modeller kan ha en annan vikt. Men du skriver inte på vilket sätt vikten är fel, för bilen, dragkroken eller körkortet? Fördelen med Böckmann Big är att de verkligen är gjorda för stora hästar, de är extra höga. extra breda och även extra långa vilket lär vara det största problemet för Ems som är en lång häst och inte bara hög. Jag kollade på många märken och det var få som faktiskt hade extra lång spiltlängd. Att transporten är tung innebär också att den är väldigt rejäl och ligger bra på vägen. Ume känns väldigt utdaterat tycker jag. För länge sen var de det bästa på marknaden men nu finns mycket bättre transporter.

  1. Anonym säger:

   Skrev ju att det inte funka med deras dragbil ju 🙂

 27. Lotta säger:

  Jag har den modellen! Superbra på alla sätt! Har en stor häst på 1,76 som åker jättebra i den.

 28. Johanna säger:

  Umesläp är de bästa, speciellt den modellen! Du får plats med allt för en hel helg, till och med en vecka eller två på språng 😉 Går ruskigt stadigt efter bilen! Jag får ha min foderhästs transport vilket är en sådan, älskar älskar älskar!

  Kolla begagnat-marknaden på umesläp!

 29. Amelie säger:

  Har du kollat Mustang Elite? Har ett sånt och det är helt outstanding! Ligger perfekt på vägen, är ENORMT men känns inte stort att köra, underbart ljusinsläpp, bra ventilation, dubbla sadelkammare mm. Dyrt men värt varenda krona!

 30. Tine säger:

  Umesläp är enda släpet med isolerat tak, vilket ger bäst klimat speciellt varma sommardagar… Luft är den begränsande faktorn i ett släp och Umesläp har stor volym och bra frånluft (vilket ger förutsättningar för god ventilation). Släpet är dyrt, men alla pinaler och allt material är kvalitet. Man har tex inte snålat på kostnaderna och köp in reservdelar, skruvar etc från Kina. Tillverkat i Sverige!

  Har själv en B45. Supersupernöjd. Efter lång och diger research var det bara Ume som höll måttet för mig. Skulle gärna ha en B60, bara lite marigare att parkera kanske?

 31. Selma säger:

  Den är helt AMAZING!!!

 32. MalinKalin säger:

  Har ingen erfarenhet av släpet själv men det verkar ju vara praktiskt och bra till stora hästar 🙂

 33. Sara säger:

  Åh Ingrid, gör ett inlägg om vad du köpte på Ullared!

  1. Ingrid säger:

   Det kommer i en vlogg! 🙂

 34. Alva säger:

  Annars är det så jäkla skönt med lastbil 😉 haha. Dyrt som helvete men man kan ju leta begagnat. Hört både bra o dåligt om ume men så är det ju med alla..

 35. Anonym säger:

  Vart försvann du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.