LB:3

Posted in Okategoriserade

Diskussionerna går just nu heta kring vilka klasser jag borde starta med Ems. Jag har ju faktiskt en läromästare som gått MSV B och har en dressyrdomares ridning i kroppen. Jag känner bara: FNISS. Trots att jag ständigt blir grillad och hårt granskad vill jag bjuda er på hela min ritt, helt rakt och helt ärligt. Jag är en fena på att don’t give a fuck, skaka av mig omvärldens åsikter och välja att i stället lägga full fokus på mig och Ems, på vår grej. Jag skulle aldrig, aldrig någonsin låta någon annan få påverka min mentala inställning till min och Ems resa mot våra mål. Att Ems kan betyder ju inte automatiskt att jag kan, right..?

Ems är en häst jag vill behålla hela livet och klättra uppåt med, för jag vet att han besitter så mycket mer potential än jag egentligen förstår. Han är inget projekt som ska stressas upp i klasserna, han är hästen som ska ge mig rutin och utveckla min ridning. Och det var just det jag ville investera i, min egen ridning. Visste ni att han faktiskt inte var till salu nu egentligen, då tanken var att han skulle debutera MSV A i höst och säljas ännu dyrare efter det. Våra missar beror just på hans känslighet och alla ännu outforskade knappar som finns på honom. Här är vi nu, efter fem veckor tillsammans.

Så… Här får ni alltså hela ritten i rörligt material, med tillhörande protokoll. Vi kickstartar med en stor miss direkt i halten där Ems ryggar i stället för att trava framåt. Sedan hade vi taktmissar i skritten och lite småmissar här och där. Men över lag är jag väldigt nöjd och bitvis kändes han så fin att rida! Ritten gav oss alltså en andraplacering i klassen. Psst.. Glöm inte att ändra till HD-kvalitet.

IMG_3069

34 Kommentarer

 1. Jennifer säger:

  Så kul att du delar med dig! Ser jättefint ut tycker jag. 🙂
  Förstår inte hur folk kan hålla på och lägga sig i vilka klasser du rider, klart du får börja med lätt B även om hästen gått högre. Du ska ju känna att du klarar av det och ni är så nya för varann fortfarande.

 2. Elisabeth säger:

  Faktiskt så tycker alla fall jag att det är helt rätt att börja i de ”låga” klasserna och skaffa rutinen. Så allt sitter sen när man rider de högre klasserna. Ni ska lixom ha tid att rida ihop er 🙂

 3. Amanda säger:

  Så grymma ! Ni kommer gå långt. Självklart rider ni dessa klasser efter endast fåtal veckor ihop. Skönt med en bloggare som lägger ut allt och inte bara klipper ihop det bästa av det bästa. Du är grym Ingrid ! PS. Du rider verkligen mjukt och fint. Jag tror på er i framtiden.

  1. Ingrid säger:

   Tack, vad glad jag blir! 🙂

 4. Daria säger:

  Ni har ju verkligen lyckats att rida ihop er med tanke på resultat!

 5. Daria säger:

  Är domare Ola samma som den Ola du tränar för?

 6. Camilla säger:

  Jättefina!
  Håller med i att det är självklart att ni rider dessa klasser nu. Hallå, du ska ju rida LA nästa gång -det handlar ju inte om att du harvat runt i LB med din ”MSV-häst” i ååååratal och vunnit allt. Du har ju nyss köpt honom! LB är ju skitbra att starta med och känna lite på tävlingsknapparna, och det finns ju lite att ratta runt liksom… Kommer bli skitbra med lite rutin 🙂

 7. Mimmi säger:

  Såg kommentarerna i förra inlägget, att någon te.x jämförde dina och mauds resultat med dina och ems. Jag kan bara säga att på dina tidigare hästar så har deras svårighet i ridningen gjort att du fått hjälpa dem lite mer, vilket gör att ridningen inte alltid blir lika prydlig.
  Nu har ju du en häst som verkligen kan visa din skicklighet med! Du behöver inte hjälpa honom så mycket, utan du behöver bara sköta ditt, eller har jag helt fel?
  Vet inte hur jag ska förklara haha. MEN jag tycker att du är sååååå värd han som häst, men också resultaten ni får ihop!

  1. Ingrid säger:

   Exakt så. Det är en helt annan typ av ridning jag måste få in rutin på nu. Tusen tack!

 8. Elisabeth Å säger:

  Oj, varför ger du dig på Linn Olsson så hårt? Pikar här och var i flera veckor, och nu ganska obvious att du menar att hon ser Soraya som ett projekt som stressas upp i klasserna efter inlägget igår. Tycker att det känns…riktigt genomtänkt taskigt. Inte likt dig? Är ni på kant med varandra? Inte alls kul att läsa om dessa sylvassa typiska tjejpikar från dig. Om du nu är så säker på din rese och EMS potential, så Shape up välviljan.

