Tävlingar och mål år 2017

Posted in Ingrid tävlar, Träning

Nytt år, nya möjligheter. Right! Låter klyschigt, men för mig och Ems är det faktiskt så. Hm, behöver tävlingsåret 2016 någon närmre förklaring? Ni minns säkert… En ynka start genomfördes. Eller det gjorde den ju inte, för vi utgick på egen begäran. Vår debut i MSV B som jag laddat så mycket inför, sett fram emot och målat upp en vision om resultatet. Och så blev det verkligen bara platt fall. Glöm och gå vidare.

Nu -> 2017!! Nytt år, nya möjligheter. I år ska vi träna på att tävla. Sätta programridning i ryggmärgen och försöka släppa prestationsångesten väl inne på tävlingsbanan. Min plan är att gå ut i MSV C klasserna för att bara befästa, skapa en positiv upplevelse och genomföra rörelser och moment vi är relativt säkra på.

ingrid4

19 februari, Hammarö Ryttarförening 
Årets första start. Eventuellt. Väljer isåfall att starta en klass. Antingen MSVC:1 eller C:2. Jag tycker faktiskt C:2 är lättare, men suger på den karamellen en stund till.

25 mars, Karlskoga Ridklubb
Precis intill stalldörren! Passar på att rida två klasser när det ändå är så nära och smidigt!

img_6546

17 april, Örebro Fältrittklubb
MSV C:2 står på schemat!

1 maj, Karlskoga Ridklubb
Precis intill dörren igen! Det går endast en MSV C klass denna dag men också en MSV B:2, så om det känns rätt startar vi båda klasserna.

6 maj, Gyttorps Ridklubb
En start i någon av MSV C klasserna.

img_49571-2
27 maj, Dyltabruk Ryttarförening
Eventuellt start i båda klasserna.

18 juni, Karlskoga Hästsportklubb
På hemmaplan, igen. Startar MSV C:1.

dsc_0077dsc_7703DSC_6861
Så ser planeringen ut preliminärt än så länge, men det kan absolut hända att jag styr om lite både i valet av tävlingar och klasser. Tacksamt med mycket tävlingar i länet. Jag har ungefär lika nära både till Värmland och Närke, så det är bara att välja och vraka. Dessutom har vi ett helt annat utgångsläge detta år jämfört med tidigare, så jag håller verkligen tummarna att vi kan prestera bättre i år. Slutmålet för oss år 2017 är godkända starter i MSV B. Ses vi på någon av dessa tävlingar? Vad har ni för mål i år?

dsc_2288-2

 

11 Kommentarer

 1. Hilda säger:

  Jäklar vad snygga ni är på sista bilden, märks att ni börjar hitta rätt!

  1. Ingrid säger:

   Åh tack! 😀

 2. Rebba säger:

  Jaaa! Jag håller med kommentar ovan. Så grymt fint ridet på sista bilden! stor skillnad. Håller tummarna för dig att tävlingsplanen håller sig och att Ems levererar och inte fryser fast 😉

 3. Jenny säger:

  Jag måste hålla med om kommentarerna ovan – det var det första jag reflekterade över, vilken skillnad på er!! Sååå fina!!

  Min plan är att bara träna och jobba på att stärka under våren, sen får jag se om vi ger oss ut på någon tävling till hösten.

 4. Sofie säger:

  Kan du inte starta på HURK-dressyen? Skulle vara så kul att få se er! 🙂

  1. Ingrid säger:

   Jag har ju tänkt åka dit tre år i rad men alltid fått förhinder. Håller tummarna att det blir av i år! 🙂

 5. Vilma säger:

  Wow vad fin han är!!

 6. Så kul med ny tävlingssäsong som snart drar igång! 🙂 Jag törs inte riktigt planera in specifika tävlingar än eftersom min häst fortfarande är under igångsättning efter transportolycka i september (lätt senskada). Men hoppas och tror på att hon kommer igång helt och då är målen att starta Msv C på godkända procent i år, men sen är hon ju 22 år gammal rodeoponny som tävlas bland storhästar så vi får se hur det går. 😉

 7. Hanna säger:

  Visste inte att ni höll till i Värmlandstrakterna!? Ska verkligen försöka ta mig till hammarö och kolla på er!

 8. Fia säger:

  Ni är så fina Ingrid 🙂
  Jag bröt benet i slutet på augusti så mitt mål är att komma tillbaka till tävlingsbanan och kunna hoppa stadiga 90/100 m rundor. Vägen dit känns aningens lång efter min operation men jag kämpar på.

 9. Vi syns isf på Hammarö 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.