Livet utan häst

Vad gör man utan häst?? 😂 Alltså vad gör man med all tid? Och alla pengar för den delen? Nu har jag ju förvisso fortfarande två hästar även om jag inte rider någon av dem at the moment, men ändå. Nu när Anki rider Ems har jag valt att stanna i Nyköping på vardagarna för att slippa den där långdragna pendlingen, vilket betyder att jag lever som en ”normal” människa efter jobbet. Visst, jag bar hästlös i Australien i 3 månader, men det var ju en helt annan grej!

Jag åket hem torsdag eftermiddag igen och åker raka vägen till stallet för att mocka. Sedan är det min tur att rida ut på fredag och på söndag ska jag eventuellt vara hästskötare på tävling åt… Ems! Spännande!

Idag sover jag hos Julia! Vi har sprungit på stan en snabbis, promenerat med hennes häst, proppat i oss massor av mat och nu ska vi nörda Outlander. Jag läser både böckerna och kollar avsnitten för tredje gången. Stalking, kallas det! Haha… Härlig kväll med härligt sällskap!

img_8146

 

30 reaktion på “Livet utan häst

  1. Linda

   10år och går LB, haft lös benbit och stökig i hanteringen. I rest my case men jag tror Ingrid vill ha något utav en heeeelt annan kaliber 🙂

   Svara
   1. Anna

    Linda, det finns ingen anledning att håna en kommentar som skrivs i all välmening och för att hjälpa. Ingrid bad om tips och ingen annan än Ingrid behöver bedöma om tipset matchar det hon letar efter eller inte.

    Din kommentar är lika illa som taskiga kommentarer direkt till Ingrid, den fyller ingen som helst funktion förutom att eventuellt göra Katja ledsen. Sådant bidrar inte till ett bättre klimat varken på nätet eller i verkligheten.
    Punkt.

    Svara
   2. Katja

    Tråkig arityd lösa benbitar har nästan alla hästar vissa har de hela livet vissa upptäcker inte ens de och blir halta när dem blir äldre . Den typen av häst som ovan har mer kapacitet en man tror när jag köpte min så trodde inte många men den är utbildad upp till GP och tävlar på den nivån. Och dessa är guld korn jag rekommenderar PG dess exteriör och psyke de är ej för svåra och är stora men inte svåridna medan mes är mer hopphäst typen av exteriör och lite svår anpassad min lett ät 174 och är mycket mer lätt riden . Man ska inte kasta en viss tupp i Stjön man ska veta vilka som är oslipade diamanter detta är en hadde jag inte haft 3 hästar redan hade jag köpt dena. Dessutom är det bara ett tips ingen hon ska köpa och man behöver inte klanka mer på andra

    Svara
   1. Anonym

    Det var nog själva rastypen och de egenskaper den hästrasen har som Katja ville lyfta fram!

    Skärp dig och sluta tryck ner andra!

    Svara
 1. Sätilaryttaren

  Haha den frågan, vad ”normalt” folk gör med all tid har jag också ställt mig 😉 Jag vill dock inte ta resa på det utan jag vill ha mitt tajta schema med två jobb och fyra hästar 😀

  Svara
 2. Annika i Lindby

  Skaffade hund! Har i.o. f. s. alltid haft hund, men ingen direkt brukshund. Dobermann! Härlig aktiv ras. Tävlade mycket förr. Det är minst lika roligt som häst, bara mindre jobbigt 🙂

  Svara
    1. CW

     Jag avråder starkt från Gunnarlunda. Var själv där i vintras för att provrida unghäst i 150’kr-klassen. Tråkig hästhållning baserad på boxvistelse, stenhård ridning på spända/stressade hästar (syns även på deras instagrankonto om du frågar mig, men de väljer givetvis de ”snyggaste” klippen). Den första hästen de visade mig måste ha varit ofräsch på minst tre ben men de hoppades nog att jag ”inte skulle märka”.
     Men ja, de har kristallkronor i stalltaket, hästar med jätteflashiga både stamtavlor och frambenssprattel, och de vet hur man snackar som försäljare – de lyckas säkert imponera på en del men inte på mig. Var chockad över ”hästindustrin” när jag körde därifrån.

