Godmorgon

Posted in Vardag

Gick till sängs alldeles för sent igår då vloggen absolut omöjligt ville laddas upp. Blev t o k i g :))) Så jag var lite så där lagom trött när klockan ringde vid 5 nu på morgonen. När de flesta av er kanske vaknar befinner jag mig nog cirkus i Katrineholm med min stora mugg innehållandes kolsvart kaffe och Vakna med NRJ på högsta volym!

Veckan schema för Ems ser ut så här:
Måndag: Vila
Tisdag: Vila (Anki rider antingen måndag eller tisdag, så ingen vila då).
Onsdag: Massören kommer till stallet, vila
Torsdag: Jag kommer hem från jobbet, så jogg i ridhuset sent på kvällen, fokus på formen.
Fredag: Jogg ute i skogen/ridhus beroende på väder (prognosen visar snöööö). Försöker även få en tid hos Sharpman för sadelkoll men det går sådär.
Lördag: Dressyr i ridhuset, fokus på lösgörande rörelser, skolor samt gas och broms.
Söndag: Typ sista chansen för året att tävla, dessutom här i Karlskoga. Är riktigt sugen faktiskt, men vi får se beroende på vad massören säger också och om vi kan kolla sadeln. Så förmodligen inte… Jag suger på den karamellen under veckan!

dsc_8587 dsc_8598

26 Kommentarer

 1. Amanda säger:

  Tycker inte du ska tävla. Läs igenom vad du själv skrivit till oss de senaste dagarna. Du har inte gett dig och ems en ärlig chans, du har flängt för mycket, valt kvantitet över kvalitet och inte haft FOKUS på ridningen. Ditt fokus har varit rubbat och ”all over the place”. Vad får dig att tro att denna veckan (som dessutom är din sista på PS) skulle vara annorlunda? Att tävla kräver enorm förberedelse, både fysiskt (träningsupplägg mm) men även mentalt. Du har inte en chans att ladda upp ordentligt mentalt på detta sättet. Ibland undrar jag om du verkigen själv är medveten om vad du skriver till oss. För du skriver en sak, sedan efter 2 dagar agerar du PRECIS tvärtom. Och detta är inte första gången .

  Ingrid snälla tänk igenom detta och sluta fläng (även i dina tankar, inte bara fysiskt fläng). Är det inte bättre att faktiskt hitta fokus igen och träna under vintern och sätta igång att tävla nästa år? Varför stressa så?

 2. Amanda säger:

  Tycker inte du ska tävla. Läs igenom vad du själv skrivit till oss de senaste dagarna. Du har inte gett dig och ems en ärlig chans, du har flängt för mycket, valt kvantitet över kvalitet och inte haft FOKUS på ridningen. Ditt fokus har varit rubbat och ”all over the place”. Vad får dig att tro att denna veckan (som dessutom är din sista på PS) skulle vara annorlunda? Att tävla kräver enorm förberedelse, både fysiskt (träningsupplägg mm) men även mentalt. Du har inte en chans att ladda upp ordentligt mentalt på detta sättet. Ibland undrar jag om du verkigen själv är medveten om vad du skriver till oss. För du skriver en sak, sedan efter 2 dagar agerar du PRECIS tvärtom. Och detta är inte första gången .

  Ingrid snälla tänk igenom detta och sluta fläng (även i dina tankar, inte bara fysiskt fläng). Är det inte bättre att faktiskt hitta fokus igen och träna under vintern och sätta igång att tävla nästa år? Varför stressa så?

 3. Anna säger:

  Är du sugen på att tävla ska du självklart tävla, om allt ser bra ut med Ems vill säga när massören har varit där! Det är ju en tävling på hemmaplan, se det som en träning 🙂 Man behöver inte sätta tävlandet på en piedestal alla gånger, ibland kan det bara vara kul att få göra hästen fin och komma ut och träffa annat hästfolk. Dessutom tror jag att det kan vara bra för Ems att få några starter i kroppen eftersom att han har varit spänd på några tävlingar i år 🙂 lyxen med egen häst är ju att man kan bestämma precis själv hur man vill göra!

 4. Anna säger:

  Är du sugen på att tävla ska du självklart tävla, om allt ser bra ut med Ems vill säga när massören har varit där! Det är ju en tävling på hemmaplan, se det som en träning 🙂 Man behöver inte sätta tävlandet på en piedestal alla gånger, ibland kan det bara vara kul att få göra hästen fin och komma ut och träffa annat hästfolk. Dessutom tror jag att det kan vara bra för Ems att få några starter i kroppen eftersom att han har varit spänd på några tävlingar i år 🙂 lyxen med egen häst är ju att man kan bestämma precis själv hur man vill göra!

 5. Anonym säger:

  Självklart kan tävlingen gå bra, det är ju inte det. Håller med om att man funderar på om du vet vad du själv skriver. Du agerar precis tvärt emot efter ett par dagar.

