DAGENS START

Hur är det ens möjligt att de enda två bilder jag har att publicera från dagens tävling är dessa, redan hemma med krullig man och lugg av knopparna. Årets sämsta bloggmaterial!

IMG_5187 IMG_5184

Där emot har jag ett halvt videoklipp att bjuda på. Minnet tog slut precis i början av galoppen tyvärr. Men äh, ritten var urusel så det gjorde väl egentligen ingenting.

Vad gick fel, då? Han är inte tillräckligt lösgjord. Sedan känns han liksom inte till freds, på något sätt, men jag hoppas det inbokade tandis-besöket kan ge lite mer klarhet. Lite kanske, men inte fullt ut, eller om equiterapeuten kan sätta fingret på något. Jag rider helt enkelt för dåligt. Punkt. Det finns liksom inga andra ursäkter. Här får ni något att gotta er i.. 😉

Nu -> Beställa hem en pizza med extra ost. Tröstätning när den är som bäst, eller kanske värst. Vilket som känns oväsentligt just nu, haha.

38 reaktion på “DAGENS START

 1. Anonym

  Det ser ut som att han kommer i otakt, iallafall så som han drar huvudet upp och ner. Kanske lägeatt checka av med veterinär så inget är på tok?=)

  Svara
  1. Frida

   Fast hon har ju redan skrivit att tandläkaren ska kolla på honom och därefter equiterapeut. Så då kan man anta att hon går vidare om ingen av dem hittar något som kan förklara. Ingrid är noga med sina hästar.

   Svara
 2. Malin

  Ingrid, var inte så hård mot dig själv. Att rida på nästan godkänt trots att du själv tycker du red urdåligt är ju RN vansinnigt bra lägstanivå.
  Jag vet själv hur jag kände dock efter att ha placerat mig i de första 4 starterna på bra procent och sedan helt plötsligt red jag på under godkänt och det kändes som om världen gick under. Jag typ skämdes men det är sporten i ett nötskal också. Efter ett par dåliga starter var vi tillbaka och trots att självförtroendet fick en törn gav det också erfarenhet att tävla vilket sen gav resultat igen.

  Du rider superfint och för dagen samarbetade ni sämre men ni kommer gå långt, det är jag hundra på!

  Kram!

  Svara
 3. Tine

  Hej Ingrid!

  Lyssna bara på din tränare, som har en klar och tydlig strategi för er väg framåt (alltså inte på ”amatörtyckare” här på nätet – sorry…). Du har en jättefin häst. Det kommer att bli jättebra! Det är ju så många miljoner detaljer som ska sitta i ryggmärgen i ridningen… Hade det varit superenkelt hade det nog inte varit lika kul. Bara att träna på för duktig tränare ofta och regelbundet. Lycka till! /Tine

  Svara
 4. Anne

  Du rider inte dåligt Ingrid! Du behöver bara rätt stöttning i din utveckling så kommer du att bli en helt fantastisk ryttare 🙂

  Svara
 5. Emmy Laursen

  Jag tycker absolut att du inte rider dåligt, ni kanske hade en dålig dag bara. Tycker att det är ett smart val att kolla upp tänderna och så. Om det inte är någonting så är det åtminstone i förebyggande syfte. Hejar fortfarande på er alla dagar i veckan!!

  Svara
 6. Frida

  Det som slår mig när jag tittar på filmen är att du har kortat upp tyglarna och blivit mkt stadigare med handen, kanske kan det vara så att du har ökat nivån på din ridning ett snäpp och då blir det lite svårare ett tag. När man börjar kunna rida med mer kontakt så blir det lätt så här, dels blir hästen lite konfunderad och tycker det är lite jobbigt och dels har man inte själv fått in tajmingen och känslan helt ännu. Ofta när man ändrar ngt i sin ridning så blir ens känsla lite sämre ett tag tills man fått in de nya vanorna. Det är ju bra att du kollar upp och utesluter fysiska orsaker inte minst för din egen skull så att du vågar rida på. Men hittar du inget fysiskt så håll ut, jag är övertygad om att det blir bättre, när står nog bara på en platå som ni ska över. Ibland måste det helt enkelt bli sämre för att det ska bli bättre, vägen är ju sällan spikrak. Håller tummarna för er 🙂