     Svara
     1. Anna

      Håller med. Av det man ser på deras instagramkonto så imponerar det inte.
      Precis som CW ovan skriver så är det hård ridning på spända hästar. Inte alls genom ryggen och i för hög, ihopdragen form. Det sorgliga är att de flesta dessutom är unghästar.

      Svara
 3. Maria

  Hei! Fine Ems <3
  Når det gjelder ny hest kan jeg virkelig anbefale å se på noen i Danmark, veldig mange fine hester til gode priser! Så lenge man sørger for å bruker en skikkelig veterinær er det også et relativt trygt land å handle fra. Er selv på jakt etter hest og skal nedover dit for å lete, kjøpte også min tidligere hest derifra og var veldig fornøyd. Uten at jeg vet noe om ditt budsjett, så er dette noen jeg synes virker veldig interessante:
  http://ridehesten.com/salgsheste/zircon/42205
  http://ridehesten.com/salgsheste/svalegards-le-star/42131
  http://ridehesten.com/salgsheste/osterkjaer-filucca/42269
  http://ridehesten.com/salgsheste/supreme-s-santino/39211
  http://ridehesten.com/salgsheste/damon-s-pride/42029
  http://ridehesten.com/salgsheste/diabell/25606
  http://ridehesten.com/salgsheste/zilas-guldbjerg/41884
  http://ridehesten.com/salgsheste/daytona-nexen/42245
  Håper du finner den perfekte hesten og at du lar oss følge deg på reisen!

  Svara
 4. Ida

  Den frågan ställde jag mig också, när min var iväg på unghästbete och senare när jag sålde min sista. Men man hittar saker att göra! I mitt fall blev det mycket gym för att stärka kroppen på ett sätt som ridningen inte kunde erbjuda, läste fristående kurser på högskola, hittade andra hobbys… Sen skaffade jag medryttarhäst för att hålla igång ridningen några dagar i veckan utan att behöva ha ägaransvaret.
  Idag har jag ingen häst på hemmaplan (men har precis köpt mig ett föl som jag får hem i början av nästa år 😀 ), och fyller tiden rätt bra ändå. Pluggar heltid, läser extrakurser utöver det, fotar, redigerar bilder, umgås med vänner, tränar (cykel och gym), surfar runt på internet (det finns oändliga resurser för att lära sig mer om allt man kan tänka sig)… Jag tycker snarare att jag har för ont om tid och undrar nästan hur jag ska kunna få in den nya hästen i det där, men man prioriterar ju om och anpassar så då är det något annat som kommer få stryka på foten för att åter igen skapa plats för häst.

  Du kan inte hitta en annan häst att rida på så länge? Tänker att det ju alltid är positivt med timmar i sadeln, och att du då kanske får lite mer perspektiv på vad du ska leta efter när det är dags att börja provrida igen. Ett drömläge vore ju om Lina behöver hjälp med sina för att få loss lite tid (hon verkar ha fullt upp enligt sin blogg), där finns ju superfina hästar och så får du något att göra efter jobbet, samtidigt som det går att släppa hästtänket och bara fokusera på allt annat i livet resten av veckan. Eller så kanske det finns någon annan trevlig häst på någon av orterna som skulle kunna bli din träningskompis en period, det borde gå att efterlysa i ett inlägg i så fall 🙂

  Svara
   1. Sätilaryttaren

    Jag kan tänka mig att Ingrid har mycket i huvudet, hon ska sälja sin bästa vän, hon ska komma på vad det är för häst hon vill ha så bloggen kommer i andra hand. Jag läser hellre inlägg med kvalité istället kvantitet. 🙂

    Svara
 5. N

  Lite off topic haha. När du hittade etthem till Claudia, hur hittade du dem? Jag har en häst på 23 som verkligen är min ögonsten, men av förklarliga anledningar håller hon inte riktigt som tävlingshäst o jag vill träna o tävla. Men samtidigt e jag för rädd om henne för att våga låna ut henne.. kände du Claudias fodervärdar sedan innan?

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.