Tävlingsplanering

Posted in Okategoriserade

Kungsörs Sommardressyr 18 juni
Åker preliminärt till Kungsör för att debutera MSV B. Det är egentligen meeting men med tanke på att avståndet är helt okej och jag har ganska många meeting inplanerade under sommaren är denna start endast prel-bokad endagstävling. De klasser jag isåfall rider är MSV C:2 och MSV B:2. Eventuellt bara MSV B:2. Mycket preliminärt och eventuellt här… 😉 Det beror helt på känslan innan, men anmälda är vi åtminstone sedan får vi se om vi kommer till start eller inte.

Dyltabruks Sommarmeeting 1-3 juli
Hit ska vi definitivt! Dock osäker på om jag stallar upp honom eller inte eftersom denna tävling också är ganska nära hemma. Tanken är att rida MSV C:1 på fredagen och MSV B:2 på lördagen. På söndagen går bara en MSV C klass och en MSV B:4, vilket känns lite för avancerat ännu, så eventuellt (igen..) att jag rider en lättare klass då också.

IMG_3199.PNG

Linde Ridskolas Dressyrmeeting 15-17 juli
Vårt eventuellt första riktiga meeting. Jag har ju liksom aldrig varit på meeting förut(!!), förutom som sällskap och hästskötare. Rider MSV C:1 och C:2 hela helgen. Så tråkigt att det finns så få B:2or i närliggande län. Därför startar jag lite lägre klasser också, mest för att träna på att tävla. Det kan man aldrig göra för mycket. Vi är väl egentligen inte klara i MSV C heller, så vi kan lika gott åka ut på det som finns.

HURK 21-24 juli
Hagfors har jag sett fram emot sedan förra våren! Vi skulle egentligen dit förra året men Ems blev skadad strax innan, så vi missade tråkigt nog det. Men iår ska vi dit! Jag vill rida MSV C:1, B:2 och… kanske B:4an, bara för att få testa och känna på. Klasserna är från LB upp till Grand Prix. Väldigt blandat, väldigt roligt och framför allt väldigt inspirerande! Håller tummarna för att vi blir ett stort gäng som åker dit tillsammans.

Björkliden 29 juli-1aug
De klasser som passar oss bäst dessa dagar är MSV C:1 och B:4. Med ett par tidigare meeting och tävlingar i kroppen under sommaren vore det roligt om vi kan ta oss an kvalklassen. Jag har inga förhoppningar, men har som mål att kvala under året. Alltså 62% i MSV B:4. Ett tufft mål för oss, men vi siktar dit.

Tre små gummors 5-7 augusti
Örebro Läns mest populära cup! Jag har alltid velat starta dessa dagar så länge jag kan minnas, men aldrig riktigt kommit till skott. Eller, om jag inte minns helt galet Vann gjorde vi också. Inte cupen men klassen. Det stämmer nog när jag tänker efter. Nu blir det jag och Ems som åker dit, istället. Rider förmodligen MSV C hela cupen.

Ses vi någon av dessa helger? 🙂

 

10 Kommentarer

 1. Sätilaryttaren säger:

  Det var många och roliga tävlingar som ni ska åka på. jag hoppas att du (ni) får en bättre tävlingssäsong i år och att skadorna håller sig borta =)

 2. E säger:

  Hej!
  Jag tror säkert det kommer gå bra för dig i tävlingarna och rida på godkända poäng. Det jag funderar på är intensiteten, många meeting på kort tid. Hur resonerar du kring återhämtning för Ems, även om det är låga klasser är det ansträngande psykiskt för hästarna.

  1. Ingrid säger:

   Som sagt, mycket är preliminärt och eventuellt. Jag har dessutom tänkt resa lite under sommaren så något måste vi nog hoppa över. Det enda jag med 110% säkerhet vet att jag ska på är Hagfors, sedan kan jag ju stämma av och känna efter under säsongens gång. 🙂

 3. Vilken bra planering! Stort lycka till och jag kommer att hålla tummarna 🙂 Längtar till jag är igång och tävlar med min lille två-åring 🙂

 4. Woho! Så spännande och roligt 🙂

 5. Lovisa säger:

  Du var ju med på tre gummors cup med zquash, har allt bilder på er från då 😉 Kommer eventuellt till dylta och tre gummors cup!

  1. Ingrid säger:

   VAR JAG!? Haha! Åh, kan du inte skicka dem till mig? 😀

   1. Lovisa säger:

    Jo kan absolut leta upp dom bland alla bilder och skicka 😀

    1. Ingrid säger:

     Åh, tack!! 🙂

 6. Hanna2 säger:

  Kul!
  Men troligen nya TR-regler från årsskiftet, då kommer kval till MsvA endast kunna ske i MsvB:5 och FEI junior programmen (dvs inte längre i MsvB:4).
  Fast oavsett är MsvB:4 ett bra program och att ha lite 62%-ritter i den klassen är bra på rutinkontot! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.