Vi idag

Posted in Vardag

dsc_8654dsc_8668 dsc_8758 dsc_8821 dsc_8824 dsc_8685 dsc_8809 dsc_8613Visst ser han inte alls så stor ut när jag sitter i sadeln som när jag går bredvid? Fniss.

Duktig Ems idag också! Gillar speciellt bild nummer två där han blir precis så där rund som jag vill ha honom med fin energi och bra påskjut.

Från och med igår ser upplägget annorlunda ut än tidigare. Jag har varit fast besluten om att sälja, vilket varit ett otroligt svårt, tungt och jobbigt beslut. Men förutsättningarna ändrades snabbt, vilket tvingade mig att behöva fundera över beslutet igen.

Jag har rannsakat mig själv, varför det inte gått bra och vad som orsakat motgångarna. År 2016 har varit ett enda fläng-år för mig. Jag drog först till Spanien i januari, mellanlandade hemma någon veckan och stack sedan till Australien i tre månader, kom hem, var hemma två veckor och har sedan dess pendlat som en galning fram och tillbaka Karlskoga -> Nyköping Nyköping -> Karlskoga med en vända till Grekland där emellan. Jag har verkligen engagerat mig och försökt, annars skulle jag aldrig någonsin tillbringa fem timmar varje dag bara för att Ems ska ha det bra och att vi ska kunna träna tillsammans. Hela sommaren har varit otroligt stressig men jag har hela tiden följt min plan och vårt veckoschema till punkt och pricka. Aldrig någonsin stannat kvar och struntat i honom och ridningen bara för att jag inte orkat åka fram och tillbaka. Jag har gjort allt, men med kvantitet snarare än kvalitet.

Jag har varit medveten om kvantiteten snarare än kvaliteten, men ändå varit så mitt uppe i allt att jag inte hunnit rannsaka och reflektera på djupet. Nu blev jag tvungen att göra det. Snart flyttar jag hem igen och mina egna förutsättningar ser helt annorlunda ut än tidigare. Vardagstempot blir lugnare, jobbet ligger tre minuter från ytterdörren och jag får äntligen ett normalt liv igen. Jag älskar verkligen Ems av hela mitt hjärta och tycker han är guld från mule till svans. Beslutet att sälja honom har gjort så ont och varit så jobbigt, även om jag fortfarande känner att vi kanske inte är helt rätt för varandra ridmässigt.

Sedan slog det mig att jag ju bara gett upp, utan att ge oss en ärlig chans. Jag har bara fläng och flängt och flängt runt. Varför har jag bara gett upp?? Jag är fan inte den som ger upp.

Everything happens for a reason. Det tror jag verkligen. Så när allt ändå blev som det blev ska jag ge oss en chans till, för det tycker jag Ems är värd, om någon, så får vi se vart det leder sedan.

62 Kommentarer

 1. Malin säger:

  Låter som ett bra beslut, lycka till! 🙂

 2. Malin säger:

  Låter som ett bra beslut, lycka till! 🙂

 3. Anonym säger:

  Du är inte helt lätt att förstå sig på;)
  Behövde du rannsaka dig själv för att förstå att kvalité går inte riktigt ihop med ett sådant ”fläng liv” som du själv brukar säga att du har.
  Utifrån har det nog varit rätt uppenbart.
  Sälja var ju bl.a. för EMS skull har du sagt. Att han förtjänar bättre ryttare? Att du inte gör honom rättvisa då ni inte matchar. Har du tänkt om och tänker annorlunda nu?

  1. Anonym säger:

   En snurrig historia…!
   Ingrid, liksom alla andra människor, vet inte alltid vad hon vill och nu har hon ändrat sig. Det är tillåtet. Ems vet inget, han är en häst. Han har inga bekymmer som vi människor lider av. Djur lever i nuet och oroar sig inte för framtiden.

 4. Anonym säger:

  Du är inte helt lätt att förstå sig på;)
  Behövde du rannsaka dig själv för att förstå att kvalité går inte riktigt ihop med ett sådant ”fläng liv” som du själv brukar säga att du har.
  Utifrån har det nog varit rätt uppenbart.
  Sälja var ju bl.a. för EMS skull har du sagt. Att han förtjänar bättre ryttare? Att du inte gör honom rättvisa då ni inte matchar. Har du tänkt om och tänker annorlunda nu?

