LB:3 & LA:3

Posted in Ingrid tävlar, Vardag

Min första start i LA på sex år och min och Ems LA-debut belönades med 68,14% och en andraplacering av nitton starter. Det trodde jag faktiskt inte. Vi utförde alla moment med en del små kommunikationsmissar, men för mig var det en vinst i sig att vi faktiskt klarade allt det nya. Även om det svåra egentligen inte är själva grejerna, utan timingen i grundarbetet och förmågan att rama in honom. Just inramningen var det som saknades för att kunna sätta ytterligare lite mer tryck i honom. Jag fick känslan av att han var lite loj och var därför inte speciellt nöjd med ritten. Vi har verkligen shape’at upp vår lägsta nivå, åtminstone!

”Pampig häst som rids följsamt och mjukt. Några missar i kommunikationen men som rättas trevligt. Ärlig positiv bjudning. Passa skritten.” Så löd kommentaren till vår ritt, som kändes väldigt härlig att läsa och precis det jag eftersträvar i min ridning – att rida så mjukt och följsamt som möjligt, rätta fel diskret men bra och ha en positiv häst med bjudning och vilja att arbeta. Det känns som en bra grund att stå på.

La3

Vår sista start i LB, för dessa klasser känner vi oss ganska klara med nu. Äntligen tog vi oss över det magiska 70% strecket som jag också se lite som en bekräftelse på att vi är redo för nya utmaningar. Bättre och mer alert känsla i denna klass, men fortfarande är det inramningen som brister då och då. Vi satte 70,15% i klassen, placerade oss som nummer fyra av trettiosex, två med laget i omgången och tre med laget i finalen. Nu väntar två månaders trim hemma inför MSV C debuten!

LB3

Vad tycker ni!? Det känns som om vi gjort en snabb utveckling framåt sedan vår första tävling för dryga två veckor sedan. Jag ser så mycket fram emot att se vart vi är om ett år, om två år… eller bara redan i sommar när vi debuterar MSV. Vi har ju trots allt bara hängt ihop i sju veckor ännu. ÅH, vad jag tycker om min häst, mycket.

10 Kommentarer

 1. Anonym säger:

  Jättekul att få se både filmer och protokoll. Och modigt av dig att vara så öppen med allt! Grattis till din fina häst 🙂

 2. Emma säger:

  Ville bara säga grattis till dig, så kul att det går så bra för er, ska bli spännande av att se mer av er tillsammans på tävlingsbanorna!

 3. Anette säger:

  Jag tycker att ni är superfina! Det mesta ser verkligen bra ut. Det enda jag reagerar på, som jag blir förvånad över att det inte nämns i protokollen, är att han ”sladdar” lite ibland, d v s han spårar inte emellanåt. Men alltså, superfint i det stora hela och sjukt bra jobbat på så kort tid! Ni kommer att bli hur grymma som helst! 😀

 4. Mathilda säger:

  Jättekul att få se både film och protokoll! Ni är jättefina! Hoppas MSV debuten går bra 😀

 5. Emmy säger:

  Åh va roligt för er! Ni är superduktiga tillsammans 😀

 6. Jennifer säger:

  Himla kul att du delar med dig, det är jättekul att se film och kunna läsa protokollen. 🙂 Tycker ni är superfina tillsammans!

 7. Johanna säger:

  Ser superfint ut! Önskar jag kunde hitta en sån häst…

 8. Lovise säger:

  Ni är toppenfina! Så roligt att se film och ha protokollen till!

 9. Sandra säger:

  Grymt snyggt! 😀

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.