  Svara
  1. Anette

   Exakt vad jag skrev förra helgen, när Ingrid var missnöjd med sin ritt. Jag tror också att det är för att hon höjt nivån ett snäpp och då blir det svårare ett tag. 🙂

   Svara
 7. Alva

  Imorgon startar en ny vecka – och därmed tillkommer nya möjligheter. Lägg det här bakom dig och börja om. Drygt 60% är INTE dåligt. Tänk din första dressyrstart. Vad fick du då? Exakt. Kram på dig 🙂

  Svara
 8. Josse

  Upp med hakan hjärtat, du ska ändå inte harva runt i LA.
  En tandkoll är väl toppen, tills du får tid, prova att byta till en låg nosgrimma, eller ingen alls (för att se om det gör skillnad).
  När jag ser på videon ser jag en takfast och fin häst och en mjuk och förberedande ryttare, men som ni glömt lite självförtroende och bjudning hemma.
  Nu har du hela hösten och vintern på dig att träna på de medelsvåra programmen, att komma över ”ny ryttare på ny häst-fasen” och att få stunder av ”helvete vad bra det känns”, blandat med, med motsatsen.
  Min mor hade en häst som var extremt ojämn på tävling på grund av dåligt psyke och mycket nerv. Hennes resultat i första klassen var ofta 57-60 procent, och i klass två för dagen 70-73. Det spelade ingen roll att hästen blev 14 år och gick St George. Samma visa varje gång. Men inte lika kul när man bara kan starta en klass för dagen.
  Även om hon fick åka hem med en blågul rosett var hon alltid ledsen över den klassen som gått åt helvete. Fånigt va?
  Precis som att deppa över dåligt resultat i LA, du och Ems tränar ju för något större. Snart känns det bättre.
  Kram på dig

  Svara
 9. Jenny

  Jag kan inbilla mig, men jag tycker han går lite i otakt med vänster bak? Inte halt, men sätter inte riktigt under sig lika mycket, svårt att se via en kamera iofs. Det kan bli spännande att höra vad equiterapeuten säger!
  Och du rider absolut inte dåligt, det ska du aldrig tro, ni hade en dålig dag helt enkelt, ni kommer igen! Det är starkt att du vågar säga att ”såhär går det ibland”, det är INTE många som vågar göra det! Vi är många som hejar på dig och Ems 🙂

  Svara
  1. Anonym

   Håller också med om att det känns som otakt på något av benen. Men skönt att höra att även Ingrid känner så och ska ta och kolla upp han. För som hon säger, något verkar det ju vara 🙁

   Svara
 10. Elin

  Vad använder du dig utav för equiterapeuten/tandläkare/hovslagare? Bor i närheten av dig och är i behov av lite byte eller nya synvinklar.
  Även vilka tränare? / Elin

  Svara
 11. Elin

  Hej!
  Tycker det är bra att du kollar din häst så fort han inte känns som vanligt! Tummen upp för det!! Jag skulle nog kolla tänder, rygg och om inget vissas där tom göra ett enkelt böjprov för att utesluta fysiska saker som kan vara problemet! Har själv en häst som tydligt talar om när något är på tok, vilket jag tycker är bra för jag tycker det inte känns bra att rida på en häst som ej är helt okej! Sen är det ju såklart vissa träningsperioder som går lite sämre och vissa som går lite bättre! Och när man ska utveckla sin häst till de högre klasserna känns det inte så bra eftersom den inte är så stark men sen när man tragglat den någon vecka så har man både höjt hästens lägsta och högsta nivå ett späpp! Och den känslan är så fantastisk, att känna ”shit på en vecka kan jag tex samla dubbelt så mycket” !! Tycker du rider SUPER och tar hand om din häst på bästa sätt!! Klart man får känna sig lite nere nån dag om det inte gått bra! Men sen på det igen! Kolla på din favvoryttare när den rider o hitta massa inspiration och träna,träna och träna så ska du se att det löser sig snart och att du och ems hittar alla knapparna!:)
  // en som älskar din blogg ❤️

  Svara
 12. Lovisa

  Såklart tråkigt när det inte känns/går som man tränat för men som tröst så kan jag ändå säga att det såg otroligt snyggt ut främst på grund av att du fått mycket stadigare/snygga händer och då blir hela din sits superproffsig! Kul!