  1. Anonym säger:

   En snurrig historia…!
   Ingrid, liksom alla andra människor, vet inte alltid vad hon vill och nu har hon ändrat sig. Det är tillåtet. Ems vet inget, han är en häst. Han har inga bekymmer som vi människor lider av. Djur lever i nuet och oroar sig inte för framtiden.

 5. Saga säger:

  Kul att du väljer att behålla och ge det en chans till! Jag tycker ni är väldigt fina ihop och även om han inte skulle vara ridmässigt helt perfekt för dig, kommer han utveckla och lära dig massor. Och prestationer kan inte alltid vara viktigast, är hästen guldvärd och ger en livskvalité och glädje så är det viktigare än prestationer och resultat enligt mig. Även om jag förstår att man vill känna utveckling och få resultat som kvitto så är den vardagliga glädjen tillsammans med hästen värd mycket mer. Lycka till <3

  1. Ingrid säger:

   Tack för kloka ord Saga! <3

 6. Saga säger:

  Kul att du väljer att behålla och ge det en chans till! Jag tycker ni är väldigt fina ihop och även om han inte skulle vara ridmässigt helt perfekt för dig, kommer han utveckla och lära dig massor. Och prestationer kan inte alltid vara viktigast, är hästen guldvärd och ger en livskvalité och glädje så är det viktigare än prestationer och resultat enligt mig. Även om jag förstår att man vill känna utveckling och få resultat som kvitto så är den vardagliga glädjen tillsammans med hästen värd mycket mer. Lycka till <3

  1. Ingrid säger:

   Tack för kloka ord Saga! <3

 7. Sanna säger:

  Du måste vara den oroligaste själen på denna planet…skulle det inte vara bättre att vrida och vända, rannsaka sig och reflektera innan man gör stora förändringar? tycker det är rätt beslut att behålla hästen, gräset är oftast inte grönare på andra sidan.

  1. Ingrid säger:

   Om jag är planetens oroligaste själ är väl en tolkningsfråga. Vad har blivit den stora förändringen för Ems hittills? Ingen.

 8. Sanna säger:

  Du måste vara den oroligaste själen på denna planet…skulle det inte vara bättre att vrida och vända, rannsaka sig och reflektera innan man gör stora förändringar? tycker det är rätt beslut att behålla hästen, gräset är oftast inte grönare på andra sidan.

  1. Ingrid säger:

   Om jag är planetens oroligaste själ är väl en tolkningsfråga. Vad har blivit den stora förändringen för Ems hittills? Ingen.

 9. Anette säger:

  Jag tror att det är svårt att hitta en häst som är helt perfekt för en på alla sätt. Det är alltid något som skulle kunna vara bättre – såklart! Men när man hittar en häst som du har gjort, en häst som har ett underbart psyke, som är fin i ridningen och fortfarande kan agera läromästare för dig, då är det väldigt synd att ge upp för fort. Vilket jag tyckte att du gjorde när du bestämde dig för att sälja. Med tanke på hur länge du var i Australien och det liv du levt sedan du kom hem, så hur sjutton skulle ni ha kunnat utvecklas i raketfart??? Det går inte på de premisserna. Man måste ge det tid och tålamod. Bra att du tänkt om.

 10. Anette säger:

  Jag tror att det är svårt att hitta en häst som är helt perfekt för en på alla sätt. Det är alltid något som skulle kunna vara bättre – såklart! Men när man hittar en häst som du har gjort, en häst som har ett underbart psyke, som är fin i ridningen och fortfarande kan agera läromästare för dig, då är det väldigt synd att ge upp för fort. Vilket jag tyckte att du gjorde när du bestämde dig för att sälja. Med tanke på hur länge du var i Australien och det liv du levt sedan du kom hem, så hur sjutton skulle ni ha kunnat utvecklas i raketfart??? Det går inte på de premisserna. Man måste ge det tid och tålamod. Bra att du tänkt om.

 11. Ja vad roligt att han blir kvar, att det blir ni igen ❤

 12. Ja vad roligt att han blir kvar, att det blir ni igen ❤

 13. Linnea säger:

  Så klok du är! Ibland rullar livet bara iväg, men sen stannar man upp, känner och reflekterar och då har man svaret framför sig.

  Vilken tur att man får ändra sig eller hur? ?
  Lycka till Ingrid!

 14. Linnea säger:

  Så klok du är! Ibland rullar livet bara iväg, men sen stannar man upp, känner och reflekterar och då har man svaret framför sig.

  Vilken tur att man får ändra sig eller hur? ?
  Lycka till Ingrid!

