Två dagar kvar 

Posted in Okategoriserade

Vad ni än gör, åk inte till Broome. Jag har spenderat tio dagar här nu och det finns verkligen ingenting att göra. Hänga på Cable Beach i 40 graders värme och se solnedgången, fine, men det blir lite tröttsamt i längden. Dessutom är Broome så himla otryggt. Jag hade ingen aning om det när jag åkte hit helt ensam först. De bästa tipsen om du vistas här är: Gå aldrig någonsin ensam. Tala alltid om för någon vart du och dina kompisar ska och när ni bör vara tillbaka. Ha koll på din omgivning när du vistas på gatorna och ta en extra titt över axeln. Härligt, va? Det sitter alltså lappar uppe med rekommendationer för att överleva i Broome. Den som lurade hit oss är inte längre min vän, haha. Skämt å sido. 

Så när solen gått ned, vid typ kl 18, kan vi inte längre vistas utanför vårt hostel. Och dessutom är det SÅ dött här. Det här har nog varit mina tio livs längsta dagar, även om det varit väldigt vackert och avslappnande. Nästa destination är Perth. Dit flyger vi på onsdag och sedan har jag bara två veckor kvar här. Buhuu! 

 
Här spenderar vi våra dagar. Ca 40 grader i luften och 32 i havet, där det finns både hajar, maneter, ormar och krokodiler. Någon badsugen? 😉

12 Kommentarer

 1. Amanda säger:

  Varför är det för osäkert osv?? 🙂 ska nämnligen åka till Australien och vår plan var att åka till broome i ett par dagar. Intressant att veta innan tänker jag!

  1. Ingrid säger:

   Läs Lousies svar. Tyvärr är det mycket problem här och jag och mina vänner har hamnat i väldigt obekväma situationer där vi känt oss hotade. Annars är Broome fantastiskt vackert om man har en bil och bara vill se fin natur.

 2. Louise säger:

  Som jag förstått det så har Broome problem med att hantera stora mängder hemlösa och alkoliserade aboriginer? Och innan någon hinner ropa rasist, det handlar inte om hudfärg. Utan dom har utsatts/utsätts för fruktansvärd diskriminering vilket ger konsekvenser. Jag var aldrig i Bromme, men i Carins var det tydligt att dem var en mycket utsatt grupp.

 3. Kelly säger:

  Åh Perth är fantastiskt! Tack vare min två veckors semester helt på egen hand där har jag bestämt mig för att göra som Ellen och dra över ett år. Har fantastiska vänner där. Rekommenderar helt klart att ni tar er ut till Rottnest och Fremantle (tror jag det är, dom säger bara freo over there haha). Rottnest är Högst upp på min lusta över saker att göra när jag kommer tillbaka.

 4. Emma säger:

  Åh vad härligt du ser ut att ha det!

 5. Åh, Perth är fantastiskt! De har en R.M. Williams-outlet också, ifall du är sugen på lite lyxiga stallskor

 6. Klara säger:

  Du skulle catchat upp med min syster så hade du haft 10 amazing dagar!

 7. Caroline säger:

  Hur gick det med tävlingen som skulle avslutas den 9:e? 🙂

  1. Ingrid säger:

   Vinnaren presenteras alldeles strax 🙂

 8. Ser ut att vara helt otroligt härligt down under 🙂 Här hemma i Skåne har våren börjat komma och vinterskruden har åkt av 😉 välkommen hem snart!

 9. Jullan säger:

  Haha, när jag var i Broome tog jag mig runt genom att lifta och jag sov i tält med några tyskar i några veckor. Tältet hade beach access-låg precis intill cable beach och gratis var det 😉 Tältet var beläget i ett nest av buskar(med ormar och spindlar förmodar jag) och jag var tvungen att hoppa över uteliggare mitt i natten för att ta mig till tältet. Hemsk situation med aboriginerna, tur i oturen så höll dem sig till flaskan och störde inte mig. Men fängelse officeraren som jag liftade med sa att 8/10 som satt inne mycket riktigt var aboriginer… För övrigt hade jag det fantastiskt i Broome, främst för sällskapet(ett härligt Gäng italienare bla). Roliga fester, fantastiska nätter sovandes under stjärnhimlen, marknader, fiske(såg för övrigt längsta och tjockaste havsormen då), surfing på baby vågorna, jeep racing, äventyr och lata dagar på cable var bidragande orsaker 😉 Det sker även ett sällsynt fenomen där när månen avspeglar sig som trappsteg i havet, otroligt!! Saknar tiden!

 10. MalinKalin säger:

  Tråkigt att det känns otryggt där :/

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.