Imorgon gör Lagontia tävlingsdebut!!

Posted in Okategoriserade

Nu är alla prylar putsade och packade, hästen är schamponerad och klockan ställd på 04:00. Det motsvara 03:00 i vanliga fall men just inatt är det ju såklart omställning till sommartid haha, tajming!

Jag är faktiskt inte ett dugg nervös, bara taggad! Men det beror nog på att jag inte har några som helst krav eller förväntningar. Det är ju trots allt hennes första start och hon har mycket kvar att jobba på. Resultatmässigt är jag bara nöjd om vi rider på över 60% i nuläget och att hon inte blir tittig och spänd.

Det ända jag är lite orolig över är framridningen.. Hon blir nämligen väldigt orolig av aggressiva ryttare då slänger hon sig upp i sargen vilket såklart skulle hämmar framridningen. Är det sån ridning där inne får jag väl bara lov att rida fram ute istället längst en grusväg eller så. För jag kan ju inte kräva att andra ska avsätta tid eller energi från sin egen framridning för att ta hänsyn för mötesskygga hästar, det är ju trots allt en tävlingsplats. Jaja, det är inget att oroa sig över det löser sig på något vis!

10-1024x640

/Linn

6 Kommentarer

 1. GMH säger:

  Välkomna till Sörmon och lycka till 🙂

 2. Jennysen säger:

  Vad menar du med ”aggressiva ryttare”? Det låter väldigt brutalt och låter för mig som en ryttare som skriker och spöar sin häst typ, och där bör ju tävlingsledaren bryta in, så att ta det som ”att det löser sig”, javisst, det gör det ju. Men ett sånt beteende ska inte finnas på tävlingsplats skulle jag vilja säga. Dessutom är det inte sportsligt om man nu skrämmer upp andras hästar på köpet.
  Givetvis kan man få tänka efter för att man har en extra känslig häst, men jag tycker inte man någonsin ska tolerera att en ryttare är aggressiv på framridning. 🙂

  1. Jennysen säger:

   Lycka till förresten! Hoppas det går bra! 🙂

 3. Andrietta säger:

  Vad roligt, lycka till! 🙂

 4. Elin Ekblom säger:

  Fy alltså. Jag red en MSV B:2 här i Örebro förra året och de red faktiskt in i rumpan på min häst! Trots rött band stod tränaren och vrålade över hela ridbanan. Fy f*n för vissa ekipage som är ute,.Inte f*n vill jag bli påriden i MSVC eller MSVB. Eller någonsin för den delen!! Tänk på Darwin och rid för din din egen skull och var glaf för alla resultat.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.