 15. Sophia säger:

  Kan du inte berätta lite mer ingående vad som fick dig att ändra dig Och vad som menas med ”när det ändå blev som der blev”? Fattar ingenting 🙂

 16. Sophia säger:

  Kan du inte berätta lite mer ingående vad som fick dig att ändra dig Och vad som menas med ”när det ändå blev som der blev”? Fattar ingenting 🙂

 17. Jossan säger:

  Förhastade /spontana beslut känns lite som din grej. ? Motgångar hör ju tyvärr ridningen till. Lägg nu inte fokus på att klättra i klasserna och göra roliga konster. Ems kan byta galopp, det vet nog alla nu. Jobba men grunderna, det handlar inte om krumelurerna i sig, det handlar om alla detaljer runt om kring!
  Du kanske borde träna för någon annan ibland? Säger inte att det är fel på dom du rider för idag, men ibland behöver man nya ögon och nya infallsvinklar för att ta sig vidare! Lycka till!

 18. Jossan säger:

  Förhastade /spontana beslut känns lite som din grej. ? Motgångar hör ju tyvärr ridningen till. Lägg nu inte fokus på att klättra i klasserna och göra roliga konster. Ems kan byta galopp, det vet nog alla nu. Jobba men grunderna, det handlar inte om krumelurerna i sig, det handlar om alla detaljer runt om kring!
  Du kanske borde träna för någon annan ibland? Säger inte att det är fel på dom du rider för idag, men ibland behöver man nya ögon och nya infallsvinklar för att ta sig vidare! Lycka till!

 19. J.L säger:

  Hej!
  Jag måste säga att jag beundrar dej, du har vågat och provat på saker som andra bara drömmer om. Har kunnat åka runt och fått se en del av världen, men ändå behållit Ems. ? Jag tror att du kommer att vara så mycket nöjdare och mer lugn i dina beslut och vet sedan vad du vill.
  Vi e alla människor och ibland e det svårt att fatta beslut och ja, ska va såå kul att följa er fortsatta resa!
  Att prova saker i livet och konstatera att det här passar inte mej e nog så mycket bättre än att inte prova på alls och sedan ångra sig bittert!
  Livet e till för att levas och det gör du!
  Lycka till med Ems och vilka underbara bilder på er!!

 20. J.L säger:

  Hej!
  Jag måste säga att jag beundrar dej, du har vågat och provat på saker som andra bara drömmer om. Har kunnat åka runt och fått se en del av världen, men ändå behållit Ems. ? Jag tror att du kommer att vara så mycket nöjdare och mer lugn i dina beslut och vet sedan vad du vill.
  Vi e alla människor och ibland e det svårt att fatta beslut och ja, ska va såå kul att följa er fortsatta resa!
  Att prova saker i livet och konstatera att det här passar inte mej e nog så mycket bättre än att inte prova på alls och sedan ångra sig bittert!
  Livet e till för att levas och det gör du!
  Lycka till med Ems och vilka underbara bilder på er!!

 21. Vendela Eriksson säger:

  Jag kan relatera till dig för jag är sådan som person som har snabbt mellan tanke och handling, dock så styr mitt hjärta lite, och ibland blir det tokigt. Mina snabba beslut ledde till att vi köpte en hästgård i Karlskoga över en helg 😛 från att knappt ha varit i Karlsloga.
  Kanske inte helt genomtänkt 😛 men de vart bra! Och man är inte sämre än att man kan backa tillbaka bandet och ändra sig.

 22. Vendela Eriksson säger:

  Jag kan relatera till dig för jag är sådan som person som har snabbt mellan tanke och handling, dock så styr mitt hjärta lite, och ibland blir det tokigt. Mina snabba beslut ledde till att vi köpte en hästgård i Karlskoga över en helg 😛 från att knappt ha varit i Karlsloga.
  Kanske inte helt genomtänkt 😛 men de vart bra! Och man är inte sämre än att man kan backa tillbaka bandet och ändra sig.

 23. Josefine säger:

  Härligt! Ibland behöver man liksom få en aha-upplevelse. Känner verkligen igen känslan att få såna wake-up calls. Visst är det skönt?

  Ska bli roligt att följa er på riktigt igen. Han ser superfin ut på bilderna! Det fortsätter hända grejer hela tiden, trots att du inte går all in.

 24. Josefine säger:

  Härligt! Ibland behöver man liksom få en aha-upplevelse. Känner verkligen igen känslan att få såna wake-up calls. Visst är det skönt?

