Skrattretande

Posted in Träning, Vardag

Två dagar innan träning och vad händer… Jo! Ems har en lös sko. Alltså jag kan inte låta bli att skratta. Det är ju helt otroligt att något alltid ska inträffa precis innan träning. Nu är det ju bara en lös sko, men ändå. Alla sömmar sitter kvar, så istället för att ringa ut hovis för femtioelfte gången ska jag köpa egna verktyg på bums! Ni kan vara lugna, jag ska inte spika i hovarna, bara köpa en hammare för att slå fast skon och en tång för att klämma dit sömmen. Men i förebyggande syfte får han gå i sjukhagen i morgon. Jag vägrar släppa ut honom med sina två kompisar ”bara för att” och riskera att tappa skon (som han alltid trampar tillbaka in i hoven) och missa ännu en träning när det handlar om två ynka dagar i sjukhage.

Det är bara så himla typiskt/frustrerande/tokigt/lustigt/irriterande att det alltid blir så här när vi ska göra något eller åka bort. Ni som följer oss här vet ju vid det här laget… Jaja, ingen skada skedd. På torsdag ska vi iväg och det behövs verkligen. Nu har jag tappat bort mig lite av att rida framåt, rida ihop, rama in och vara stadig i sitsen. Jag är lite överallt hela tiden och behöver en påminnelse om hur det faktiskt ska vara! Det är så lätt att tvivla på sig själv och om känslan stämmer överens med verkligheten eller inte. Tack och lov för kunniga ögon.

15 Kommentarer

 1. Lina säger:

  Dags att byta hovslagare? ?

  1. Ingrid säger:

   Jag har nyligen bytt till min gamla hovslagare och är jättenöjd så jag byter inte i första taget 🙂

 2. Anonym säger:

  Du har väl tappskokompetens? Löser väl det problemet i så fall ?

  1. Ingrid säger:

   Nej jag tog aldrig den 🙂

   1. C säger:

    Jag har tappskokompetens men jag låter hivis slå på tappskor iaf, däremot tar jag av om de sitter tokigt
    Har tappskor så sällan att jag inte känner att jag kan det så bra när det händer. Däremot bär jag gick kursen var jag lite inne i det och då hade jag kunnat, men det är färskvara

    Men typiskt vilken otur du har inför träningarna! Skulle själv inte vetat om jag skulle skratta eller gråta till slut

 3. Anonym säger:

  Se över hans hovar o skoning, inte normalt o tappa skor sådär mkt!

 4. Felicia säger:

  Behöver inte nödvändigtvis vara Hovslagarens fel.. många hovslagare skor för trångt vilket minskar risken för tappskor. Har hästen snösulor trillar dom av lättare också, eller om det är mycket lera i hagen. Prata med din hovslagare varför hen skor så som hen gör så får du lite mer kunskap om det. Hovslagaren måste dock våga spika sömmen ordentligt upp i hoven.

 5. Marre säger:

  Va segt, håller dock med om att Hovslagaren ofta har en stor del i tappskor. Fina bilder iaf!:-)

 6. Emma säger:

  Är det inte dags att ta en kurs och lära dig slå på tappskor?

  1. Ingrid säger:

   Jag tycker det känns säkrare och mer bekvämt att ringa ut hovslagaren 🙂

 7. Mikaela säger:

  hade samma problem och diskuterade detta med min hovslagare riktigt, boots i lertider i lika med skav så vi slipade sidorna på skorna så dom inte kan trampa på skon, dels tog vi bort kapporna med och vilken stegökning och sen dess inte en tappsko 😀 detta är ett år sen och hade tappsko 1-2 ggr i veckan så diskutera med din hovslagare för mkt går lösa för er båda 🙂 lycka till

 8. Manda Stillnert säger:

  Tappskor är riktigt jobbigt och min har vart expert förut på att trampa av sig dem i tid och otid .. De som hjälpte för henne var att de till att de inte fanns något att trampa på och dessutom se till att hon rullade över fortare med framhovarna än bak!

 9. Katja säger:

  Kanske prova barfota ?

  1. F säger:

   Har för mig att EMS har känsliga sulor och blev halt av att trampa på en liten sten, så det är nog inget alternativ tyvärr..

 10. Frida säger:

  Jag har en hammare i stallet som jag hamrar ner sömmarna när de ”reser”sig. Det har hjälpt på min häst som alltid trampar på sig och är allmänt klantig. Ett tag hade vi också tappskor hela tiden, men det har blivit bättre sen jag blev noggrann med att hamra 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.