Söndagskväll

Posted in Vardag

dsc_8928 dsc_8921 dsc_8919

Hej söndag kväll och proppat schema!

Känns ändå helt okej när jag vet att detta är min sista stressiga vecka. Annars hade jag nog helst av allt grävt ned mig nu :)))

Min vän Ida har precis åkt härifrån efter en kopp kaffe och lite snack. Härligt när man kan klämma in lite kompistid så där mitt i vardagen också, eller vardag är det ju egentligen inte idag, men det känns så! Nästa vecka ska jag haka på henne och börja med pump, som vi pratat om såå länge. Nu händer det.

Ems har gått ett pass i ridhuset idag och skötte sig kanonfint! Pics och text dyker upp här imorgon! Och lite tankar om det berömda kandaret. Nu ska jag kriga vidare med redigeringen av vloggen som helst skulle klickats upp här nu, men jag ligger lite efter i tidplanen då vi haft skadad häst i stallet på eftermiddagen. Håller alla tummar att det går bra!

7 Kommentarer

 1. Camilla säger:

  Så kul att du valt att fortsätta med fina Ems! 🙂

 2. Emma säger:

  Tycker väl inte att det är så jävla konstigt att en dressyrhäst som ska klättra i klasserna går på kandar?? Så jävla tråkigt att du måste förklara dig. =(

  1. Ingrid säger:

   Nej det tycker inte jag heller!

  2. Kristin säger:

   Jag tycker det är intressant och viktigt om man har en seriös diskussion om kandar eller bett överhuvudtaget vare sig vad tävlingsnormen idag är. Detta diskuteras bl.a. i det här avsnittet av Ridpodden: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/783600?programid=4710

   Där ställer Lisen frågan till dressyrtränare Elisabet Lundholm om varför kandar måste vara obligatoriskt i de högre klasserna och varför man inte kan få rida på t.ex. tränsbett. Elisabet ger ett bra svar (bl.a. att man i Sverige får rida på tränsbett) som visar att det här är en norm som finns idag men inte betyder att det behöver vara så i framtiden. Det är alltså en relevant fråga, ryttare idag visar ju vägen för hur det blir i framtiden och det vore intressant att höra vad t.ex. Ingrid har för tankar kring det i ett större perspektiv inte bara kopplat till vad som funkar bäst på Ems.

   1. Ingrid säger:

    Tack för tipset! Jag kan absolut skriva mina tankar om det senare. Hinner nog dock inte med i dagens inlägg 🙂

 3. Anonym säger:

  Men man måste vara mogen för det!!! Annars kommer bakslaget som vi så tydligt fick bevis på. Man kan inte hoppa över delar i ridningen, hela utbildningsskalan måste finnas. Det tar tid! Först och främst måste ryttaren sitt och inverka korrekt.

 4. Sofie säger:

  Åh vilket fint träns och vilka fina bilder på er! 🙂
  Så kul att du behåller Ems!
  Vad gör Linn nu förtiden? Rider hon? Jag följde er båda på Bilddagbokens tid, haha.. Men sen blev det ett glapp för mig när ni började med DM och nu har jag följt dig varje dag i ett par år. Så kul och jag känner igen mig i så mycket, i det du skriver!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.