KVALADE TILL MSV B

Idag knep vi vårt andra och där med sista kval till MSV B – med stor marginal, dessutom! Mitt livs två första och hittills enda starter i MSV C på 66 respektive 67%.

Mitt problem, över lag, är att jag inte är stabil i mina händer och armar = lägger gärna omkull händerna, låter tygeln glida mellan fingrarna och ger inte ett tillräckligt stabilt stöd. Resultatet? Ems blir ostadig i formen och jag får aldrig ett jämnt flyt utan har hela tiden känslan av att jag måste ändra min ridning när jag ska göra något. Just därför har programridning alltid varit min akilleshäl. Eller egentligen att rida från punkt till punkt. Planera, utan att smyga in en liten volt eller ställa igenom lite extra. Hemma är det ju naturligtvis ett måste, men när jag kommer till tävling och program brister just detta, vilket kostar mig de där sista viktiga poängen för placeringar.

Första klassen, LA:3 var precis som vanligt, egentligen. Ojämn kontakt, något ostadig form och lite ”njaaa-känsla” över det hela. Inte kasst, men inte heller bra. Vi belönades ändå med 68,71% i ett vasst startfält, trots en felridning. Jag vände åt fel håll efter första halt-hälsningen. Ahhh, alltså.

IMG_4956

Protokollet och kommentaren: Fin ritt! Gör allting ganska bra men något ostadig form (hackar något med huvudet ofta) drar ned något. Men det försvinner när den blir starkare.

IMG_4957

Protokollet och kommentaren: Fin ritt. En häst med kvalitéer. Tappar galoppen några gånger – ska bli starkare. En häst för framtiden. Mjuk ridning.

Den andra ritten är jag så himla nöjd med! ÄNTLIGEN en stadigare kontakt i handen och känslan av att jag kan svänga eller lägga en volt när som helst med lika mycket stöd i båda tyglarna. Annars får jag gärna en ytter- och en innersida och tygel, om ni förstår hur jag menar? Då måste jag tänka om helt i omställningen och tappar då form och kontakt i det läget. Så ska det inte vara. Det enda som strulade till sig var de enkla bytena, som dessutom har koefficient, så det förlorade vi flera viktiga poäng på. Trist, men ähh, jag är så nöjd ändå!

Det här var mitt livs hittills bästa ritt, sett till både ridkänslan och resultatet. 67% i MSV C:2 med kommentarer som ”En häst med kvalitéer”, ”En häst för framtiden”, ”Mjuk ridning” och fina siffror som 8:or på längningar och 7,5 på gångarter. Minst sagt något för en brun, medioker valack att hänga i granen! Ha-ha. 😉

Under hösten ska jag fortsätta träna på att tävla, göra någon ynka start till i LA och sedan bara rida, rida, rida MSV C. Största fokus under vintern kommer ligga på att sätta bytena och befästa grunderna ytterligare, för det är just den stabila grunden vi saknar för att kunna komma åt de där prickfria, jämna ritterna. I de svårare klasserna har jag inte råd med att att gå bet på formen eller en ojämn kontakt. Jag är SÅ jäkla spänd på att se vad han (och jag) kan gå för i MSV B!

IMG_6546 IMG_6549

19 reaktion på “KVALADE TILL MSV B

 1. sara

  Emellanåt ser de bara så så bra ut! Ser fram emot när ni är DÄR hela programmet igenom, roligt att följa vart ni är om en två år!

  Svara
 2. My

  Grattis till satta kval på riktigt fina procent:). Jättekul att du lägger ut protokollen också, ger alltid en extra dimension till hur domaren tänkt. Tycker även att du har ett sunt bra tänk till fortsatt träning. Galoppera mycket och jobba rakriktningen. Är helt säker på att ni utan problem rider StG inom två år!

  Svara
 3. Elsa

  Wow vad du är duktig! Sätta två kval direkt med en häst du bara haft en kortare tid …. hatten av för dig och din fina häst 🙂

  Svara
 4. Anna

  Alltså wow, grattis till kvalen 🙂 Ska blir kul att se er fortfatta utveckling, din häst påminner så mycket som min men med lite mer steg! Tror ni kommer att hävda er väldigt väl i Msv B ;D

  Svara
 5. Caroline Gustafsson

  Grattis! Så glad för din skull! Följt dig genom allt ditt slit, alla motgångar och allt som kommer med att ha häst med hjärtat. Allt man får lägga åt sidan, inklusive sina egna drömmar och ambitioner. Detta är du värd! Så kul att du ger dig en chans att utvecklas och att det går så bra med Ems. Bara njut!

  Svara
 6. Maria

  Tycker det ser jättetrevligt ut! och dessutom Rom byggdes inte på en dag. Stoooor skillnad på de första klippen du la ut.
  Heja Ingrid! det kommer att bli super!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.