En bra måndag

Posted in Utrustning, Vardag

Resultatet av uppfräschningen! Det känns nästan sorgligt att trycka på en svettig hjälm på huvudet direkt efter… 😉 Förra året blonderade jag håret tre gånger vilket gjorde att håret gick av och har förlorat längd. Ångrar det så mycket och ska aldrig någonsin göra om det igen. Så nu har jag fetaste nojan över att mitt hår är så kort. Jag köpte iallafall med mig en återfuktande hårinpackning med mig hem och ska äta mängder av lax, avokado, blåbär och dricka vatten, för det ska tydligen vara bra för håret. Sedan hoppas jag det kan återgå till längden jag så tappert sparat ut under flera års tid.

Båda hästarna skötte sig strålande idag! Balder fick gå på ridbanan med fokus på tempoväxlingar och rund form. Fyra dagar kvar med honom innan matte är tillbaka. Ems fick testa ett Baucher-bett och det gillade han. Tack och lov! Mycket bättre på det. Jag testade ju ett rakt och det fungerade inte alls. Mycket bettrelaterade kommentarer här på bloggen nu också och diskussioner om huruvida det är mig eller bettet det är fel på. Nog för att ryttaren är absolut avgörande, men jag är säker på att bettet gör sitt också. Annars kan väl alla lika gärna rida med exakt samma bett och vi behöver inte ha en uppsjö av olika modeller för olika hästar och olika munnar. Jag anser mig ändå vara kapabel till att avgöra om min häst gillar eller ogillar det jag stoppar i munnen på honom.

Slutpratat om bett, för nu. Nu ska jag pyssla lite hemma innan jag ska tillbaka till stallet, för tredje gånger idag, och kvällsfodra!

10 Kommentarer

 1. Avokado är skit ur miljösynpunkt. Floderna torkar runt plantagen, det krävs nämligen ca 280 liter vatten för att producera ca 0,5 kilo avokado… Bättre att äta grönsaker som vi kan odla här och som inte kräver enorma mängder av vatten..

 2. Isa säger:

  Skulle du inte ta bort snokremmen för gott?

  1. Ingrid säger:

   Som du ser har jag både nosgrimma och snokrem väldigt löst så de gör nog varken till eller från 🙂

 3. Elin säger:

  Åh va skönt 😀

 4. Sandra säger:

  Menar inte att vara till besvär, men har verkligen längtat efter inlägget om läromästare och när du skrev att det skulle komma i helgen blev jag väldigt glad! Kommer det snart eller inte alls? 🙂

  1. Ingrid säger:

   Det kommer! Har bara inte haft motivation att slutföra det 🙂

 5. Manda Stillnert säger:

  Kan bara hålla med dig, de gäller att hitta rätt för just sin häst! Hållit på och krångla i flera år med bett tills jag hittat tre som faktiskt funkar, men de kanske inte funkar för någon annans häst osv.

 6. johanna säger:

  Vad snyggt håret blev! Och vad skönt att du verkar ha hittat ett bett som han trivs med 🙂

 7. Hella säger:

  Kul att du hittat lite alternativ för bett . Men kom
  Ihåg att det väldigt sällan går att bedöma direkt hur hästen trivs på ett nytt bett – brukar krävas betydligt fler gånger under en period innan man verkligen känner .

  Sen måste jag även kommentera ditt hackamore utifrån alla bilder … det är totalt felplacerat – så lågt som det sitter ska inte ett hack sitta . Nosbenspetsen och fraktur är ju den vanligaste motiveringen men utöver det så ska inte en hävstång sitta på mjukdelen av nosen ! Och det oavsett handen som håller i tygeln och div tillhörande argument osv …

 8. Johanna säger:

  Rätt bett är jätteviktigt! Hästarna ser olika ut i munnen och har olika tungor så det gäller att hitta något som passar.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.