Gili T

Posted in Okategoriserade

  

Vi landade på Bali sent igårkväll och bokade direkt en färja till Gili Trawagan. Här på Ön finns det inga riktiga vägar och vi har fått släpa våra 30 kilos väskor genom vatten, på stränder och på vägar som inte existerar.

 Åt ordentlig lunch för 30 kr var (haha, så billigt här) med den här utsikten. 

   
  
Sedan hyrde vi en varsin cykel och cruisade runt på ön. Det är MAGISKT vackert här!!!  

 
Såg solnedgången med ett par drinkar i handen och nu ska vi testa nattlivet på Gili. 

Imorgon ska vi se soluppgången, snorkla med sköldpaddor, kanske rida på stranden (endast(!!!) om om hästarna är välmående och väl omhändertagna, annars vägrar jag), hänga på stranden och se solnedgången vid de berömda gungorna. It’s gonna be epic! Så taggad på livet!!!

12 Kommentarer

 1. Johanna säger:

  Gud så vackert!!!! Åh Ingrid, jag är så avis!! 😛

 2. Cissi säger:

  Haha Australien kunde jag och min avundsjuka leva med, men det hääär?! Mitt drömresmål just nu! Nu får du komma hem innan avundsjukan tar över mig totalt och jag börjar lämna bittra hatkommentarer här 😉

  Skämt åsido, njut av sista tiden! Du är så himla värd det här!

 3. Jennifer säger:

  Sååå härligt!!! 😀

 4. Malin säger:

  Ååh så så så avis, va där för ett år sen och det va fantastiskt! Däremot tyckte jag det va helt vidrigt med alla stackars hästar som drog vagnarna och verkade ha det helt förfärligt…gjorde så ont i hjärtat! 🙁

 5. Karin säger:

  Suuuuuucckkkkk!!!! rid inte! djur ska inte användas för att göra turister nöjda.

  1. C säger:

   Okej, men då borde ju inte ridskolor heller finnas. Eller hästtävlingar! Att lära sig och att vinna gynnar ju inte hästen :)))))))

   1. Emma säger:

    Dock skillnad, stor skillnad

   2. Johanna B säger:

    C; Har du inte själv varit i sydostasien förstår jag hur du kan uttrycka dig så, annars inte. Det är en helt annan värld när det kommer till djurhållning. Är just nu i Myanmar och det är hemskt att se hästar dra för tunga vagnar(dock inte med turister), haltande, ofta totalt omusklade och väldigt undernärda, med helt förskräckligt skötta hovar(troligen ibland helt orörda) och med skavsår över kropparna. De drar och bär mer än vad som är rimligt, och dessutom i extrem värme. Oftast utan tillgång till vatten på flera timmar. Utan att vilja dra alla över en kam kan jag säga att jag har under mina snart 4 månader i olika länder här aldrig ens sett en i närheten av välskött häst. Det finns ingenting som heter veterinärkontroll, vilodag, visitering eller ”det är för varmt”.
    Det jag egentligen vill säga är att det finns en anledning till att folk(inkl jag själv)reagerar trots att de nog inte tror att Ingrid skulle sätta sig på en halt, hopsjunken häst med alla ryggsmärtor de kan ha. Det är helt enkelt vidrigt med djurturism i Asien och jag tillsammans med många andra har nog svårt att tänka oss att Indonesien(Gili) skulle vara annorlunda; mest eftersom Indonesien inte är känt för att vara ett av de ”bättre” eller ”finare” ställena vad gäller levnadsstandard etc.
    Någonstans där tycker jag att skillnaden mot ridskolor och ”hemma”-hästhållning finns. Det är två helt skilda världar för våra fyrbenta vänner, men man kan ju alltid hoppas att Gili har fattar poängen och att det är bra just där!
    Så därför känns det skönt att du tänker kolla läget först, Ingrid 🙂

    1. C säger:

     Jo, min kommentar skrevs lite i stundens hetta, men det jag menar är att om hästarna _hade_ haft det bra (vilket vi nu vet att dessa inte hade) så anser jag att det är helt OK om man vill använda dem åt turisterna som ska rida på stranden. Däremot så SJÄLVKLART om hästarna inte har/hade haft det bra så är det inte samma sätt, men samtidigt kan man väl likna det med ridskolor där hästar missköts (vilket jag har sett några). Men jag tycker det är super (och en självklarhet) att man avstår att rida om djuren har det dåligt.

 6. MalinKalin säger:

  Helt otroligt vackert! 🙂

 7. Emma säger:

  Måste bara fråga om det är något krav på att mam måste vara vaccinerad mot vissa sjukdomar där? Gjorde du någon vaccination innan du reste iväg? 🙂

 8. Cissi säger:

  Åhhhhh! Varpå Gili Meno förra sommaren. Helt underbart! Ett verkligt paradis! Såg rakt över till Trawangan. Det enda störaande var minareterna…. Vill absolut tillbaka igen!
  Njut för oss alla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.