  1. Ingrid säger:

   Med stressar upp i klasserna syftar jag på att jag inte vill kasta mig ut i LA eller MSV bara för att jag köpt en utbildad häst, vilket många kommentarer syftar på. Jag vill känna mig säger på det enkla och att han inte är ett projekt är ju bara ett rent konstaterande, till skillnad från tex Maud som jag redan från början tänkt rida upp i klasserna för att sedan sälja. Diskussionen om att stressa upp i klasserna/fastna i för låga klasser är ju ett alltid hett ämne. Jag pratar om MIN satsning utifrån kommentarerna på MIN blogg och det har ingenting med Linn att göra.

  2. Frida säger:

   Vilken konstig kommentar, jag kan inte se nånstans att Linn nämns?

 9. Johanna säger:

  Det är väl jättebra att börja på en lite lägre nivå och klättra uppåt när det känns som att ni båda är mogna för det. Enligt mig ett betydligt sundare upplägg än att stressa upp i klasserna bara för att hästen har potential och få en massa mediokra resultat. Det är ju varken kul för dig eller hästen.
  Dessutom är det ju inte bara att hoppa upp och köra på en häst. Man måste ju lära känns varandra också och det tar ju sin lilla tid 🙂 bara för att hästen kan så betyder ju inte det att det nya ekipaget börjar på samma nivå som den gamla ryttaren slutade på med hästen…

 10. Tanja säger:

  Varför tror du att han ”går mot hand” och slår sig fri som du uttrycker det?

 11. Josefine säger:

  Jag tycker det ser skitbra ut med tanke på att du bara haft honom fem veckor! Det är helt klart bättre att börja med lätt klass och lära känna varandra innan man stressar upp i klasserna. Tycker du är modig som redan funderar på lätt a!

  Så roligt att få se hela programmet och även missarna, mycket roligare än en ihopklippta video med bilder och blurriga slowmotion-klipp 😉

 12. ewelina säger:

  kul att få se allt och sunt tänkt. ska bli så roligt att följa er – han är fruktansvärt fin och du är så värd det efter allt skit och all kärlek du har lagt ner genom åren!

 13. Anna säger:

  Bra Ingrid!

 14. Malin säger:

  Jag känner igen ditt tänk Ingrid. Själv har jag ägt en häst som har gått MSV:B i dressyr sen januari, det är inte bara att hoppa upp och styra som folk tror utan det är verkligen att arbeta som ett team. Vår träning har bestått av lösgjordhet, vara kvar i ramen, inte direkt exalterade arbete. Men läromästare är superroliga att rida, från att aldrig ridit galoppombyte så har jag gått från att tycka att det är häftigt till att tycka att det är vardagsarbete.

 15. Linnea säger:

  Tycker verkligen att det är en stor förbättring bara sen förra tävlingen! Han ser verkligen mkt mer energisk ut i denna ritt. Roligt att du delar med dig av protokollen från tävlingar också. Väntar ivrigt på film och resultat från lagklassen också!

  1. Ingrid säger:

   Tack! 🙂

 16. Ylva säger:

  Så folk trot alltså på allvar att bara för att han gått höga klasser så ska du rida msvc efter en månad??? Snacka om att bara vara avis. Kan man inte bara vara glad över att Ingrid fått chansen att äga och tävla en så fin häst att det går bra för dom första starterna? Alla börjar lågt och siktar högre. Ingrid har väl ingen erfarenhet i de större klasserna så VARFÖR skulle hon då börja i högre klasser än hon tidigare ridit på en häst som hon haft i typ 1-1,5 månad?? Hör inte folk hur sjukt det låter? Värre är dom som harvar runt i lb-la i fleeera år för att bara samla rosetter.

  You go girl säger jag till dig Ingrid! Ska bli kul att läsa hur det går för er på tävlingsbanorna framöver! Och GRATTIS till alla fina placeringar!

 17. Fia säger:

  Förstår inte dom som tycker du ska upp i klasserna på en gång, du har ju precis köpt honom. Men folk vill alltid hitta fel, hade du startat högre klasse på en gång så skulle det oxå vara fel.

  Jag tycker du gör helt rätt och jag är helt övertygad om att du känner bäst hur du ska göra med din häst och din satsning.

  Jag gillar att du delar med dig så ärligt om allt, inte ihopklippt där bara det bästa visas utan man får verkligen vara med på din resa och det gör att i alla fall jag väljer att återkomma till din blogg.

 18. Härlig häst du har fått tag på med trevliga rörelser. Jag är övertygad om att ni två kommer bli vassa i framtiden!

  Jag tycker som du att man inte ska ”panik-stress” upp i klasserna. Vad tjänar det till egentligen? Ni har många år på er att rida höga klasser men först gäller det ju att ni två hittar varandra och blir samspelta. Jag tycker du är jätteduktig som lotsar runt honom så fint trots att ni inte har tränat ihop så många gånger.

