Helg ljuva helg

Posted in Dressyrmupparnas inlägg

Men jeeesus vad efterlängtat med helg! Ä n t l i g e n. Har mått fruktansvärt dåligt hela veckan och att ändå jobba och försöka hålla humöret och koncentrationen uppe har varit tufft. Idag känner jag mig ändå bättre och har även avverkat ett pass på gymmet. Väldigt lugnt dock utan att bli svettig eller få upp flås.

Tyvärr blev det ingen ridning varken idag eller igår. Tidigare i veckan kom Ems nämligen in från hagen med ett litet sår högt upp på insidan av ena frambenet, så han har haft ont och varit svullen (har fått update via telefon, sms och bilder). Min lilla plutt! Igår när jag kom hem var såret ganska rejält svullet och lite rinnigt, och han ville helst inte gå på benet. Jag gjorde rent med ljummet vatten, lite sentrx-spray och såklart massor av pussar och morötter för att trösta honom. Vips! Idag hade svullnaden avtagit och han spatserade på precis som vanligt igen. Drama Queen! 😉

Skönt att han redan är bättre! Är han lika fräsch imorgon tänkte jag skritta ut så han kommer i rörelse, vilket är bra för svullnaden. Idag tog vi bara en promenad för hand i ridhuset och han verkade som sagt helt som vanligt igen. Snacka om att det kan vända snabbt med hästar… men samtidigt har jag ju aktivt valt att låta honom gå ute länge på dagarna i hage, på större yta och med kompis. Det är värt ett och ett annat sår, faktiskt. Skulle aldrig ta ifrån honom det!

img_8685-2
img_3217

 

11 Kommentarer

 1. L säger:

  Priset man betalar för hästarnas välmående. Min lever rövare med kamraterna i hagen. Men man sliter sitt hår den dagen de kommer in med en broddspark, min förra fick tas bort pga det. Ändå står nästa där med broddade kamrater. Skulle heller aldrig kunna ta ifrån dom det.

 2. Anna säger:

  Vad har du för skor? Eller är det såna här låga gummistövlar?! Sjukt härligt färg!!!

  1. Ingrid säger:

   Ja det är låga och knallrosa gummistövlar 😉

 3. Anette säger:

  Hahah, han är som min häst… vägrar ta ett steg ens om han så bara tappat en sko. ”Matte, det känns konstigt – det gör ooooont!”. 😉 Som sagt, drama queen.

 4. Sofia säger:

  Mellan vilka tider är han ute i hagen? ?

  1. Ingrid säger:

   Ca 7-16 🙂

 5. Sara säger:

  Han är så fin din Ems ❤️?

 6. Mia säger:

  Broddspark?

  1. Ingrid säger:

   Njaa, ser mer ut som om han fått in en pinne eller liknande.. 🙁

 7. MalinKalin säger:

  Hoppas såret läker fint! 🙂

 8. Manda Stillnert säger:

  Hoppas de läker ihop snabbt! Nej hästar ska få vara hästar, min går med kompisar i hagen fast alla är full broddade, peppar peppar så har de ännu inte hänt något 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.