  Det är nog bra att kolla honom om du känner det så att du inte behöver oroa dig! Kram

  Svara
 13. Anna

  Jag förstår dig Ingrid, den frustration i kroppen när inte saker faller på plats! Jag tycker du är grym, och vilken utveckling du har gjort med din ridning på så kort tid(:

  Tycker absolut du ska gå på din känsla, när jag kände att inget stämde i min ridning så kollade jag upp det & då var det något som var på tok. Nu behöver det inte vara något stort utan kanske något litet? 🙂
  Ni kommer gå långt, du är så duktig & målmedveten. Ge inte upp & fortsätta kämpa så kommer ni ta er igenom detta, sen kommer ni kicka ass i alla Msv B klasser till våren! 😀

  Svara
 14. Anonym

  Äh, det är ju såhär det är. Man rider på den tidigare ryttarens influenser ett antal månader, Ems har ju bara haft proffs på ryggen tidigare, klart som korvspa att det är svårt att underhålla som vanlig ”amatör” lägg pengarna på ridning istället för s.k equiteraputer och annat påhitt som tror sig kunna justera ett hästskelett med en finger typ, klart vanlig massage kan vara skönt och kanske kan mjuka upp lite men de flesta utav dessa är allt riktiga tomtar, Kolla tänderna hos veterinären är ju en annan sak såklart. Annars sitter det i ridningen.

  Svara
 15. Cicci

  Du rider inte dåligt! Men uppenbarligen red du inte tillräckligt bra 😉 stooor skillnad, glöm inte det! Ni kommer igen starkare och snyggare än någon kunnat gissa i vår 🙂

  Svara
 16. elinor

  Ingrid, come on, you’re doing great, the horse is submissive enough, and soon you’ll make a wonderful team! Not really a bad score either, especially with an error.
  I know you’re investigating with him.
  Definitely look into his left hind.
  Could be nothing, and perhaps even normal for him, at this stage, but he’s not using it the same as the other hind in the video.
  Best of luck.
  Detta fixar du!!!

  Svara
 17. Camilla

  Kämpa på Ingrid. Förstår att det känns motigt och tråkigt när känslan förändras och det inte känns riktigt bra. Klart du ska kolla upp honom om du är orolig över om det är något fysiskt som sitter och hindrar. Samtidigt har ni haft en rätt skarp uppåtgående kurva och det är fullt naturligt att man ”faller tillbaka” lite ibland.

  Man kan välja att se det som att man ”tar sats” 😉

  Svara
 18. Emma

  Min tränare sa såhär till mig förra året: ”För att förbättra sin ridning måste man göra förändringar. Och när man gör förändringar blir det alltid sämre under en period innan det blir bättre.” Jag tror verkligen att du har utvecklat din ridning genom att korta ihop Ems och få honom att springa mer med bakbenen under sig men att det inte riktigt är befäst än och att det därför faller isär på tävling när det krävs att man gör specifika rörelser på bestämda platser.

  Ni har kanske en lite motig period just nu, och jag vet verkligen hur jobbigt det känns. Men när du känner dig nere så tänk på att det är just motiga perioder som krävs för att utvecklas och när man kommer ut på andra sidan av så har man verkligen förbättrat sin ridning. Man får inte glömma att utveckling inte alltid går i en stabil kurva, utan mer som trappsteg där man står och stampar på samma ställe och sedan helt plötsligt utvecklas massor under en kort tid. Så hold your head up girl, jag tycker du är så himla duktig. Om ett par månader kommer saker som är svåra nu att kännas plättlätta och i vår kommer ni att kunna starta högre klasser än LA på högra procent!
  Kram 🙂

  Svara
 19. Amanda

  Du är så himla duktig Ingrid. Tror precis som några kommenterat ovanför mig att det är för att du har utvecklats ett snäpp och det tar ett tag att komma in i den ridningen på tävling. Ni är snart back on track igen. Kram!