  Stort lycka till!

 19. Joline säger:

  Jag tycker absolut inte du ska stressa upp i klasserna. Du har all tid i världen på dig att rida MSV! Många rosetter kommer det bli iallafall 😉

  Dina missar du gör i dessa klasser du rider nu kan du sedan lära dig av till de ännu högre klasserna. Du har ändå bara haft Ems i ungefär 5 veckor. Sen finns det såklart alltid saker man kan göra lite lite bättre!!

  Jag tänker aldrig sluta läsa din blogg. Vi blir liksom inne i tävlingsresultatet när du delar med dig av allt och det är så kul!

  Lycka till i framtiden med din bästa häst. Du var värd han nu efter allt slit och jobbigt Ingrid!! 🙂

 20. Sandra säger:

  Fascinerande det där med att en utbildad häst ska vara så ”lätt” att rida. Personligen tycker jag de ofta är svårast då någon annan har format hästen efter sin ridning och då ska man försöka hitta knappar man inte har en aning om vart de sitter.
  Själv fick jag möjligheten att ta över en pensionerad GP häst, vårt tävlingsdebut var en LB:2 på 53% där jag inte fick honom att gå på halva banan och han fjantade sig för precis allt.
  Så jag är faktiskt rätt imponerad av att ni plockar placeringar redan efter så kort tid, njut av rosetterna och procenten och stressa inte upp bara för att kunna säga ”jag rider msv”. 🙂

 21. Stina säger:

  Jag tycker att du gör rätt! Låt det ta lite tid. Dessutom så är det ju faktiskt så att bara för att du köpt en häst som gått MsvB så har ju du själv inte ridit såna klasser.

  Så stressa inte, träna mycket, och tävla klasser där du känner att du kan komma igenom utan större misstag. Ju högre klasser man tävlar, desto större konkurrens. Låt allt ta sin tid!!

 22. Js säger:

  Det är så kul att se att även om man köper en ”färdig” häst så betyder det inte att man sopar banan,man hör många säga på tävling: hon köpte en färdig häst, den kan allt, hon behöver bara sitta där och styra,hur retligt är det inte, dom inte har en aning om hur hårt man har slitigt! din blogg ger mig verkligen motivation till att
  träna ännu hårdare och skita i vad andra säger! och våga ge mig ut och tävla även om inte allt känns perfekt!

 23. Jossan säger:

  WOW Ingrid vilken skillnad motför första starten. Ser riktigt jäkla bra ut. 😀 Ska bli väldigt kul att fortsätta följa eran resa! Heja heja 😀

  1. Ingrid säger:

   Tack, vad glad jag blir! 🙂

 24. MalinKalin säger:

  Tycker det ser jättebra ut 🙂

 25. Frida säger:

  Väljer att citera lite från en tidigare kommentar som jag tycker flera borde läsa:

  ”Ems verkar vara en underbar läromästare som gör det man ber om, men han flöjtar ju inte runt och är en stjärna helt för egen maskin direkt, men det är inte hans jobb som läromästare heller, Han ska vara där o blixtra till när ryttaren gör rätt för att visa vägen o det gör han fantastiskt bra, men man sitter nog inte o åker o får en massa gratis poäng på honom.”

  Tydligen finns det många olika uppfattningar om vad en läromästare är, för mig är inte en läromästare en häst som ”vilken nybörjare” som helst hoppar upp på och allt går som en dans på rosor (vad lär du dig på en häst som alltid gör rätt även när du gör fel?) För mig är en läromästare en häst som låter dig göra fel men samtigit måste du rida rätt för att hästen ska gå perfekt. Jag håller med kommentaren jag citerade, Ems verkar vara en perfekt läromästare, inte för att du bara kan sitta där och åka runt och vinna allt utan för att du kommer lära dig så enormt mycket på honom, han kan detta och när du successivt hittar knapparna och lär dig rida en ”sån” häst så kommer ni garanterat bli farliga i de högre klasserna, men just nu ska ni rida ihop er och få rutin tillsammans, han är redo för höga klasser men det är inte NI… Ännu !

  Lycka till Ingrid och välj klasser efter din känsla, inte någon annans, ni kommer rocka! 🙂

  1. Ingrid säger:

   Huvudet på spiken. Tack!

 26. Ser så fint ut. Superkul att du delar med dig!

 27. Petra säger:

  Tycker det är bra att du väljer att börja med lägre klasser-helt naturligt eftersom du själv inte har erfarenhet av tex Msv så vore det ju dumdristigt att börja där innan man lärt känna hästen. Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.