Upp i sadeln och ned lika snabbt

Posted in Vardag

Jag sköt fram uppsittningen från igår till idag. Hela gårdagen tillägnades min bokföring, bokslut och deklaration. Det har helt klart sina fördelar att ha ett par år på en revisionsbyrå i bagaget, för jag fixar ju allt sådant själv nu mera. Men jag tänkte att jag lika gärna kunde skritta uppsuttet idag istället och få allt det där ur världen igår.

Skrev jag i mitt förra inlägg att det skulle bli mysigt att lulla runt ute? Ha-ha. Det gjorde vi inte. Eller till en början, men sedan fick Ems fnatt och drog av bocksprång efter bocksprång och desto mer jag försökte bromsa eller rida framåt, desto mer bockade han, så jag fick kasta mig av i farten. Alltså jag trodde faktiskt inte ens att Ems kunde bocka med ryttare i sadeln…!? Han har aaaldrig visat sådana tendenser med mig. Så antingen har han blivit förvildad, eller så har han fått ”nytt liv” efter behandlingen i framkotan. Tänk om han, trots att inflammationen var så minimal, känt av den mer än vad man kan tro och blivit påverkad av det. Hm. Skönt ändå att kolla upp och förekomma större skador, även om boksprången kanske bara beror på att han är just pigg efter vilan. Jag kan ändå erkänna att det är första gången under två år som jag blivit rädd för honom. Han fick snällt skritta hem bredvid mig och traska runt på ridbanan istället. Bushäst!


Ut på tur. Intet ont anande… 


Och lika snabbt var jag nere på marken igen. Hehe.


Men lika glada för det, alla tre. Bästa mamma som alltid är med i stallet och hjälper till!

SÅ roligt att vara på gång igen!!!

9 Kommentarer

 1. Manda Stillnert säger:

  Han vart nog glad att vara tillbaka på ”arbetet” igen 😉

 2. Thatgrumpyhorse säger:

  Why don’t you lunge him before riding? Then you can at least control it a bit. It’s not weird he is ”happy” after standing still for so long 🙂

  1. Amanda säger:

   He is only allowed to walk, not trot or canter which would probably be the case if he was lunged.

 3. Anonym säger:

  Många hästar blir sådär efter behandling enligt veterinären 🙂

 4. Haha överskottsenergi är inte att leka med ??

 5. Alice säger:

  Haha, känner igen det beteendet från när min ponny sattes igång efter behandling. Fick promenera honom med lugnande och då gick han ändå och försökte bocka och hålla på! Då är han världens snällaste i vanliga fall, idag är han halvpensionerad på en handikappsridskola liksom.

 6. Maja säger:

  Sån där är mitt sto lite väl ofta. Hon blir crazy och inte kommunicer bar öht! Suttit kvar hittills, och lärt mig känna när det är på gång. Då får jag förböja henne så hon inte kan bocka.

 7. MalinKalin säger:

  Tur du hann hoppa av själv innan det hände nåt! Vilken buse 😛

 8. Linda säger:

  Min sömniga Ferdinand till häst har fått vila pga operation och nu hoppar hon och sprättar och blir vansinnigt rädd för saker när vi är ute och promenerar.
  Så överskottsenergi tror jag, kanske lite vårkänslor också =)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.