  Ska bli roligt att följa er på riktigt igen. Han ser superfin ut på bilderna! Det fortsätter hända grejer hela tiden, trots att du inte går all in.

 25. Johanna säger:

  Vad kul att ni gör ett nytt försök tillsammans! Ni är riktigt, riktigt fina bilderna ovan. 🙂 Så snygg han har blivit! Inte ett spår av den där lille, taniga valacken du köpte. 😉 Heja er.

 26. Johanna säger:

  Vad kul att ni gör ett nytt försök tillsammans! Ni är riktigt, riktigt fina bilderna ovan. 🙂 Så snygg han har blivit! Inte ett spår av den där lille, taniga valacken du köpte. 😉 Heja er.

 27. Kristin säger:

  Klart att man får ändra sig! Det är ju när vissa beslut är tagna som det på riktigt känns hur de påverkar en. Ska bli kul att få fortsätta följa er!

 28. Kristin säger:

  Klart att man får ändra sig! Det är ju när vissa beslut är tagna som det på riktigt känns hur de påverkar en. Ska bli kul att få fortsätta följa er!

 29. Anonym säger:

  Klart man kan ändra sig. Men att ta beslutet att sälja sin häst och säga sig ha tänkt igenom det väl och sedan ändra sig? Vad visar det? Jo att beslutet var väldigt spontant och ogenom tänkt! Om han blivit såld hade Ingrid aldrig haft någon chans att få tillbKa sin fina ”vän” som hon säger. Lustigt alltihop!

  1. Ingrid säger:

   Beslutet var inte spontant eller ogenomtänkt.

 30. Anonym säger:

  Klart man kan ändra sig. Men att ta beslutet att sälja sin häst och säga sig ha tänkt igenom det väl och sedan ändra sig? Vad visar det? Jo att beslutet var väldigt spontant och ogenom tänkt! Om han blivit såld hade Ingrid aldrig haft någon chans att få tillbKa sin fina ”vän” som hon säger. Lustigt alltihop!

  1. Ingrid säger:

   Beslutet var inte spontant eller ogenomtänkt.

 31. Linn säger:

  Låter inte riktigt som ditt eget beslut utan mer som ett tvingat beslut pga ändrade förutsättningar, som du skrev..

 32. Linn säger:

  Låter inte riktigt som ditt eget beslut utan mer som ett tvingat beslut pga ändrade förutsättningar, som du skrev..

 33. Manda Stillnert säger:

  Tycker ändå du gör helt rätt, sen i framtiden så om du känner att de inte funkar nej då kan du ju iaf sälja .. Lycka till iallafall! <3

 34. Manda Stillnert säger:

  Tycker ändå du gör helt rätt, sen i framtiden så om du känner att de inte funkar nej då kan du ju iaf sälja .. Lycka till iallafall! <3

 35. F säger:

  Antar att något framkommit, typ att han ej gått igenom besiktning/röntgen etc?

  1. Ingrid säger:

   Då skulle jag ju isåfall inte rida och han skulle gå på eventuell behandling/vila 🙂

   1. F säger:

    Allt gör ju inte hästen akut sjuk, någon pålagring eller liknande egentligen ovesäntlig upptäckt som sänker priset rejält men som egentligen inte påverkar hästen. Lycka till med allt oavsett! 🙂

 36. F säger:

  Antar att något framkommit, typ att han ej gått igenom besiktning/röntgen etc?

  1. Ingrid säger:

   Då skulle jag ju isåfall inte rida och han skulle gå på eventuell behandling/vila 🙂

   1. F säger:

    Allt gör ju inte hästen akut sjuk, någon pålagring eller liknande egentligen ovesäntlig upptäckt som sänker priset rejält men som egentligen inte påverkar hästen. Lycka till med allt oavsett! 🙂

 37. Tuva säger:

  YES precis vad jag hoppats på. Dumt att ”göra sig av” med en sån pärla till häst. Han har både temperamentet, vänligheten och potentialen.

 38. Tuva säger:

  YES precis vad jag hoppats på. Dumt att ”göra sig av” med en sån pärla till häst. Han har både temperamentet, vänligheten och potentialen.

