MIN PÄRLA TILL HÄST

Alltså, vilken häst jag har – som spräcker det efterlängtade 70%-strecket OCH placerar sig 2a i LA debuten! Den här veckan har inte alls varit optimal inför tävling och både ryggning och skänkelvikningar började vi kika på så sent som dagen innan, men som sagt, det är timingen i grundarbetet som är det svåra och inte själva grejerna.

Känslan i LA’n var lite loj och jag fick honom inte helt ”med mig” på framridningen, men vi fixade alla moment utan större missar, vilket var den stora vinsten för mig. Jo, taktinslag i mellanskritten klämde vi in, men det verkar vara vår grej, liksom. 😉 Trots att jag inte lyckades visa hans snärtiga och alerta jag belönades vi med 68,14% och en andraplacering av nitton startande i vår LA debut! Åh, vilken glädje att febrilt scrolla på Equipe och se vårt resultat dyka upp. Det behövde jag just nu.

I LB:3 som även var lagklass hade jag honom mer inramad och kunde utnyttja hörnen till att forma honom i sidorna, verkligen samla upp galoppen efter ökningarna och vi grejade den ökade skritten utan ett enda taktinslag och belönades med 8 på den. Mycket nöjdare med denna ritt och procenten landade på 70,15 och en fjärdeplacering av trettiosex starter. Laget kom tvåa individuellt denna omgång och trea i finalen!

Tänk att jag och Ems har hängt ihop i dryga sju veckor och på den tiden hunnit rida fyra lokala LB-klasser, debutera regional LA och skrapa ihop inte mindre än sju rosetter. Det betyder alltså placering i varje start! Nu väntar två månaders trim inför MSV C debuten och sedan siktar vi på att starta MSV C resterande tid av året för att kvala MSV B inför nästa år. Vilken pärla han är, min underbara häst. ♥

DSC_6849 DSC_6758 DSC_6965 DSC_6861

Filmer och protokoll från båda ritterna kommer!

13 reaktion på “MIN PÄRLA TILL HÄST

 1. sandra

  ÅÅhh så himla kul!! 😀 STORT GRATTIS!!! Man bara sitter och ler när man kikar in här och ser resultaten! Vilket flyt! Det känns som att du VERKLIGEN förtjänar detta nu!!! Grattiskramar till dig och fina Ems! (Och ge Claudia en kram från mig också, bara för att hon är så söt och cool… 😉 )

  Svara
 2. Anonym

  Du är så sjukt inspirerande! Funderar mycket på att börja rida dressyr mer seriöst pga dig! 😀

  Svara
 3. Emilia

  Superroligt att du hittat en perfekt match och stort grattis till era framgångar på denna korta tid! Jag unnar er all framgång och önskar er all lycka i fortsättningen för det ska bli så kul att fortsätta följa er utveckling!

  Svara
 4. Sara

  Hej!
  Vilken höjd valde du på dina De Niro stövlar? Tog du samma höjd som dina ben ståendes från golv till knäveck eller valde du en högre höjd, isåfall hur många cm högre?
  Tacksam för svar 🙂

  Med vänlig hälsning Sara

  Svara
 5. Maja

  Så himla fina!! Du har verkligen hittat en drömhäst, ni passar perfekt tillsammans! Stort lycka till i framtiden!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.