Från gårdagens ridpass

Posted in Träning, VardagDet är så otroligt skönt att ha hittat ett bett som fungerar så bra för Ems! Ett tvådelat Baucher var precis vad som behövdes för att få ett bättre stöd från start och framför allt slippa tråkiga sprickor i mungiporna. Men jag fortsätter från och med nu att varva mellan bett och bettlöst för att skona munnen och låta den vila, åtminstone en eller två dagar i veckan. Och såklart vid uteritt! Det ska bli spännande att se vad tandis säger imorgon. Vi ska ju in till klinik för vetcheck och stämmer såklart av tänderna också när vi ändå är där, även om det inte var speciellt längesedan sist. Men hellre en gång för mycket än en gång för lite.

Vi har som mål att under 2017 göra en ny debut i MSV B och jag har ju sedan lång tid tillbaka utfört momenten och linjerna på träning, men när vi är redo för start vet jag inte riktigt ännu. Det finns en MSVB:2 på hemmaplan 1 maj och det vore ju intressant att testa, när det ändå är hemma och bara försöka(!!) se det som träning. Men hur det blir med det får vi se! Det enda jag ogillar är 8-metersvolter i galopp och diagonalslutor. Huaa. Vi fick ett par 5or på skolorna i söndags så de behöver vi verkligen trimma till, men å andra sidan har jag ju fyra veckor på mig att lägga extra mycket fokus på det, så får vi se vart vinden bär oss. Haha. Bytena är nemas problemas och som ni ser på bilderna är det någon som ääälskar att byta galopp. Spetsade öron, men nästan alltid ena bakåt för att hålla koll på vad piloten ber om. Sötisen!

11 Kommentarer

 1. johanna säger:

  han är så söt! 🙂

 2. Vad fina ni är! ?
  Jag förstår inte poängen med 8-meterdvolter. En kam inte böja sig då mycket utan aTT fuska genom att luta sig.. Max böjning som en häst kan få till utan att lutfuska sägs motsvarar en 20 metersvolt för ett halvblod..

  1. Anna säger:

   Hästar kan ju uppenbarligen göra galoppiruetter så att göra en 8 meters volt i galopp är ju enbart förberedande för piruetter som sedan kommer i msv A.
   Har du hästen ordentligt på bakdelen så är det inga problem med en 8 metersvolt i galopp.
   I trav däremot kan inte hästen vända lika snävt.

 3. Amanda säger:

  Nyfiken på varför du slutat rida på kandar?

 4. Manda Stillnert säger:

  8 meter volt mja de låter brutalt faktiskt .. Visst de klarar säkert av de men mja .. Han ser jätte fin ut på bilderna!

 5. Jessica säger:

  Testa snörj med kokosolja inna och efter ridpasset. De enda som funkar på min dam med samma problem.

 6. MalinKalin säger:

  Snyggingar <3 😉

 7. Frida säger:

  Oj, vad din sadel ser ut att släppa bak! Visst är den utprovad av expert? 🙂

  1. Ingrid säger:

   Ja som alla rekommenderade skulle vara SÅ bra, sedan har jag försökt kontakta sadeldoktorn angående detta utan svar. Kul när man lägger 40k på en sadel. 🙂

 8. Jessica Jansby säger:

  Han är så himla snygg! En fröjd för ögat ?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.