  Svara
 20. Jennifer

  Ingrid du är jätteduktig och tänk hur mycket du utvecklats senaste tiden! Ingen utvecklingskurva går stadigt uppåt, detta är en del av resan bara. Jättebra att du ska kolla upp honom, är ju bättre att göra det en gång för mycket än för lite. 🙂 Kram

  Svara
 21. Ridfröken

  Vet du vad Ingrid, jag sa också ALLTID till mig själv att det var jag som red dåligt och bla bla bla när det gick dåligt med min häst… Jag skyllde alltid på min ridning, mådde dåligt över det och kände mig sämst i världen. Flera år senare visade det sig att min älskade häst hade haft artros i bägge höft- och SI-leder sedan en lång tid tillbaka. Han hade inte visat någon hälta eller liknande, men våra tävlingsresultat var rätt så ojämna och han kunde ibland kännas seg, ibland dåligt lösgjord o.s.v. Men in emellan (för det mesta faktiskt) var han så fantastiskt fin i både hoppning och dressyr så jag hade aldrig kunnat gissa att det var något fysiskt fel på honom, ingen av mina tränare heller (eller domare eller equiterapeuter), därför skyllde jag på min ridning istället. Till slut blev han halt och det var först då artrosen upptäcktes, enligt veterinärerna hade han haft den sedan han var föl – men den hade ju blivit värre och värre med åren. Det slutade riktigt illa och min häst lever inte längre. :'( Artrosen hade i och för sig blivit värre även om vi hade upptäckt den tidigt sa veterinärerna, och även om han bara hade fått gå som sällskapshäst i hage. Men jag hade såklart velat få reda på den tidigare i alla fall, så att det inte gick så långt att min häst fick ont av den.

  Jag vill absolut inte skrämmas, men jag vill bara dela med mig av en erfarenhet som vände helt upp och ned på min värld. Jag har alltid trott att det varit jag som ridit kasst, men i själva verket har jag suttit på en häst med fysiska begränsningar. Jag tröstar mig i alla fall med att jag aldrig har pressat min häst, utan de gånger han har känts trött/seg/ovillig så har jag låtit honom slippa eller ta det lugnare. Förhoppningsvis fick han ett så bra liv han kunde med sin olyckliga gamla skada. 🙁 Men det smärtar mig ändå varje dag att jag inte fattade att SÅ dåligt kan jag inte rida, utan det måste vara något som inte känns bra för hästen!! Man lär sig av sina misstag. Jag saknar min häst. Detta blev flummigt och osammanhängande. Hoppas i alla fall att det inte är något allvarligt med Ems, vilket det förmodligen inte är förstås, men att du inte är så hård på dig själv utan försöker se era problem ur något nytt perspektiv – för sanningen är att du rider BRA.

  Svara
 22. Cornelia

  Söta Ems<3 och att din ridning skulle vara dålig? NEJ!! Alla har ju tillfällen/perioder när en del saker går sämre för att sen gå bättre igen så fortsätt kämpa!!!

  Svara
 23. Maria

  Du är så långt ifrån dålig. Jag skulle kunna skicka dig några klipp när jag tävlar… 😉 Kämpa på, det går framåt även om inte alltid spikrakt. Och som flera skriver, så härligt att du delar med dig även i motgång. Förstår att det inte är så kul, men vi har alla varit där. Vissa av oss många gånger 🙂

  Svara
 24. Alva

  Hahaha alltså dör över ”anonyms” kommentar. Orkaaaa!
  Hen kan ju inte ha läst din blogg mer än 5 min 😉
  Tycker du gör ett fint jobb, ni har blivit mycket mer samspelta än när du först köpte honom (såklart) och du har även börjat rida honom mer istället för att åka häst 🙂
  Kram! <3

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.