 39. A säger:

  Rida dressyr handlar till 90 % m att ta sig över en svårighet eller motgång. vissa saker kan kännas som det där kommer vi aldrig klara men med j***la anamma , blod svett och tårar, ödmjukhet och vilja att lära sig så kan supersvåra saker bli lätta, det är det som är tjusningen med dressyr.

  roligt att du inser att du gav upp för lätt och bestämt dej för att steppa up! men du gör det lättare för dej själv, sälj den där sadeln du har den mer förstör o stjälper din ridning än hjälper, Ring sadeldoktorn o få hjälp att prova en sadel som är super till både dej o hästen!! så kommer de tekniska problemen i ridningen bli mycket mindre!! Jag tror tex, en Erreplus kommer hjälpa dej massor

 40. A säger:

  Rida dressyr handlar till 90 % m att ta sig över en svårighet eller motgång. vissa saker kan kännas som det där kommer vi aldrig klara men med j***la anamma , blod svett och tårar, ödmjukhet och vilja att lära sig så kan supersvåra saker bli lätta, det är det som är tjusningen med dressyr.

  roligt att du inser att du gav upp för lätt och bestämt dej för att steppa up! men du gör det lättare för dej själv, sälj den där sadeln du har den mer förstör o stjälper din ridning än hjälper, Ring sadeldoktorn o få hjälp att prova en sadel som är super till både dej o hästen!! så kommer de tekniska problemen i ridningen bli mycket mindre!! Jag tror tex, en Erreplus kommer hjälpa dej massor

 41. Sofia säger:

  Va roligt att du behåller han! ? ska bli skoj att följa bloggen nu när du förhoppningsvis kommer att ha mer tid för den. Och du får mer tid till dig själv, Ems, Diego, familj och vänner. Kan det bli bättre? ? jag önskar dig lycka till!

 42. Sofia säger:

  Va roligt att du behåller han! ? ska bli skoj att följa bloggen nu när du förhoppningsvis kommer att ha mer tid för den. Och du får mer tid till dig själv, Ems, Diego, familj och vänner. Kan det bli bättre? ? jag önskar dig lycka till!

 43. jS säger:

  Vad härligt, jag var i samma situation som du för några år sedan, och i samma stund som jag beslutande att sälja min dåvarande häst så släppte jag alla förväntningar och krav på oss
  och då lossnade det 🙂 ibland tror jag att vi vill för mycket. Tyvärr visade det sig senare att han hade skador som inte gick att läka och jag blev tvungen att ta bort honom, ungefär samma historia som din Maud. Men jag tror verkligen att du är på rätt spår nu!, träna på och kommer rätt köpare kan du ju känna efter annars rid på och ha kul 😀 läser bloggen varje dag och blir inspirerad av ditt härliga annorlunda liv!

 44. jS säger:

  Vad härligt, jag var i samma situation som du för några år sedan, och i samma stund som jag beslutande att sälja min dåvarande häst så släppte jag alla förväntningar och krav på oss
  och då lossnade det 🙂 ibland tror jag att vi vill för mycket. Tyvärr visade det sig senare att han hade skador som inte gick att läka och jag blev tvungen att ta bort honom, ungefär samma historia som din Maud. Men jag tror verkligen att du är på rätt spår nu!, träna på och kommer rätt köpare kan du ju känna efter annars rid på och ha kul 😀 läser bloggen varje dag och blir inspirerad av ditt härliga annorlunda liv!

 45. Amanda säger:

  En häst är en spegelbild utav sin ryttare. Du har en klippa till häst. Bra beslut och lycka till. 🙂

 46. Amanda säger:

  En häst är en spegelbild utav sin ryttare. Du har en klippa till häst. Bra beslut och lycka till. 🙂

 47. Sara säger:

  Sååå roligt att du väljer att behålla honom!! Hejar på er 🙂 Men jag hade helt ärligt talat rekommenderat dig att prova andra sadlar! Denna är alldeles för stor för dig och du kommer inte alls till din rätt 🙂 Bara ett råd i all välmening för jag har alltid varit Team Ems/Ingrid 🙂

 48. Sara säger:

  Sååå roligt att du väljer att behålla honom!! Hejar på er 🙂 Men jag hade helt ärligt talat rekommenderat dig att prova andra sadlar! Denna är alldeles för stor för dig och du kommer inte alls till din rätt 🙂 Bara ett råd i all välmening för jag har alltid varit Team Ems/Ingrid 🙂

 49. Maria säger:

  Åh, jag vill bara ge dig en stor kram Ingrid! Ta det lugnt! Vad fint att höra att du behåller Ems.

 50. Maria säger:

  Åh, jag vill bara ge dig en stor kram Ingrid! Ta det lugnt! Vad fint att höra att du behåller Ems.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.