 6. Anonym säger:

  Självklart kan tävlingen gå bra, det är ju inte det. Håller med om att man funderar på om du vet vad du själv skriver. Du agerar precis tvärt emot efter ett par dagar.

 7. Jag tänker inte tycka till alls om du ska tävla eller ej, det känner du bara bäst själv. 🙂 Jag ville bara kommentera om vad roligt det är att detta fortsätter vara en hästblogg och att Ems blir kvar hos dig! 🙂 Kul! Heja er!

 8. Jag tänker inte tycka till alls om du ska tävla eller ej, det känner du bara bäst själv. 🙂 Jag ville bara kommentera om vad roligt det är att detta fortsätter vara en hästblogg och att Ems blir kvar hos dig! 🙂 Kul! Heja er!

 9. Pannbandet ? Vill du tävla så gör det, se det som rutin och inte press ?

 10. Pannbandet ? Vill du tävla så gör det, se det som rutin och inte press ?

 11. Anonym säger:

  Har du tagit på vinterdäcken? Eller tillhör du kategorin ”mygghjärna” som varje år glömmer att det blir blött/regnigt och minusgrader, dvs. det blir halt ute (ja, redan i oktober) och ändå kör omkring med sommardäck?

  1. Ingrid säger:

   Jag är snarare en ”knotthjärna”. Kan inte ens byta däck själv 😉

  2. sätilaryttaren säger:

   Här är en mygghjärna som kör så länge som möjligt med sommardäck för att spara på slantarna och miljön 😉

 12. Anonym säger:

  Har du tagit på vinterdäcken? Eller tillhör du kategorin ”mygghjärna” som varje år glömmer att det blir blött/regnigt och minusgrader, dvs. det blir halt ute (ja, redan i oktober) och ändå kör omkring med sommardäck?

  1. Ingrid säger:

   Jag är snarare en ”knotthjärna”. Kan inte ens byta däck själv 😉

  2. sätilaryttaren säger:

   Här är en mygghjärna som kör så länge som möjligt med sommardäck för att spara på slantarna och miljön 😉

 13. Lina säger:

  Skulle nästan rekommendera charlies istället för sharpman, men kolla upp mer vad du har i närheten, min känsla av sharman är att alla, oavsett häst.., kommer hem med samma sadlar.. i mitt förra stall var det tre st som åkte dit, alla kom hem med en Antares altair, visserligen då hoppsadel, vet inte vad dom har för dressyrsadlar.

 14. Lina säger:

  Skulle nästan rekommendera charlies istället för sharpman, men kolla upp mer vad du har i närheten, min känsla av sharman är att alla, oavsett häst.., kommer hem med samma sadlar.. i mitt förra stall var det tre st som åkte dit, alla kom hem med en Antares altair, visserligen då hoppsadel, vet inte vad dom har för dressyrsadlar.

 15. Julia säger:

  Sharpman är nog den sämsta sadelutprovaren du kan hitta dessvärre! Jag har haft mycket strul med dem, riktigt oproffsiga!

 16. Julia säger:

  Sharpman är nog den sämsta sadelutprovaren du kan hitta dessvärre! Jag har haft mycket strul med dem, riktigt oproffsiga!

 17. Ta tävlingen som en del av träningen om du känner dig sugen 🙂

 18. Ta tävlingen som en del av träningen om du känner dig sugen 🙂

 19. Caroline säger:

  Neej inte Sharpman. Kommer ifrån östergötland och de är inte bra… finns mycket bättre på annat håll ?

 20. Caroline säger:

  Neej inte Sharpman. Kommer ifrån östergötland och de är inte bra… finns mycket bättre på annat håll ?

 21. Julia säger:

  Angående tävlingen så tror jag att det är bra att fundera på vad man vill få ut med att ställa upp. Ser du det som en del av träningen, så som andra har varit inne på, och kan koppla bort pressen och bara ha KUL? I så fall skulle jag säga, bara kör! 🙂 Men om det känns svårt att göra det ”bara på skoj” och utan massa krav så hade jag hoppat, med tanke på att du och Ems precis har gjort en nystart och behöver känna er fram lite. Den där kvaliteten framför kvantiteten kanske innebär att ni borde avstå denna gången. Men det är förstås bara du som vet hur det känns, så gå på din magkänsla!

 22. Julia säger:

  Angående tävlingen så tror jag att det är bra att fundera på vad man vill få ut med att ställa upp. Ser du det som en del av träningen, så som andra har varit inne på, och kan koppla bort pressen och bara ha KUL? I så fall skulle jag säga, bara kör! 🙂 Men om det känns svårt att göra det ”bara på skoj” och utan massa krav så hade jag hoppat, med tanke på att du och Ems precis har gjort en nystart och behöver känna er fram lite. Den där kvaliteten framför kvantiteten kanske innebär att ni borde avstå denna gången. Men det är förstås bara du som vet hur det känns, så gå på din magkänsla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.